- 22 Ağustos 2015
- 1.341
- 3.149
- 48
- Konu Sahibi YavruPancar
-
Ücretsiz izne ayrılmadıysan maaş almaya devam edersin canım bu kanunen bize tanınmış bir hakKonunuza karışmak gibi olucak ama
doğumdan önceki izne çıktığımızdan itibaran raporlu olucaz 8+8 değil 16 haftamı
o zaman maaşı bu rapor bitene kadar alamıycaz öylemi
2 gündür bakıyorum beynim durdu da
canım daha çok ama insan merak ediyorÜcretsiz izne ayrılmadıysan maaş almaya devam edersin canım bu kanunen bize tanınmış bir hak
ğımızdan itibaran raporlu olucaz 8+8 değil 16 haftamı
o zaman maaşı bu rapor bitene k
Benim muhtemel doğum tarihi 22 ocak görünüyor, doğum daha geç gerçekleşirse mesela şubat ayında olursa o zaman prosedür nasıl işliyor onu merak ediyorum asıl? Bu arada çok sağol cvpladığın için
4 ay parasız yaşızcaz desenerapor bitiyo iş başı tarihinden sonra alabiliyosunuz ücreti
sistem
paraya en ihtiyaç olduğu zaman bide 3 çocuk yapın diyorlaraynen öyle devletin belirledği sistem bu şekilde bi ara 30 haftalıkkken doğum önü iznine ayırıcaklar diye haber çıkmıştı ondanda ses yok
özel sektörde kapının önüne koyarlartek çözüm ücretsiz izin
aynen öyle başka ama başka bi çözüm yoluda yok malesefkoyarlar
yok çalışıcam canım işime devamaynen öyle başka ama başka bi çözüm yoluda yok malesef
ben iki parçaya böldürmüştüm4 ay parasız yaşızcaz desene
ne biçim bi sistem bu
umarım parça parça alabilirim raporu çok iyi olur aslındaben iki parçaya böldürmüştüm
şöyle ki 5 hafta doğum öncesi - 11 hafta doğum sonrası rapor aldım
doğum öncesi 5 haftalık maaşımı , doğum yaptıktan sonra aldım
doğum sonrası 11 haftalık maaşımı da işe başladıktan sonra aldım
yalnız şöyle de birşey var, annem ameliyat olmuştu 3 ay raporluydu, sgk da çalışan kişi de tanıdıktı, annem aylık almıştı rapor parasını, sgk nın insiyatifinde mi bu yoksa doğum raporunda mı bölünemiyor onu bilmiyorum
sen doktora kendin mi söyledin canımben iki parçaya böldürmüştüm
şöyle ki 5 hafta doğum öncesi - 11 hafta doğum sonrası rapor aldım
doğum öncesi 5 haftalık maaşımı , doğum yaptıktan sonra aldım
doğum sonrası 11 haftalık maaşımı da işe başladıktan sonra aldım
yalnız şöyle de birşey var, annem ameliyat olmuştu 3 ay raporluydu, sgk da çalışan kişi de tanıdıktı, annem aylık almıştı rapor parasını, sgk nın insiyatifinde mi bu yoksa doğum raporunda mı bölünemiyor onu bilmiyorum
sgk da benle ilgilenen kişiye söyledim parça parça almak istiyorum diye, o da aylık şekilde olmaz ama iki parçada yatırırız dedi. benim doktorumun hiç bilgisi yoktu bu konularda, hatta hastanede kimsenin yeterli bilgisi yoktusen doktora kendin mi söyledin canım
nasıl yaptıgın hakkında bilgi verirmisinsgk da benle ilgilenen kişiye söyledim parça parça almak istiyorum diye, o da aylık şekilde olmaz ama iki parçada yatırırız dedi. benim doktorumun hiç bilgisi yoktu bu konularda, hatta hastanede kimsenin yeterli bilgisi yoktu
doğum öncesi çalışamaz raporumu aldım, çalıştığım yer izne ayrıldığımı sgkya bildirdi yani raporumu sisteme işledinasıl yaptıgın hakkında bilgi verirmisin
Tamam canım sağol demekki üstüne düşünce oluyor bendedoğum öncesi çalışamaz raporumu aldım, çalıştığım yer izne ayrıldığımı sgkya bildirdi yani raporumu sisteme işledi
daha sonra iş yerimin bağlı olduğu sgk yı aradım, raporlarla ilgilenen kişi ile görüştüm
rapor paralarımın aylık yatırılmasını talep ettim, o da iki parçada yatırabileceğimi söyledi
doğum yapınca , doğum raporu hastane tarafından sisteme işleniyormuş ve sgk da bunu görüyormuş. konuştuğum kişi yine de doğum yaptıktan sonra hatırlatmamı istedi. doğum yaptıktan birkaç gün sonra aradım. param hesaba yatırıldı, yalnız ayın belli günleri yatırılıyor.
sonra doğum sonrası iznim bitti, işe başladım, iş yerim işe başladığımı bildirdi. bu kez sgk daki kişi beni aradı paranız yatırıldı diye.
Ben bisi sorsam size simdi bana doktor 37.haftamda rapor verdi ama rapor 21gunluk yazio ve bu sure de 26aralikda bitio dogumumda 26siyla 31i arasinda olacak gb gorunuo eger olursa 31inde dogurursam o arada kalan 5 gün ne olacak? Benim 26sinda bidaa rapor alip dogum olunca bida dogum raporu mu almam lazim?canım ben hastaede çalıştım raporlar üzerine biz internet üstünden gönderiyorduk raporları çalışabilir aldıysan mutlaka doğum iznide alman lazım iş yerine vermen gerekiyo o raporu ki seni izne ayrılmış göstersinler
bide 1 ay öncede doğum yapsan da fark etmiyo doğum yaptığın tarihten itibaren iş başı tarhin hesaplanır tabi sen çalışabilir raporu aldığın için doğum sonu raporuno o 3 haftda eklenecektr.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?