• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dogum hikayeleri

dns

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2011
64
1
36
Ankara
Dogum yapmanın kadının hayatının en keyifli en zor dönüm noktası oldugunu düşünüyorum.. ben öncelikle kendi dogum hikayemi tüm gerçekliği ile paylasıyorum. sizin hikayelerinizi de merak ediyorum..

Oğlum dünyaya gözlerini açtı :)

Rabbim'e şükürler olsun ki,ne kadar zor olsa da bebeğimi görünce hersey bitti. Doğumum çok zordu cok.. Canımın yanmasından bahsetmiyorum,doğum sonuçta acıya hazırdım. Oğluma kavusmak vardı sonunda acı ne yapabilirdi bana. acıdan değil ölümden bahsetcem.. Dünyaya bir bebek getirmek aslında hayal edildiği kadar kolay bişey değil aslında.. Hastanede geçirdiğim zamanlar hayatımın en zor anlarıydı tartışmasız.Terslikler üst üste geldi. 6 ocak gece 11 de sancım geldi hastane gittik..
ertesi gün 7 ocak 16:50 de bebeğim dünyaya geldi.Ama doğana kadar da ömrümden ömür gitti.Doğum masasında ölümü hissettim..Aklımda birsürü şey vardı en önemlisi de bebeğime ne olacağıydı.Bir sürü terslik oldu.Bebegmin sıkıştıgını söylyen doktor Nts de kalp atışlarını duyamadı. Acil doguma aldılar beni,hazırmıydım 'EVET' :)
zorluklarla dogdu oğlum. bana gösterdiler ve mosmordu pisti yine de çooook güzeldi..
OgLum dogdu ama hala basımdaki kalabalık gitmedi. bir kolumda hemsire tansiyonmu ölçmeye çalısıo defalarca ölçtü. bi taraftan karnıma bastıran biri var.ve bayılmışım.aynı filmlerdeki gibi ışıklar yavasca gitti.. zaten kalp atışlarını duyamıyoruz dediklerinde bayılacaktım da bebegm için güçümü topladım..öyle böyle derken çok yorgunluktan stresten olmus.bi igne vurmuslar bana yanımdaki hemsire anlattı TAM 1 saat kalmısım uyur gibi. bana 5 dk gibi geldi. bebegmi cocuk doktoru kontrol etmiş küveze konmaya gerek yok gayet iyi demiş. benim yanıma getirdiler. Herkesin yanında bebegi varken ben oyle yanlız basıma çok kötü bi durumdu dogum sonrası getrdikleri odada... 2 saatn sonunda evladımla birlkte normal odamıza cıktık.. Ve minik yaramazımla hikayemiz boyle basladı :49: :emir_bebek:

doğum sırasında annenin tüm günahları silinirmiş tertemiz olurmuş ve ettiği tüm dualar kabul olurmuş Allahc.c okadar merhametliki çok duygulandım hikayenizden annelik böyle birşey kendinden önce bebeğini düşünmek
bir kadın anlatmıştı doğumu okadar kötü geçmiişki Allahım bana birdha çocuk verme dedim dedi ve tek çocuğu var birdaha olmamış çocuğu

doğum sırasında annenin tüm günahları silinirmiş tertemiz olurmuş ve ettiği tüm dualar kabul olurmuş Allahc.c okadar merhametliki çok duygulandım hikayenizden annelik böyle birşey kendinden önce bebeğini düşünmek
bir kadın anlatmıştı doğumu okadar kötü geçmiişki Allahım bana birdha çocuk verme dedim dedi ve tek çocuğu var birdaha olmamış çocuğu

kesinlikle anne olunca kendini bir adım geriye atıyor insan..Rabbimin emaneti sonucta onu varlıgından daha cok dusunuyorsun..
siz hamilesiniz suan sanırım..İnşallah güzel ve kolay bir dogum yasarsınız,Allah'ım yanınızda olsun

kesinlikle anne olunca kendini bir adım geriye atıyor insan..Rabbimin emaneti sonucta onu varlıgından daha cok dusunuyorsun..
siz hamilesiniz suan sanırım..İnşallah güzel ve kolay bir dogum yasarsınız,Allah'ım yanınızda olsun

ayyy keşke cnm ama daha belli değil bekliyorum inşallah hamileyimdir sağol cnm yinede iyi dileklerin için

ayyy keşke cnm ama daha belli değil bekliyorum inşallah hamileyimdir sağol cnm yinede iyi dileklerin için

kusura bakma ben yeni katıldım da yumurta görünce bebeğin gelecegi günü sayıyosun sandım :18:
Bunu hayra yorup insallah hamilesindr diyelim o zaman :emir_bebek:

Sa 01.01.2013 10.43de doğum yaptım.Eymen ekremim doğdu.Skıntılı bir hamilelik geçirdim iç kanamam vardı.Normal doğum çok istiyordum fakat bebeğim dönmemişti.Son haftaya kadar bekledik dönmedi.Bnse onun doğdugu ağladığı ilk anı görmek çok istiyordum.İğneden korkan ben sırf bebeğimin ilk anını görmek için spinal aneztezi sezeryan olmaya karar verdim.Çevremdekiler durmadan yok uyuşmuyo hissediyosun öyle oluyo böyle oluyo diyip durdular korktum hemde çok ama ne hikmetse vazgeçmedm.Salı sabahı hastanye gittim doktor bişey yiyip içme demşti.Sezeryan girmeden 1 hurma ve birazda zemzem suyu içtim şifa niiyetine.Doktorada biraz zemzem suyu içtim dedim ki kıyametı kopardıı nasıl içersin ameliyatı ertelicez uyuşmazsa ya narkoz işlemezse felan ben hurma yedım bıle dıyemedım.İşte serumlar ilaçlar felan zar zor doktor test felan yaptı ameliyatı ertelemedi son kez tekrar baktık oğlum dönmemişti.Ben damar yolu açmaya basladılarelim ayagım titremeye basladı.Nasıl korkamay basladığım bir rabbım bır ben blıırım.Ameliyathaneye girdik o ortam heleki anlatılmaz işte serum taktılar cihazları bagladılar derken doktor belımden uyuşturmaya geldi.Lisede çocuk gelişimi okudugumdan o aletin nasıl oldugunu blıorm demirden çok korkunç bışey.Doktor tam belıme batırıcaktıkı kendımı çektım.Hemşireler felan gelip hemen kollarımı tuttular yanlş bir yere batırmamak için o an bir hemşirenın ellerını tuttum nasıl sıktıgımı hatrlamıyorum.Daha sonra yatırdılar basladılar tabı belden altım uyustu.Ama elledklerını felan hissediyorum.Anestezi uzmanım yanıma geldi bnmle knşmaya basladı ellerimi bagladılar.Ama ben o an ölüyorum korkudan heycandan.Perdeyi kapadılar ve başladılar..Konuşmalarını duyuyorumm anestezi uzmanım konşturmaya çalşıyo ama ona odaklanamıyorumki 10 dk sonra bir ağlama sesii.Anlatılmaz bir suygu suanda yazarken bıle gözlrım doluyo.Benden bir parça bebeğimi hemen yan yataga yatırdılar temzlıyolar ama o kadar güzel o kadar beyaz ki şok oldmm çok güzel bir bebek.Nasıl aglıyo ellerını agzına sokup nasıl emıyo anlatamam.Bu arada benden ay önce görmcem doğm yaptı kızı çok esmerdı bızde eşmle hep esmer çirkin bi bebek beklıyoduk o yzden çok şaşrdkk.Yanıma getrdıler bebeğimi o anki kokusunu mukemmeldi.Öptümm kokladımm onu o hala aglıyodu.Snra çıkardılar onu amlyathanden benıde uyuttular.Gözümü açtıgımda odama götürüyolardı beni.Hayal meyal hatrlıyorm.Eşimse odamda bana ilk dedği şey su ellerine sağlık tam istedgim gibi olmuşş:))
Rabbbime binlerce kez süküerler olsun oğlum sağ sağlim doğdu.Evet spinal oldugumda hala şiddetli bel baş ağrısı çekiyorum ama bebeğimimn ilk ağlama sesini duymama herşeye değer..

Evet 14.02.2012 de foğdu bebeğim ne güzel bir andı :) 14.02.2012 eşim işten eve gelmesini bekliyorum adet sancısı gibi bir sancı Allahım ne bu diyorum dogum sancısı böyle bişeymi tabii durmadan korkudan aglıyorum eşim 15.00 işi biter eve gelir bekle bekle eşim yok aradım nerdesin geliyorum işim var filan diyor cinler tepeme çıktı çabuk eve gel karnım agrıyoo meger sevgililer günü eşim hediye alıyormuş ondan gecikmiş neyse eve geldi,içeri girmeden hediyelerini verdi ve çıktık devlet hastanesi kanuni sultan süleymana kontrola gittik neden agrıo diye aklıma gelmedi dogum yapacagımm.Neyse muayneye alan kadın 5 cm açılman var doğum başlamış hemen şu kagıtları eşine imzalatın doğuma alıyoruzz demezmi ben başladım aglamaya ya bidakka ben bu hastanede doğum yapmıycaam dedim ama beni kimse dinlemiyor.Bende ağlıyorum eşim beni buralarda doğurtacak elim ayaklarım bağlandı sanki kapıdan çıkamıyorumm.Allahtan eşim imzalamamış eşimi çagırın demiş kadın geldi doktara eşi imza atmıyor dedi neyse ben hastane kapısından çıktım ama ne ağlıyorum çok korkuyorum.Eşim sakinleştirmeye çalışıyo annemi aradık hemen in aşşağı diye neyse annem geldi biz özel medikal hospidans hastenesini gittim ama o adet sancımda giitmişti ne agrı ne sancı var.Ebe saniye hanım aldı odaya ne tatlı kadın insanda korku filan kalmıyo serum takıcaz damar yolu açıcaz ve lağma yapıcaz dedi.Benim tek isteğim suni sancı olmamasıydı saniye ebe hayır bu serum sana kızına vitamin dedi bende yuttum....O serum hayatımı kararttı ben agları anne diye bağırırım neyse annemi aldılar yanıma ablam geldi yanıma sagımda annem solumda ablam onlarda tabi başlarına geleceği bilmeden beni sakinleştiriyorlar :) Ben başladım çıglıklara alın bu bebeği istemiyorum ölüyorum yok kimse beni dilemiyo sezeryana alın diyorum yok 10 cn açılmam oldu ama ben doğuramıyorum acıdan ıkınnn diyolar yapamıyorum aglıyorum canım acıyo sezeryan için eşimi dogum haneye aldılar ben yerlerde tabi eşimde hayırr normal dogum rahim parçalanmış zaten iki yırtık olmasın dedi aldı beni masaya elimden tuutu sagımda eşim solumda ablam sağ bacaımda annem :) flm gibiii doğummm çok komikk ya sonradan çok güldümmmmm :) neyse çocugun kafası göründü ıkın diye bagırıyolar ben bayılmak üzereyim ama ıkınmayı bırak nefesimi tutuyorum kendimde değilim doktor çıglık atmaya başladı bebeği kaybediyoruz ıkın dedi herkes şok bebek sıkışmış ama bende güç yok ıkınamıyorum.Eşim kendime gelmem için bir tokat attı sonra o sinirle tek ıkınmayla doğurdum :))eylül doğduktan sonra ablam yere yığıldı herkes birbirine girdi fenalaştıı..Benim derdim eşimin bana vurdugu tokat tabii anamm ne sinir yaptım hastaneden çıkar çıkmaz bende ona geçirdimm ,:) neyse eve geldik ertesi gün dikişler agrıyo kabız olmuşum tövbe dedim bu neymiş böle bebeğime uzak davrandım biraz lousalık dedikleri bu olsa gerek dogumdan 3 gün sonra sarık oldu allahım ne üzülmüştüm sonra kızımla yaklaşmaya başladıkk.Ama inanın dünyanın en güzel şeyi bebekmiş eşimin papucunu tavana attı.Eylül 15 aylık şuan kocaman oldu aşk yaşıyoruz anne kız mükemmel anları kızımla yaşıyorum onu çok seviyorum.Çocuk yapmayı düşünmüyorken kızım daha 1 yaşında olmadan kazayla tekarar hamle kaldm şuan 6 aylık hamileym aldırmayı düşündüm yapamadım 2.kıızm geliyor ama bu seefer normal epidural dogum yapıcam inşallah.Biraz korkunçta olsa hikeyem inanın bilseydim evladın bu kadar tatlı oldugunu daha önce yapardım kıızımı korkamyın desemde bende korkuyorum ama duyduğuma göre epidural dogum çok rahatmışşş bakıcaz 3 ay sonra yazarım kısmetse....

Evet 14.02.2012 de foğdu bebeğim ne güzel bir andı :) 14.02.2012 eşim işten eve gelmesini bekliyorum adet sancısı gibi bir sancı Allahım ne bu diyorum dogum sancısı böyle bişeymi tabii durmadan korkudan aglıyorum eşim 15.00 işi biter eve gelir bekle bekle eşim yok aradım nerdesin geliyorum işim var filan diyor cinler tepeme çıktı çabuk eve gel karnım agrıyoo meger sevgililer günü eşim hediye alıyormuş ondan gecikmiş neyse eve geldi,içeri girmeden hediyelerini verdi ve çıktık devlet hastanesi kanuni sultan süleymana kontrola gittik neden agrıo diye aklıma gelmedi dogum yapacagımm.Neyse muayneye alan kadın 5 cm açılman var doğum başlamış hemen şu kagıtları eşine imzalatın doğuma alıyoruzz demezmi ben başladım aglamaya ya bidakka ben bu hastanede doğum yapmıycaam dedim ama beni kimse dinlemiyor.Bende ağlıyorum eşim beni buralarda doğurtacak elim ayaklarım bağlandı sanki kapıdan çıkamıyorumm.Allahtan eşim imzalamamış eşimi çagırın demiş kadın geldi doktara eşi imza atmıyor dedi neyse ben hastane kapısından çıktım ama ne ağlıyorum çok korkuyorum.Eşim sakinleştirmeye çalışıyo annemi aradık hemen in aşşağı diye neyse annem geldi biz özel medikal hospidans hastenesini gittim ama o adet sancımda giitmişti ne agrı ne sancı var.Ebe saniye hanım aldı odaya ne tatlı kadın insanda korku filan kalmıyo serum takıcaz damar yolu açıcaz ve lağma yapıcaz dedi.Benim tek isteğim suni sancı olmamasıydı saniye ebe hayır bu serum sana kızına vitamin dedi bende yuttum....O serum hayatımı kararttı ben agları anne diye bağırırım neyse annemi aldılar yanıma ablam geldi yanıma sagımda annem solumda ablam onlarda tabi başlarına geleceği bilmeden beni sakinleştiriyorlar :) Ben başladım çıglıklara alın bu bebeği istemiyorum ölüyorum yok kimse beni dilemiyo sezeryana alın diyorum yok 10 cn açılmam oldu ama ben doğuramıyorum acıdan ıkınnn diyolar yapamıyorum aglıyorum canım acıyo sezeryan için eşimi dogum haneye aldılar ben yerlerde tabi eşimde hayırr normal dogum rahim parçalanmış zaten iki yırtık olmasın dedi aldı beni masaya elimden tuutu sagımda eşim solumda ablam sağ bacaımda annem :) flm gibiii doğummm çok komikk ya sonradan çok güldümmmmm :) neyse çocugun kafası göründü ıkın diye bagırıyolar ben bayılmak üzereyim ama ıkınmayı bırak nefesimi tutuyorum kendimde değilim doktor çıglık atmaya başladı bebeği kaybediyoruz ıkın dedi herkes şok bebek sıkışmış ama bende güç yok ıkınamıyorum.Eşim kendime gelmem için bir tokat attı sonra o sinirle tek ıkınmayla doğurdum :))eylül doğduktan sonra ablam yere yığıldı herkes birbirine girdi fenalaştıı..Benim derdim eşimin bana vurdugu tokat tabii anamm ne sinir yaptım hastaneden çıkar çıkmaz bende ona geçirdimm ,:) neyse eve geldik ertesi gün dikişler agrıyo kabız olmuşum tövbe dedim bu neymiş böle bebeğime uzak davrandım biraz lousalık dedikleri bu olsa gerek dogumdan 3 gün sonra sarık oldu allahım ne üzülmüştüm sonra kızımla yaklaşmaya başladıkk.Ama inanın dünyanın en güzel şeyi bebekmiş eşimin papucunu tavana attı.Eylül 15 aylık şuan kocaman oldu aşk yaşıyoruz anne kız mükemmel anları kızımla yaşıyorum onu çok seviyorum.Çocuk yapmayı düşünmüyorken kızım daha 1 yaşında olmadan kazayla tekarar hamle kaldm şuan 6 aylık hamileym aldırmayı düşündüm yapamadım 2.kıızm geliyor ama bu seefer normal epidural dogum yapıcam inşallah.Biraz korkunçta olsa hikeyem inanın bilseydim evladın bu kadar tatlı oldugunu daha önce yapardım kıızımı korkamyın desemde bende korkuyorum ama duyduğuma göre epidural dogum çok rahatmışşş bakıcaz 3 ay sonra yazarım kısmetse....

Cok zor bi dogumum olmadi sezeryan olacagim icin hersey onceden planliydi 2011,11,16 si carcamba gunuydu sabah 7 de hastaneye geldik 38 haftaliktim mavi onlugu giydirdiler ve damar yolu actilar cok ama cok heyecanliydim korku da vardi tabii sonra uyusturdular belden asagisini ama hissediyordum ugrastiklarini ve 15 dk sonra bi aglama sesi benim bebegimmi diyebildim ve inanin o aglama sesini duydum gozlerimdeki yaslari durduramadim doktor bagirdi aras bebek geliyo diye ebeler alkisladilar sonra alip baska masaya goturup temizlediler getirdiler allahim bembeyaz di cok ama cok guzel bi bebek ti bu benim oglum mu dedim inanin dunyanin en guzel duygusuydu iyikide dogurmusum diyorum cunku onu cok ama cok seviyorum narkozun etkisi gectikten sonra muthis bi sizlama baslamisti bebegimi emzirdim hemen tuttu hic zorlamadi annesini kucagima aldiktan sonra zaten her seyi unutmustum oglum simdi 19 aylik oldu allahim herkese versin bu duyguyu herkese tatdirsin

Ne kadar güzel güle güle büyütün bebeğinizi rabbim o duyguları bana da yaşatır inş.......

12,5 haftalık bebişim ve ben hikayeleri zevkle, korkuyla, neşeyle,
arada gözyaşları akıtarak ve bazen kahkahalarla okuduk.
Yok mu bizimle doğum hikayelerini paylaşacak başka anneler?

Back