• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

doğum için özel sağlık sigortası

aalizzwell

no more monkeys jumpin' on the bed:p
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2009
1.937
1.914
133
kızlar :49: aranızda doğumu ve hamileliği düşünerek özel sağlık sigortası yaptıran ya da bu konuda bilgisi olan var mı?
Hamile kalmadan öce mi başlamak lazım? Ne kadar önce? Neleri kapsıo? Bildiklerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler:16:

firmadan firmaya göre değişiyor. bazılarında hamile kalmadan en az 6 ay bazılarında en az 1 sene önce başlaman ve paketin içeriğinde doğum primide ödemeniz gerekiyor
benim bilgim bu kadar malesef

tesekkürler tatlım. ya ben de öle bişeyler duydum da çok saçma geldi yani ben bir yıllık sigorta poliçemde dogum teminatı için para ödüyorum ama o poliçeyle doğum yapamıyorum:19: nası bişi annamadım:50:

tesekkürler tatlım. ya ben de öle bişeyler duydum da çok saçma geldi yani ben bir yıllık sigorta poliçemde dogum teminatı için para ödüyorum ama o poliçeyle doğum yapamıyorum:19: nası bişi annamadım:50:

maalesef öyle, hepsinin bekleme süreleri değişik, kimi limitsiz karşılıyor kimisi de limitli, bazısı tüm hastanelerde geçmiyor, epey ayrıntılı, ben 1 yılı sigortada ocakta dolduruyorum ve yenilicem ki bebiş gelince faydalanalım..

maalesef öyle, hepsinin bekleme süreleri değişik, kimi limitsiz karşılıyor kimisi de limitli, bazısı tüm hastanelerde geçmiyor, epey ayrıntılı, ben 1 yılı sigortada ocakta dolduruyorum ve yenilicem ki bebiş gelince faydalanalım..

uff o kadar da araştırıorum ama detaylı bi bilgide yok:5: en iyisi bi acente aracılııyla bilgi almak galiba

acaba sgk nın bu özel hastanelerle anlaşması var mıdır? acıbadem le falan?

kızlar :49: aranızda doğumu ve hamileliği düşünerek özel sağlık sigortası yaptıran ya da bu konuda bilgisi olan var mı?
Hamile kalmadan öce mi başlamak lazım? Ne kadar önce? Neleri kapsıo? Bildiklerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

şekerim tam adamını buldun:52: ben daha yeni yaptırdım ve şiddetle öneririm sana bilgi veriyim biraz.koç allianza yaptırdım senelik 1.200 tl.ilk 5 ay hamile kalmaman lazım.sigortamda kontroller ve testler yok,doğumu karşılıyor,doğum öncesi olabilecek herhangi bir müdahaleyi karşılıyor mesela riskli gebelik olursa dr hastaneye yatış isterse karşılanıyor.erken doğumu yada doğum sırasındaki anneyle ilgili tüm komplikasyonları karşılıyor.sigortayı iki sene ödüyorsun.yani 2.4ootl verip istediğin özel hastanede doğumunu yapıyosun.çok avantajlı.sormak istediğin herhangi bişey olursa yardımcı olurum.beni de arkadaşım böyle doğurdu ben de onun tavsiyesiyle yaptırdım sigortacımdan da çok memnun kaldım istersen özelden telini verebilirim sorularını ona sorarsın kararını verirsin.sevgiler..:3:

canım konu ile halen ilgileniyorsan belirteyim ben sigortacıyım.. elimden geldiğince yazacagım.

arastırmaların doğru sigorta şirketleri ilk sene yapılan poliçelerde doğum vermezler. nedeni sadece doğum için sigorta yapıp sonra yenilenmemesi ve 1500 tl lik bi fiyatla 10,000.-tl lik doğum masrafı çıkartması gibi.. yani şirketler zararda onun için ilk sne kapsamaz. ilk poliçenin son 3 ayında gebe kalabilirsin. sene ye yenileyip doğum yapabilirsin. zaten birde bebek olacagından ilk aylardaki bakımlarınıda bu poliçeden alabilirsin....:49:

tabi teminatlara göre. örneğin benim poliçem (2,senedeyim ve yeni gebe oldum )

ayakta normal tedavimde uzm. dr a gidiyorum 200 iken 90 tl ye düşüyor. eger dr. tahlil veya röntgen isterse ücretsiz yapılıyor. eğer hastaneye yatarsam hiçbir ücret ödemiyorum...:24:

eğer düşünüyorsan doğum gg/aa/yy ver hesaplayalım.:3:

şekerim tam adamını buldun:52: ben daha yeni yaptırdım ve şiddetle öneririm sana bilgi veriyim biraz.koç allianza yaptırdım senelik 1.200 tl.ilk 5 ay hamile kalmaman lazım.sigortamda kontroller ve testler yok,doğumu karşılıyor,doğum öncesi olabilecek herhangi bir müdahaleyi karşılıyor mesela riskli gebelik olursa dr hastaneye yatış isterse karşılanıyor.erken doğumu yada doğum sırasındaki anneyle ilgili tüm komplikasyonları karşılıyor.sigortayı iki sene ödüyorsun.yani 2.4ootl verip istediğin özel hastanede doğumunu yapıyosun.çok avantajlı.sormak istediğin herhangi bişey olursa yardımcı olurum.beni de arkadaşım böyle doğurdu ben de onun tavsiyesiyle yaptırdım sigortacımdan da çok memnun kaldım istersen özelden telini verebilirim sorularını ona sorarsın kararını verirsin.sevgiler..:3:

canım konu ile halen ilgileniyorsan belirteyim ben sigortacıyım.. elimden geldiğince yazacagım.

arastırmaların doğru sigorta şirketleri ilk sene yapılan poliçelerde doğum vermezler. nedeni sadece doğum için sigorta yapıp sonra yenilenmemesi ve 1500 tl lik bi fiyatla 10,000.-tl lik doğum masrafı çıkartması gibi.. yani şirketler zararda onun için ilk sne kapsamaz. ilk poliçenin son 3 ayında gebe kalabilirsin. sene ye yenileyip doğum yapabilirsin. zaten birde bebek olacagından ilk aylardaki bakımlarınıda bu poliçeden alabilirsin....:49:

ayakta normal tedavimde uzm. dr a gidiyorum 200 iken 90 tl ye düşüyor. eger dr. tahlil veya röntgen isterse ücretsiz yapılıyor. eğer hastaneye yatarsam hiçbir ücret ödemiyorum...:24:

çok teşekkür ederim kızlar ilginiz için. sanırım uzun araştırmalarım sonucu vazgeçtim özel sigorta işinden. zaten sgk lıyım ve ozel hastanelerde bakılabiliorum. sigortaya para verip de ay sunu kapsıcak mı söle olursa böle olursa stresine girmek yerine zaten sigortaya vericeem parayla özel hastanede doum yapabilirm diorum.

canım ben de bir şey sorabilir miyim, benim de özel sigortam var ve hamilelik düşünüyorum inşallah nasip olursa. geçenlerde kontrol için doktora gittim özel muayenehanesine, ücreti ödedim o sorun değil , ama istediği kan tahlilleri çok tutuyor özel labaravarlarda, bunu nasıl alırım sigortadan bilmiyorum. doktor sadece istediği tahlilleri yazdı bir kağıda , muayene kağıdı falan da vermedi, aynı durumda olan var mı kızlar, siz nasıl yararlanıyorsunuz özel sigortadan? özel doktora gidip sigortadan yararlanılmıyor mu yoksa?

çok teşekkür ederim kızlar ilginiz için. sanırım uzun araştırmalarım sonucu vazgeçtim özel sigorta işinden. zaten sgk lıyım ve ozel hastanelerde bakılabiliorum. sigortaya para verip de ay sunu kapsıcak mı söle olursa böle olursa stresine girmek yerine zaten sigortaya vericeem parayla özel hastanede doum yapabilirm diorum.

ben de bebek sahibi olabilmek için yeni karar verebildim. henüz hamile değilim ama araştırmasına başladım. bağkurluyum ben de ve aynen senin gibi düşünüyorum. sigorta süresi dolsun diye de bekleyemeyeceğim doğrusu. sgk ile anlaşmalı olan düzgün bir özel hastane ve kadın doğum doktoru için de önerilerinizi rica ediyorum.:44:

bu da çok mantıklıymış aslında:44:

çok avantajlı gerçekten fakat bebeğe müdahale gerektiği durumda Allah korusun onları da özel hastanelerde biliyorsuuz ki küvöz ücreti almamaları gerekiyor bu nasıl acilde ücretsiz ise orada da aynı şey geçerli yalnız hastanelerde şöyle bir uyanıklık söz konusu oluyor fatura kesmeksizin sizden ücret talep ediyorlar yani onlar da bulmuş işin kaçış yolunu yani yaptığı işleme fatura kesiyor ama kesmemesi lazım sizden tahsil ederken ya fatura kesmiyor yada başka bir evrakla yolluyor hatta sizinle pazarlık edenler bile olabilir eski bir sigortacı olarak uyarmak isterim. sonuçda doğum ok ama 9 ay beklediğiniz bebeğinizi de güvenli ellere teslim etmek lazım Allah yardımcınız olsun :)

Bayanlar merhaba, doğumu ücretsiz karşılayan sağlık sigortası var mı? Eğer varsa bunu hamile kalmadan önce mi yaptırmak gerekiyor? Yoksa hamile olduktan sonra mı yaptırmak gerekiyor? Bilgisi olan ya da yaptıran arkadaşlar varsa yardımcı olabilirler mi? Teşekkürler.

Son düzenleme:
Back