Doğum izni konusu, kafamda deli sorular

Ücretsiz izne ayrılmadıysan maaş almaya devam edersin canım bu kanunen bize tanınmış bir hak

Ücretsiz izne ayrılmadıysan maaş almaya devam edersin canım bu kanunen bize tanınmış bir hak
canım daha çok ama insan merak ediyor
4 ay sana maaş vermiycekler
4 ay sonra toplu alcan
asıl en çok paranın lazım olduğu zamanda bide

Doğumdan sonraki izniniz bebeğin doğum belgesine göre başlar.
O zamana kadar her gün doğum öncesi izindir.
Her koşulda izinli olduğunuz gün sayısı değişmeyecek zaten.

Muhtemel dogum 22 ocaksa ve bebek hala dogmamissa miad aşımı diye rapor aliyirsun ve 2 hafta daha evde yatabiliyorsun:)yani 42. Hafta dolana kadar. Ekstra kullanacagin bu izin hicbir yerden de kesilmiyor rahat ol. 42nin sonrasina birakmiyor hicbir doktor zaten turkiyede.

aynen öyle devletin belirledği sistem bu şekilde bi ara 30 haftalıkkken doğum önü iznine ayırıcaklar diye haber çıkmıştı ondanda ses yok
paraya en ihtiyaç olduğu zaman bide 3 çocuk yapın diyorlar
farkli bi çözüm bulcaz artık

4 ay parasız yaşızcaz desene
ne biçim bi sistem bu
ben iki parçaya böldürmüştüm
şöyle ki 5 hafta doğum öncesi - 11 hafta doğum sonrası rapor aldım
doğum öncesi 5 haftalık maaşımı , doğum yaptıktan sonra aldım
doğum sonrası 11 haftalık maaşımı da işe başladıktan sonra aldım
yalnız şöyle de birşey var, annem ameliyat olmuştu 3 ay raporluydu, sgk da çalışan kişi de tanıdıktı, annem aylık almıştı rapor parasını, sgk nın insiyatifinde mi bu yoksa doğum raporunda mı bölünemiyor onu bilmiyorum

umarım parça parça alabilirim raporu çok iyi olur aslında

sen doktora kendin mi söyledin canım

sen doktora kendin mi söyledin canım
sgk da benle ilgilenen kişiye söyledim parça parça almak istiyorum diye, o da aylık şekilde olmaz ama iki parçada yatırırız dedi. benim doktorumun hiç bilgisi yoktu bu konularda, hatta hastanede kimsenin yeterli bilgisi yoktu

nasıl yaptıgın hakkında bilgi verirmisin

nasıl yaptıgın hakkında bilgi verirmisin
doğum öncesi çalışamaz raporumu aldım, çalıştığım yer izne ayrıldığımı sgkya bildirdi yani raporumu sisteme işledi
daha sonra iş yerimin bağlı olduğu sgk yı aradım, raporlarla ilgilenen kişi ile görüştüm
rapor paralarımın aylık yatırılmasını talep ettim, o da iki parçada yatırabileceğimi söyledi
doğum yapınca , doğum raporu hastane tarafından sisteme işleniyormuş ve sgk da bunu görüyormuş. konuştuğum kişi yine de doğum yaptıktan sonra hatırlatmamı istedi. doğum yaptıktan birkaç gün sonra aradım. param hesaba yatırıldı, yalnız ayın belli günleri yatırılıyor.
sonra doğum sonrası iznim bitti, işe başladım, iş yerim işe başladığımı bildirdi. bu kez sgk daki kişi beni aradı paranız yatırıldı diye.

Tamam canım sağol demekki üstüne düşünce oluyor bende
senin taktiği kullanıcam inşaallah

Ben bisi sorsam size simdi bana doktor 37.haftamda rapor verdi ama rapor 21gunluk yazio ve bu sure de 26aralikda bitio dogumumda 26siyla 31i arasinda olacak gb gorunuo eger olursa 31inde dogurursam o arada kalan 5 gün ne olacak? Benim 26sinda bidaa rapor alip dogum olunca bida dogum raporu mu almam lazim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…