Doğum izni başvurusu hakkında acil yardımınıza ihtiyacım var!...

goffita

Çok şükür, bin şükür...
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2014
215
94
Arkadaşlar şuan 27 haftalık gebeyim 32. hafta sonunda doğum iznine ayrılacağım.İş verenim sıkıntı olmaması için işlenen prosedürlerle ilgili iyice araştır yanlış bir şey olmasın sonra hakkını alamazsın mağdur olma dedi.
Yalnız araştırdıkça iyice kafam karıştı kimse net bir şekilde açıkça bir şey yazmamış her kafadan bir ses çıkıyor. Doğum iznine ayrılırken raporu alacağımız tarih tamı tamına 32+0 mı olmalı eğer bugünü kaçırırsak iş verene işletmek için bir daha doğum izni hakkına sahip olamaz mıyız?SSK ya da başvuru yapmak gerekiyor mu?Doğum iznini yine kapatırken işverenin girişi için hangi şekilde hareket ediyoruz?

Lütfen doğum izninden faydalanmış arkadaşlar varsa izledikleri yolu adım adım yazabilirler mi?

Kimse yazmadığına göre her halde bir bilen yok

Merhaba, 32. haftanda dr.una gidip çalışamaz raporu alıcaksın 2 nüsha halinde vericek dr. sana. Birini muhasebecine ileticeksin onlarda sgk ya bildiriyor. diğeride sende kalsın o rapor lazım olacak sana sonra.

Merhaba, 32. haftanda dr.una gidip çalışamaz raporu alıcaksın 2 nüsha halinde vericek dr. sana. Birini muhasebecine ileticeksin onlarda sgk ya bildiriyor. diğeride sende kalsın o rapor lazım olacak sana sonra.

Tşk ederim

Ben memurum. Doktorum 30+ da bebeği 32 haftalk görüp istersen yazayım raporunu dedi. Ama nasıl olur sata göre olmuyor mu dedim. Cevap vermedi. Haftaya ayrılmak istiyorum ben dedim. Tamam dedi. 31+5 falandı yanlış hatırlamıyorsam yazdı. Ben de personelden sorumlu birime ilettm. Aslında zararlı çıktım bu işten. Çünkü tahmini doğum tatihinden bir hafta erken yazlmş oldu. Çok dert etmedm. Çünkü ücretsiz izne ayrılmayı planlıyorum. Yani her kafadan bir ses çıkması normal. Doktora bağlı bir şey

Ne kadar izne geç çıkarsanız doğumdan sonra evde o kadar izniniz uzuyor kızlar bilginiz olsun. Eğer bir sağlık probleminiz yoksa yasal olarak 37. haftaya kadar çalışabiliyorsunuz. Tabi dr.nuzun kontrolünde oluyor. 32. haftada gidip 35. haftaya kadar uzatabiliyorsunuz. 35. den sonra 37. haftaya kadar çalışılmak isterse tekrar muayene ve doktor raporu gerekiyor.

ben doğumdan sonra izin dönüşünde işten ayrılmayı düşünüyorum o yüzden ne kadar erken çıkarsam bana kar.Hatta şu an bile zor katlanıyorum desem yeridir bir an önce yasal süre dolsa da izne çıksam diye sürüne sürüne mecburiyetten geliyorum işe.

Anlıyorum. Zamanında evraklarınızı alıp kuruma vermeyi unutmayın. analık ve emzirme ödeneği alıcaksınız 16 haftalık. Sakın kaçırmayın. Yasal bir hak sonuçta.

Anlıyorum. Zamanında evraklarınızı alıp kuruma vermeyi unutmayın. analık ve emzirme ödeneği alıcaksınız 16 haftalık. Sakın kaçırmayın. Yasal bir hak sonuçta.

Çalışdığım yerle görüştüm doğum iznine çıkacağımı biliyorlar dönüşte ayrılacağımıda. Araştır neyse gereği hakkını al mağdur olma dediler zaten.Bende öyle yapacağım yasal hakkımı alacağım tabiki de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…