Doğum izni konusu, kafamda deli sorular

YavruPancar

Yaşadıkça öğreniyorum
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2015
1.341
3.149
48
kızlar merhaba,
Kafama takılan bir durum var, tecrübesi olanların fikrini almak istiyorum;

Ben 35haftalık gebeyim doğum öncesi iki aylık iznimin ilk ayı için drumdan çalışabilir raporu aldım, ayın 31 inde 35gün doluyor doğum iznine ayrılmam gerekiyor ama o hafta hastanede tüm drlar izinli, başka drdan yada devlet hastanesinden alınabiliyor mu doğum öncesi izin yoksa kendi drum mu olmalı? Ya da doğum iznine ayrılmak için rapor almak şart mı? Gerçi drum buraya gelip izne ayrılacaksin dedi ama kafam karıştı

Bir de benim doğumum bir aksilik olmazsa normal olacak inşallah, ama normal doğumda doğumun ne zaman olacağı belli olmuyor sonuçta, sat a göre 22ocak görünüyor ama diyelimki ben 10şubatta doğurdum, aradaki gün farkı benim doğum sonrası raporumdan mı kesilecek?

Kafamda deli sorular

doğum izni için rapor şart değil diye biliyorum..
ama emin değilim

Baska bir doktor yada hastaneden ana devleti tercih et derim rapor alabilirsin 112 gun dogum iznin var oncesi ve sonrasi toplaminda artik ne zaman dogurursan dogur hakkin bu

doğum izni için rapor şart değil diye biliyorum..
ama emin değilim
Bi arkadaşım da öyle söyledi ama drum çalışabilir raporumun 35gün geçerli olduğunu söyledi fakat raporda sadece başlangıç tarihi var bitiş tarihi yok kafamı karıştırdı bu durum

Sen zaten hali hazırda 3 hafta fazladan çalıştın dimi, o 3 hafta doğum sonrası analık iznine eklendi, calismaya devam ettiğin her gün doğum sonrasına eklenecek, ne zaman doğurursan o günden başlayacak analık iznin

Baska bir doktor yada hastaneden ana devleti tercih et derim rapor alabilirsin 112 gun dogum iznin var oncesi ve sonrasi toplaminda artik ne zaman dogurursan dogur hakkin bu
Dün idarecime sordum bu konuyu, doğum belirlenen tarihten sonra olursa doğum sonrası raporundan kesilir dedi zaten belirlenen tarihte olursa da ilk iki hafta yarı yıl tatiline geliyor

Hastaneye gittiğinde hemşire her şeyi hesaplar sanada söyler.idareci ya anlamamış yada size anlatamamış,8haftalık iznin neresinde doğum olursa olsun kalan süreler doğum sonrasına aktarılır.

Dün idarecime sordum bu konuyu, doğum belirlenen tarihten sonra olursa doğum sonrası raporundan kesilir dedi zaten belirlenen tarihte olursa da ilk iki hafta yarı yıl tatiline geliyor
dogum yapar yapmaz 11 haftalik iznin basliyor hastane kayitlari esas aliniyor o arada gecen gecikmeyi dikkate almiyorlar

doğum iznine ayrılmanız için rapor almanız gerekiyor, yalnız hastane fark eder mi bunu bilmiyorum, sgk ile görüşürseniz net bilgi alırsınız. benim tecrübeme göre ne iş yerindekiler ne doktorlar ne de hastane memurları doğum izni konusunda yeterli bilgiye sahip değil
doğum izninizi başlattığınız tarihten itibaren 16 hafta izinlisiniz, hangi gün doğum yaparsanız yapın, isterseniz izninizin başladığının ertesi günü doğum yapın. ancak doğum izniniz başlamadan doğum yaparsanız iş değişiyor

Doğum sonrası odaya bir görevli geldi,çalışıyor musunuz dedi evet dedim şu kurumda çalışıyorum,çıkarken yazılar elimdeydi hesaplamıstı kendisi

Hastaneye gittiğinde hemşire her şeyi hesaplar sanada söyler.idareci ya anlamamış yada size anlatamamış,8haftalık iznin neresinde doğum olursa olsun kalan süreler doğum sonrasına aktarılır.
Çok teşekkür ederim canım, acemilik kötü şey :)

Evet kesinlikle iyi anladım bunu, kimse doğru düzgün bilgi veremiyor her kafadan ayrı bir ses

canım ben hastaede çalıştım raporlar üzerine biz internet üstünden gönderiyorduk raporları çalışabilir aldıysan mutlaka doğum iznide alman lazım iş yerine vermen gerekiyo o raporu ki seni izne ayrılmış göstersinler
bide 1 ay öncede doğum yapsan da fark etmiyo doğum yaptığın tarihten itibaren iş başı tarhin hesaplanır tabi sen çalışabilir raporu aldığın için doğum sonu raporuno o 3 haftda eklenecektr.

Benim muhtemel doğum tarihi 22 ocak görünüyor, doğum daha geç gerçekleşirse mesela şubat ayında olursa o zaman prosedür nasıl işliyor onu merak ediyorum asıl? Bu arada çok sağol cvpladığın için

sen erkende doğursan geçde doğursan doğum yaptığın tarihten itibaren 56 gün + çalışabilir raporunu kaç hafta aldıysan atıyorum 3 hf aldın 3 hf daha eklenir
rica ederim yardımcı olabildiysem sevinirm

sen erkende doğursan geçde doğursan doğum yaptığın tarihten itibaren 56 gün + çalışabilir raporunu kaç hafta aldıysan atıyorum 3 hf aldın 3 hf daha eklenir
rica ederim yardımcı olabildiysem sevinirm
Ay buna inanılmaz sevindim
Gerçekten çok yardımcı oldunuz tekrar teşekkür ederimmm

Konunuza karışmak gibi olucak ama
doğumdan önceki izne çıktığımızdan itibaran raporlu olucaz 8+8 değil 16 haftamı
o zaman maaşı bu rapor bitene kadar alamıycaz öylemi
2 gündür bakıyorum beynim durdu da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…