• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Doğum İzni hakkında bilgisi olanlar?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Masalecem01

Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2019
8
5
6
28
Merhaba güzellikler. Öncekiler Ramazan bayramınızı kutlarım , hayırlı ve sağlıklı nice bayramlar 🙏

26+4 haftalık oldum bugün bebeğimin cinsiyeti erkek ve bu ilk hamileliğim 🤭
Oğlum o kadar hareketli ki bazen endişeye kapılıyorum Allah korusun vaktiyle gelsin bütün bebişlerimiz ama merakımı ve korkumuda yenemiyorum.
Şimdi nakdi ücretli izindeyim, Haziran'da işe başlayacağım tekrardan nakdi ücretten doğum iznine çıkılmıyormuş.
Haziran sonuda 33 haftalık oluyorum.
Ama korkuyorum ki erken doğum olursa ?
Şuan başta belirttiğim gibi Allah korusun, vaktiyle gelsin ama erken doğum olsa doğum izninden yararlanamaz mıyım kafamı çok karıştırdı bu konu 🤔 bilgisi olan varsa yazabilir mi ? Sancılarım da başladı sanırım bu yüzden bu kadar endişeleniyorum ilk gebeliğimde olunca 🤷

Merhaba güzellikler. Öncekiler Ramazan bayramınızı kutlarım , hayırlı ve sağlıklı nice bayramlar 🙏

26+4 haftalık oldum bugün bebeğimin cinsiyeti erkek ve bu ilk hamileliğim 🤭
Oğlum o kadar hareketli ki bazen endişeye kapılıyorum Allah korusun vaktiyle gelsin bütün bebişlerimiz ama merakımı ve korkumuda yenemiyorum.
Şimdi nakdi ücretli izindeyim, Haziran'da işe başlayacağım tekrardan nakdi ücretten doğum iznine çıkılmıyormuş.
Haziran sonuda 33 haftalık oluyorum.
Ama korkuyorum ki erken doğum olursa ?
Şuan başta belirttiğim gibi Allah korusun, vaktiyle gelsin ama erken doğum olsa doğum izninden yararlanamaz mıyım kafamı çok karıştırdı bu konu 🤔 bilgisi olan varsa yazabilir mi ? Sancılarım da başladı sanırım bu yüzden bu kadar endişeleniyorum ilk gebeliğimde olunca 🤷

Şu anki ücretli izin durumunuzu bilmiyorum. Kçö mü alıyorsunuz nasıl oluyor?
Sizin özel durumunuzu bilmiyorum. Ben kendi durumumu anlatayım.

Ben ücretsiz izindeyim mesela. Sadece işsizlik ödemeği alıyorum. (12. Haftamdan beri.)

32. Hafta çalışabilir raporu aldım. Ücretsiz iznimi devam ettirdiler bu rapor ile.

37. Hafta çalışamaz raporu alıp doğum iznimi başlatacağız inşallah.

36. Hafta doğum olursa mesela iş yerime bilgi vereceğim direk doğum iznim o zaman başlayacak. Ayrıca çalışamaz raporu almama gerek kalmayacak.

Yani doğum izni erken doğum olması durumunda doğum sonrasına aktarılır normal şartlar altında.

Back