Doğum yapmış ve ücretsiz izin kullanmiş arkadaslar bir şey sormak istiyorum, 4 aylik kizim var doğum yaptim , 32 haftamda 37 haftama kadar çalisabilir raporu aldim , raporumu kapattirdim ve akşama doğum yaptim, kizim kolik bir bebek olduğu için doğum iznimi ücretsiz izin olarak kullanmaya devam ettim bugün muhasebeci müdürümü aramiş ve bunun içinde bir rapor olmasi gerektiğini söylemis doğum yaptiğim özel hastaneyi aradim , bu şekilde bir rapor veremediklerini verildiği takdirde bu ücretsiz izin değil ücretli izin olabileceğini bildirdiler.
170'i aradim şuanda siz 5 hafta boyunca calistiginiz gunlerin iznini yapicaksiniz sonra 6 ay ucretsiz izin kullanicaksiniz diyor kafam çok karisti bu sekilde ucretsiz izin kullanan arkadaşlar iş yerine rapor verdiniz mi ?
Canım sen doğum sonrası izin raporunu düzenletirken , calıstigin gunleri uzerine saydırdın mı?Doğum yapmış ve ücretsiz izin kullanmiş arkadaslar bir şey sormak istiyorum, 4 aylik kizim var doğum yaptim , 32 haftamda 37 haftama kadar çalisabilir raporu aldim , raporumu kapattirdim ve akşama doğum yaptim, kizim kolik bir bebek olduğu için doğum iznimi ücretsiz izin olarak kullanmaya devam ettim bugün muhasebeci müdürümü aramiş ve bunun içinde bir rapor olmasi gerektiğini söylemis doğum yaptiğim özel hastaneyi aradim , bu şekilde bir rapor veremediklerini verildiği takdirde bu ücretsiz izin değil ücretli izin olabileceğini bildirdiler.
170'i aradim şuanda siz 5 hafta boyunca calistiginiz gunlerin iznini yapicaksiniz sonra 6 ay ucretsiz izin kullanicaksiniz diyor kafam çok karisti bu sekilde ucretsiz izin kullanan arkadaşlar iş yerine rapor verdiniz mi ?
Yok hayir ben 4 şubatta doğum yaptimCanım sen doğum sonrası izin raporunu düzenletirken , calıstigin gunleri uzerine saydırdın mı?
Bamkada doğum yapan arkadaslar var ama hepsi rapor bitişi işe başladilar. O yüzden pek bilgi verebilicek kimse olmadiSizin bankada daha önce doğum yapmış birilerine sormanız daha uygun .
Iste onu kendiside anlatamadi tam olarak, bana dediği şey rapor getirmen ama hastanede bana tekrar 3 aylik bir rapor verilemez diyor. Ben hiç iş başi yapmadim, 27 mayista raporum bitti işe gitmedim ama e devlet'ten bakinca 27 mayistan sonra ssk mi yatirmislarDoğum yaptığın gün doğum iznin başlar ,8+5 yani toplamda 13 hafta doğum iznin var,bu iznin bittiği gün iş başı yapman ya da sağlık raporu alman lazım (bir kaç gün daha geçiştirmek için rapor alınabilir) raporun ya da iznin bittiği gün iş başı yapıp ücretsiz izin için işlemlere başlaman gerekiyor, izinden dönüp hiç iş başı yapmadan tekrar izne cıkamazsın
Umarım karışık yazmamışımdır ,muhasebecinin dediği acaba iş başı yapman gerekiyordu da yapmadıysan neden yapmadığına dair bir rapor mu acep
Iste onu kendiside anlatamadi tam olarak, bana dediği şey rapor getirmen ama hastanede bana tekrar 3 aylik bir rapor verilemez diyor. Ben hiç iş başi yapmadim, 27 mayista raporum bitti işe gitmedim ama e devlet'ten bakinca 27 mayistan sonra ssk mi yatirmislar
Bunu isverenimde soyledi calismaya basladigimda 6 gun geldigim halde ssk yatirilmicagini belirtti.Anladım benim dediğim gibi olmuş,izin bitmiş iş başı yapmamışsın haliyle yapmadığına dair sağlık raporu sunman gerekiyordu ,oda olmamış geçmiş güne rapor zaten alamazsın ,o çalışmadığın süreleri iş veren senden bir şekilde kesebilir bilgin olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?