Doğum izni Rapor ve Ücretsiz Rapor

Keti34

Sağ Tarafa Herkes Sen Soluma EsiLamMm
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2014
427
330
103
33
Doğum yapmış ve ücretsiz izin kullanmiş arkadaslar bir şey sormak istiyorum, 4 aylik kizim var doğum yaptim , 32 haftamda 37 haftama kadar çalisabilir raporu aldim , raporumu kapattirdim ve akşama doğum yaptim, kizim kolik bir bebek olduğu için doğum iznimi ücretsiz izin olarak kullanmaya devam ettim bugün muhasebeci müdürümü aramiş ve bunun içinde bir rapor olmasi gerektiğini söylemis doğum yaptiğim özel hastaneyi aradim , bu şekilde bir rapor veremediklerini verildiği takdirde bu ücretsiz izin değil ücretli izin olabileceğini bildirdiler.
170'i aradim şuanda siz 5 hafta boyunca calistiginiz gunlerin iznini yapicaksiniz sonra 6 ay ucretsiz izin kullanicaksiniz diyor kafam çok karisti bu sekilde ucretsiz izin kullanan arkadaşlar iş yerine rapor verdiniz mi ?

Bilmiyorum fikir verir mi ama ben memurum bizde isler şöyle: ucretli dogum izni bitince ise baslangic yapilir ayni gun ucretsiz izin dilekcesi verilir ve gerekli işlemler yapıldıktan sonra ilisik kesilir. Hastaneyle bi alakasi yok

Bana tam tersini söylediler bende bankada çalisiyorum ama bu sanirim banka himayesinde ki bir sorun iş başi yaomadim ve direk iznimi kullandirdilar şimdide muhasebe bu sekilde bir evrak istemis.

Sizin bankada daha önce doğum yapmış birilerine sormanız daha uygun .

Canım sen doğum sonrası izin raporunu düzenletirken , calıstigin gunleri uzerine saydırdın mı?

Canım sen doğum sonrası izin raporunu düzenletirken , calıstigin gunleri uzerine saydırdın mı?
Yok hayir ben 4 şubatta doğum yaptim
27 mayista raporum bitti. Hiç bir evrak imza attirmadan iznini kullanabilirsin dediler. Bugünde benden rapor istiyorlar. Muhasebe 27 mayista biten raporumu Onayladi. E rapor olarak sisteme girmişti hastane . Izin ekletmedim raporuma bu dediginiz nasil oluyor ?

Sizin bankada daha önce doğum yapmış birilerine sormanız daha uygun .
Bamkada doğum yapan arkadaslar var ama hepsi rapor bitişi işe başladilar. O yüzden pek bilgi verebilicek kimse olmadi

rapor deıl canım aslında o bır kagıt diyor ki kağıtta şu tarıhte doğum yaptı ... doğum kagıdı gıbı bışı canım bende anlamamıştım onu sonradan gıdıp aldım...

Anladim ama o kagidi ben dogumdan sonra aldim is yerine verdim. Hatta bugunde is yerime gittim benden istedikleri kagit bir dilekceymiş. Dilekce bu tarihler arasinda 3 ay ucretsiz izin istiyorum ve biten raporumun sureti ile gonderdiler .

Doğum yaptığın gün doğum iznin başlar ,8+5 yani toplamda 13 hafta doğum iznin var,bu iznin bittiği gün iş başı yapman ya da sağlık raporu alman lazım (bir kaç gün daha geçiştirmek için rapor alınabilir) raporun ya da iznin bittiği gün iş başı yapıp ücretsiz izin için işlemlere başlaman gerekiyor, izinden dönüp hiç iş başı yapmadan tekrar izne cıkamazsın

Umarım karışık yazmamışımdır ,muhasebecinin dediği acaba iş başı yapman gerekiyordu da yapmadıysan neden yapmadığına dair bir rapor mu acep

Iste onu kendiside anlatamadi tam olarak, bana dediği şey rapor getirmen ama hastanede bana tekrar 3 aylik bir rapor verilemez diyor. Ben hiç iş başi yapmadim, 27 mayista raporum bitti işe gitmedim ama e devlet'ten bakinca 27 mayistan sonra ssk mi yatirmislar

Anladım benim dediğim gibi olmuş,izin bitmiş iş başı yapmamışsın haliyle yapmadığına dair sağlık raporu sunman gerekiyordu ,oda olmamış geçmiş güne rapor zaten alamazsın ,o çalışmadığın süreleri iş veren senden bir şekilde kesebilir bilgin olsun

Ücretsiz izne ayrılmadan önce dilekçe yazmak gerekiyor, siz dilekçe vermediğiniz için işe dönmen gereken tarihlerde mazaretsiz gitmemiş oluyorsunuz. Geçmişe dönük rapor olmaz şimdi ama o günlerde sizi normal mazaret izinli gösterebilirler mi acaba ?

Dilekçeyi bugun yazdirdilar. Puantaj isleniyor orda hep beni mazeret izinli olarak göstermisler dogumdaki raporlu gunlerimide dogum izni diye gostermisler .
Şuanda calismadigim halde 6 gun ssk yatirmislar, is yerinde kimse daha once ucretsiz izin kullanmadigi icin onlarda bilmiyormus. Biraz sorun olucak sanirim

Bunu isverenimde soyledi calismaya basladigimda 6 gun geldigim halde ssk yatirilmicagini belirtti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…