• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

doğum için ideal mevsim hangisi yardım lütfennn?

glsnz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2010
719
16
0
İstanbul
doğum kontrol hapını bırakalı 1 ay oldu.şuanlık prezervatif kullanıyoruz.bakalım bikaç ay daha kullanmayı düşünüyoruz.yaza doğru bırakmayı düşünüyoruz.saldım çayıra mevlam kayıra hesabı:)) ilkbahar çocuğu olmasını istiyorum evdeki hesap çarşıya uyarsa tabii:P fakat çocuk büyütenlerdende tavsiye almak istiyorum .sizce hangi mevsim daha rahat oluyo?

ben ekim annesiyim. ama geçen düşünüyordum da keşke çocuğum şöyle nisan mayıs gibi doğsaydı. bu soğuk havalarda küçük bebek biraz zor oluyor. ama bahar bebeği olsaydı, kışa geldiğimizde biraz ele avuca gelir olurdu. bence düşüncen iyi, ama tabii ki en hayırlısı olsun....

bu arada kışı bilmiyorum ama yaz hamileliği çok güzel bir şey. hem kıyafatler açısından, hem yiyecekelr açısından, tatil filan da iyi geliyor. bir de bol bol gezebiliyorsun. anlayacağın birinden birini çekmek gerekiyor sanırım....(bu arada son bahar çocuğum var ama yine de gezmeden vazgeçmiyrouz sadece üşütmesin diye daha çok çaba harcamank gerekiyor)

inşallah planladığın gibi hamile kalırsın. kolay bişey gibi görünüyo ama ben kendi açımdan yazarsam çok zor bi iş bu hamile kalma işi kazayla hamile kalanlarada şaşırıyorum imrenerek bakıyorum. zorla ıkına tıkına 1 sene de ancak hamile kalabildiğim için böyle yazdım.
gelelim hangi mevsim olayınaaa ben zaten zor hamile kaldıkdan sonra 5. ayımda su gelmesiyle hastanede yattım evde istirahat ettim ayaga kalkmamacasına bu olaylar yaza geldi. bu yüzden her ihtimali göz önünde bulundurarak fikirlerimi paylaşıyım.
hamileliğin sorunlu geçerse evde tıkılıp kalırsan yaz hamileliği çok zor ama bebek ekim gibi doğunca bidahaki yazada ele avuca gelince süper bir durum
hamileliğin sorunsuz evde püfür püfür klima var ohh giymişin bol bol kıyafeleri nasıl olsa hamilesin orammı çıkdı burammı çıkdı derdi olmadan geçireceğin en güzel yazın olur.
burdan bir sonuç çıkarmı bilmem.
allah gönlünden geçeni versin inş.

inşallah planladığın gibi hamile kalırsın. kolay bişey gibi görünüyo ama ben kendi açımdan yazarsam çok zor bi iş bu hamile kalma işi kazayla hamile kalanlarada şaşırıyorum imrenerek bakıyorum. zorla ıkına tıkına 1 sene de ancak hamile kalabildiğim için böyle yazdım.
gelelim hangi mevsim olayınaaa ben zaten zor hamile kaldıkdan sonra 5. ayımda su gelmesiyle hastanede yattım evde istirahat ettim ayaga kalkmamacasına bu olaylar yaza geldi. bu yüzden her ihtimali göz önünde bulundurarak fikirlerimi paylaşıyım.
hamileliğin sorunlu geçerse evde tıkılıp kalırsan yaz hamileliği çok zor ama bebek ekim gibi doğunca bidahaki yazada ele avuca gelince süper bir durum
hamileliğin sorunsuz evde püfür püfür klima var ohh giymişin bol bol kıyafeleri nasıl olsa hamilesin orammı çıkdı burammı çıkdı derdi olmadan geçireceğin en güzel yazın olur.
burdan bir sonuç çıkarmı bilmem.
allah gönlünden geçeni versin inş.

bu arada kışı bilmiyorum ama yaz hamileliği çok güzel bir şey. hem kıyafatler açısından, hem yiyecekelr açısından, tatil filan da iyi geliyor. bir de bol bol gezebiliyorsun. anlayacağın birinden birini çekmek gerekiyor sanırım....(bu arada son bahar çocuğum var ama yine de gezmeden vazgeçmiyrouz sadece üşütmesin diye daha çok çaba harcamank gerekiyor)

Benim de doktorum doğum için en uygun zamanın ilkbahar olduğunu söylemişti.

Ben 2009 yılının temmuz ayında evlendim.Evlendiğim gibi hamile kaldım.Haliyle nisan ayında doğum yaptım.Gerçekten çok rahat ettim.Bilmem bunun planı yapılabilir mi ama ne çok sıcak ne de soğuk gerçekten rahat edersiniz.

cevaplarınız için teşekkürler..ark.ların söylediği gibi planlar tutarmı bilmem,sonuçta bisürü insan var aylarca hamile kalamayan.ama bende mart,nisan bebeği istiyorum tutarsa:)) hayırlısı artık ilerleyen zamanlarda görücez.

aralıkta doğum yaptım.çok zor oluyor kış bebeği.üşütmemek için çabalıyoruz.ev de haliyle pek ısınmayınca.bence en güzel mevsim ilkbahar nisan gibi falan harika olur.inşallah 2.çocuğu o zamana denk getirebilirim.

mrb, ben 22 ağustos da doğum yaptım, planlı bi hamilelikti benimki, Allah izin verdi, ağustos da bebeğime kavuştum ama hamilelik açısından düşünüldüğünde kesinlikle yaz hamileliğini tavsiye etmiyorum . zaten son 3 ay hamileliğin en zor,sıkıntılı günleri, bi de üstüne sıcaklar eklenince çok çok zor oluyo.ben çok pişman olmuştum. ama bebek açısından düşünüldüğünde iyi oluyo yaza kadar büyümüş oluyo, kızım şu an 6 aylık ve yaza kadar biraz daha büyüyecek, al istediğin yere götür yani.. inş. planladığınız zamanda hamile kalırsınız.

bencede en iyi vakit mart sonu nisan başı gibi dönemler.Ortalama sıcaklıkta bebk büyütmek sıkıntı olmaz heralde, hastalık riski az ama şu bakımdanda kasım aralık çocuğu iyidir, ek gıdalara 6. ayda geçiliyorsa kasım çocuğu mayıstan itibaren sebze meyve bol olur, yaz çocuğunda ek gıda sıkıntı olur, sıcaktan hastalanır filan.soğuğa çare bulabilirz ama sıcak çaresi biraz daha zor bana göre.Ama yaş bakımındanda en güzeli ocak bebeği.Kasım aralıkta doğanlar içinde iş başvuruları kaçar.yine en iyisi sanırım mart annesi olmak.

Ya çok irdeledim ama bende bu konuda detaylı araştırmadayım.Hoş hesapla yürümüyo ama olsun.ben mesel eylül ayında doğsun soğuklar gelene kadar toparlar diyodum, ama eylülde de ekim de de tutturamadık, önümüzdeki maçlara bakıyoruz :)

henüz hamileyim mart sonu doğum yapıcam inşallah:49:
ama bence en iyisi de böyle baharda doğum yapmak
bebek az toparlanana kadar yaz gelir üşüme ,dışarı çıkamama derdi olmaz
hem hamilelikte de yazın zor olur insan daralıyor,sıcaklıyor,istediği gibi sere serpe yatamıyor:51:

Back