• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum izni uzatımı yasası ne zaman çıkar

• Konu Sahibi Konu Sahibi lel
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

lel

Guru
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2012
107
26
298
Samsun
Merhaba arkadaslar 4 aylık bir kızım var kamuda memurum doğum iznim bitti ve işe basladım yarım gün gidiyorum. Doğum izinleri uzatılacak diye haber var ne zaman uzatılır acaba bir fikri olan varmı

Haberin kendisi bayadır var ama icraat yok umarım biran önce gelir olması gereken o çünkü bunca zamandır insanları boşuna mağdur ettiler

Merhaba arkadaslar 4 aylık bir kızım var kamuda memurum doğum iznim bitti ve işe basladım yarım gün gidiyorum. Doğum izinleri uzatılacak diye haber var ne zaman uzatılır acaba bir fikri olan varmı
Valla çalışmalara daha yeni başlamışlar , daha bunu çalışacaklar işleme alacaklar mecliste onaylanacak vs , zamanını bilmiyorum ama uzun süreceğini tahmin edebiliyorum maalesef:/ keşke erkenden gelse

İzin yine ücretsiz sizin zaten hakkınız yok mu 2 sene

Daha cocuk yardimi bile verilmeye baslanmamis, izin olayinin hayata gecmesi yillar surer heralde

Üye ücretli izini soruyordur, geçim derdi olduğu için.
Ben de daha çok özel sektör ve kamu arasındaki farkı kapatma çalışmaları olduğunu görmüştüm. 1 senedir de sözde 1 sene yapacağız ücretli izni diyorlardı. En son 1. Çocuk 8 ay 3. Çocuk 1 sene demişler. Yakın zamanda çıkacağını sanmıyorum keşke çıksa

Ben de daha çok özel sektör ve kamu arasındaki farkı kapatma çalışmaları olduğunu görmüştüm. 1 senedir de sözde 1 sene yapacağız ücretli izni diyorlardı. En son 1. Çocuk 8 ay 3. Çocuk 1 sene demişler. Yakın zamanda çıkacağını sanmıyorum keşke çıksa
Nüfus artış hızını yükseltmek devlet politikası artık. Er ya da geç yapacaklar. Geç bile kalındı bunda. Kamu neyse de özel sektörde çocuk yapacak kadın kırk kere düşünüyor. Bu nüfus niye artsın ki

Benim kızım 20 aylık, ben hamileyken bile bu konuşuluyordu. Gerisini siz düşünün artık.. umarım en kısa sürede çıkar.

• Beğen
Reactions: lel
Nüfus artış hızını yükseltmek devlet politikası artık. Er ya da geç yapacaklar. Geç bile kalındı bunda. Kamu neyse de özel sektörde çocuk yapacak kadın kırk kere düşünüyor. Bu nüfus niye artsın ki
sadece 4 ay klasik onda da son aylara kadar çalışırsan. Bir de 2 ay ücretsiz hakkımız varmış. Bazı yerler 6 ay diyor bilmiyorum. Bu gidişte istifa yolu göründüğü için dertleniyorum. O kadar prim ödüyoruz işsizlik maaşı bağlansa ona bile raxı olur çoğu kadın 1 sene

Daha bebeğim doğmadı 1 ay var ama ben yasa çıksa bile bana yetişmeyeceğini düşünüyorum. Yine de umarım çıkar bize yetişmese bile ileride anne olacaklar için büyük kolaylık olur 🌸

sadece 4 ay klasik onda da son aylara kadar çalışırsan. Bir de 2 ay ücretsiz hakkımız varmış. Bazı yerler 6 ay diyor bilmiyorum. Bu gidişte istifa yolu göründüğü için dertleniyorum. O kadar prim ödüyoruz işsizlik maaşı bağlansa ona bile raxı olur çoğu kadın 1 sene
Özel sektörde doğum sonrası ücretsiz izin hakkı 6 ay diye biliyorum. Birde kamuda da ücretli şekilde alabildiğin izin 2 ay doğum öncesi 2 ay doğum sonrası bu konuda ücretli izinde fark yok 😶 zaten 2 yıl ücretsiz izin alan da maaş almıyor 🤷‍♀️ Tabi ki farkları kapatsınlar herkes anne herkesin çocuğu kendine özel ama iki tarafın da ücretli izin hakkını uzatmaları gerekiyor.

Özel sektörde doğum sonrası ücretsiz izin hakkı 6 ay diye biliyorum. Birde kamuda da ücretli şekilde alabildiğin izin 2 ay doğum öncesi 2 ay doğum sonrası bu konuda ücretli izinde fark yok 😶 zaten 2 yıl ücretsiz izin alan da maaş almıyor 🤷‍♀️ Tabi ki farkları kapatsınlar herkes anne herkesin çocuğu kendine özel ama iki tarafın da ücretli izin hakkını uzatmaları gerekiyor.
Ben de öyle biliyordum ama iş yeri 2 ay dedi bilmiyorum 6 ay kadar yarım çalışabilirsin diyorlar tek bu. Bunu da lütuf gibi sunuyorlar. 2 sene olsa en azından dönecek işim olsa bu kadar dert edinmezdim. Ben bu durumda ücretsiz izine bile okeyim yani. Malesef iş bulma derdi olunca istifa edemiyorsun kolay kolay. En kötü tazminat yanıyor o bu. Çocuk sadece anne babanın değil ülkenin geleceği doğum izni küfür gibi. Mantığı sıfır. Sonra doğum az diyorlar

Aslında bu yılı aile yılı ilan etmişler ya belki dedim çıkarsa faydalanırız bana belki yetişmez ama size yetişir büyük ihtimal. İnş biran önce çıkarırlar

İnşallah bir an önce çıkar. Daha çocuk yardımı bile yasalaşmadı

Boşuna beklemeyin yasa filan çıkmaz arada bir söylenti çıkıyor bir iki konuşma oldu bitti 😭 biz yasa beklerken bebeler kreş yaşına geliyor

Back
X