• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

doğum izni

çiçek64

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2008
807
4
118
42
Diğer
arkadaşlar ben şimdi 32 haftalık hamileyim ve 5 hafta daha çalışabilir raporu alıp bu iznimi doğumdan sonra kullanmak istedim fakat doktorum 37. yada 38.haftada bebeği alacağını gelişimini tamamladığını söyledi. bu durumda o 5 haftalık raporu alırsam doğumun son gününe kadar çalışmış olucam doğumdan önceki 3 haftam yanacak eğer bu 5 haftalık raporu almazsam da doğumdan sonraya ekleyemem dimi? ay çok mu karışık oldu valla kafam çok karışık 37-38. haftada doğum yapan ve çalışan anneler bir yardım edin nasıl yaptınız raporu?

Çalışabilir raporu alın kullanabildiğiniz kadarını kullanın 5 haftanın...
Ne zamanki çocuğu doktor almaya karar verir doğum olur o zaman raporu bozdurursunuz...
Eğer şimdi rapor almazsanız direk yanacak 5 haftanız diye biliyorum...

Çalışabilir raporu alın kullanabildiğiniz kadarını kullanın 5 haftanın...
Ne zamanki çocuğu doktor almaya karar verir doğum olur o zaman raporu bozdurursunuz...
Eğer şimdi rapor almazsanız direk yanacak 5 haftanız diye biliyorum...

bu durumda da doğumdan bir gün önceye kadar çalışmış olucam doğum öncesi 3 haftam yanacak dimi?

arkadaşlar ben şimdi 32 haftalık hamileyim ve 5 hafta daha çalışabilir raporu alıp bu iznimi doğumdan sonra kullanmak istedim fakat doktorum 37. yada 38.haftada bebeği alacağını gelişimini tamamladığını söyledi. bu durumda o 5 haftalık raporu alırsam doğumun son gününe kadar çalışmış olucam doğumdan önceki 3 haftam yanacak eğer bu 5 haftalık raporu almazsam da doğumdan sonraya ekleyemem dimi? ay çok mu karışık oldu valla kafam çok karışık 37-38. haftada doğum yapan ve çalışan anneler bir yardım edin nasıl yaptınız raporu?

selam,doktorunla gününü görüş,ona göre aşağı yukarı bir tarih belirle kafanda,doğumdan önce son 3 haftaya kadar çalış,yoksa yanar ve boşuna çalışmış olursun.çalışabilir raporu 40 haftaya göre hazırlanıyor.. ben 4 hafta çalışmıştım 2 günü yandı sadece..doğum hangi gün olduysa ondan geriye 3 hafta sayılıyor, yani erken doğum yapsan da yanacak..raporu aldıktan sonra istersen 1 gün çalış farketmez,yani rapor illa 5 haftalık değil,max 5 hafta..çalışmadığın günden itibaren tekrar sağlık kurumundan belge alıp teslim ediyorsun çalıştığın yere,çalışabilir raporunun bittiğine dair..önce ücretli doğum iznini kullanıyorsun doğum öncesi eklediğinle birlikte, sonra yıllık iznin varsa onu kullanıyorsun,eğer imkanın varsa üstüne max 6 ay da ücretsiz izin alıyorsun dilekçeyle.. ne çok yazmışım :1:

zaten 32. haftadan sonra çalışabılır raporun olmadan çalışman yasal değil canım.Herhangı bır olumsuzluk olursa raporun olmadan çalıştığın için herhangı bır hak da talep edemezsın.sen al raporunu izne 35. haftada bıle ayrılsan en azından 3 haftan olur mis gibi doğum sonrasına aktarabıleceğin.az mı 3 hafta?son son 3 haftana gelınce bebek 38 de olacağı için onlar her durumda yanıyor zaten.sen öncekılerı sonraya devretmye bak...

32. haftamda 37. haftaya kadar çalışabilir raporu almıştım. 36. haftamda tekrar doktora gidip çalışamaz rapor alarak (özel bir nedenden dolayı) doğum iznine ayrıldım. 38. haftamda erken (normal) doğum yaptım. Doğum sonrası izin bebeğin doğum tarihinden itibaren işleme alındığı için kalan 2 haftam ne yazık ki sayılmıyor. Toplamda 8+4 haftalık doğum sonrası izin kullanabiliyorum. Sanırım en karlı çıkanlar doğumu 41. haftaya kalanlar :61:

Back