doğum hakkında önerileriniz

kardelencicegi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2008
208
2
43
merhaba arkadaşlar benim gibi ilk doğumu yapacak arkadaşlar çok var sitede ve tabiki korkan arkadaşlar bize doğum hakkında önerilerinizi tavsiyelerizi paylaşırmısınız

epidural anestezi ile normal doğumu tereddütsüz öneririm.engel bir durum yoksa tabi....ama şimdiden bunu düşünüp dert etmeyin..öyle filmlerdeki gibi korkunç birşey değil doğum...her kadının tatması gereken olağanüstü bir durum.10 kere doğursam normal doğum yaparım.müthiş birşey!epidural anestezi ile ağrı sancı falan da çekmiyorsunuz...

Bildiğim kadarıyla epidural anestezi kasılmaları yavaşlattığından annenin yeterince ıkınamaması ve bebeğin sıkışması, doğumun zorlaşması gibi riskleri de taşıyormuş. Doktorla riskler konusunda konuşmak gerek. Olric senin doğumun nasıl oldu, bebeğin çıkışı zor olmadı mı?

Spinal anestezi ile sezeryanı da önerenler var. Epidural anestezinin baş ve bel ağrısı gibi yan etkileri varmış ama spinalde hiçbir yan etki yaşanmıyor(muş). Bir arkadaşım bu yolla doğurdu ve çok rahat ettiğini söylüyor. Yine de normal doğum yapabilecekken sezeryana ne gerek var diye de düşünüyorum.

ben 2 kere ıkındım 3. de oğum doğdu.ıkınmak önemi tabii...sağlam ıkınmak lazım:)ve toplam 4 saat sürdü benim doğumum..yavaşlamak bir yana gayet hızlı ilerledi yani...ama tabii her doğum böyle olmayabilir..duruma göre değerlendirmek gerekir.

özellikle migren hastalarında çok şiddetli başağrısı yapıyomuş epidural..

bence de hiç korkma... sonuçta kadın olduğumuz için doğuma uygun bir yaradılışımız var... hiç düşünme şimdiden bunları hamileliğinin tadını çıkar... doğum zamanı geldi mi bi aksilik olmazsa çatır çatır normal doğur iki günde ayağa kalk.. ben beceremedim normal doğurmayı 15 gün falan ağrı çektim... sezeryan çok zor oluyor...

hiç korkmayın. ben de ilk kez anne oldum ve normal doğum yaptım, çok da kolay yaptım. gene olsa gene normal yaparım. Kolay doğurmamda neler mi etkili oldu?: öncelikle baştan beri normal istedim ve korkmadım. motivasyonum çok kuvvetliydi, içten içe kolay doğum yapacağımı düşünüyordum. son haftaya kadar hep yüzdüm, sanırım bunun çok etkisi oldu. hep harektliydim, gezdim tozdum, evde yatıp beklemedimkaydirigubbakcemile
şöyle düşündüm: eskiden annelerimiz, ninelerimiz ne şartlarda çatır çatır doğurmuşlar da biz bu kadar imkan varken mi doğuramayacağız?
aşağıdaki linkten de doğum hikayemi okuyabilirsiniz:
http://www.kadinlarkulubu.com/dogum...-dogumla-hayata-merhaba-dedi.html#post3768678

heepinize benimki kadar kolay doğumlar diliyorum

bende iki doğum yaptım ,normal doğum oldu,biraz zor oldu ama,bir kaç saatlik olay ,çok yürüyüş yapmak önemli,birde doğum kolay olsun diye bitkiler varmış ne derece doğru bilmiyorum ama doğumdan öncede ,sonrada kuru hurma yemek faydalı ,annesütünü artırıyor.kur anı kerimde geçiyor ,şimdi uzmanlarda söylüyör.
kolay doğumlar nasip etsin allah .inanmak önemli,doğumdan sonra hemen ayağa kalkıyorsun hiç birşey olmamış gibi

SADECE VE SADECE
NORMAL DOĞUM DıYORUM
Düşünmenize bile gerek yok 30 saate yakın sancı çektim ama asla dayanılmayacak bişey değil,bütün dişiler doğuruyor arkadaşlar,yaradılışımız bu.tadını çıkar hamileliğinin..boş sözlere kulak asma...

bende iki doğum yaptım ,normal doğum oldu,biraz zor oldu ama,bir kaç saatlik olay ,çok yürüyüş yapmak önemli,birde doğum kolay olsun diye bitkiler varmış ne derece doğru bilmiyorum ama doğumdan öncede ,sonrada kuru hurma yemek faydalı ,annesütünü artırıyor.kur anı kerimde geçiyor ,şimdi uzmanlarda söylüyör.
kolay doğumlar nasip etsin allah .inanmak önemli,doğumdan sonra hemen ayağa kalkıyorsun hiç birşey olmamış gibi

benimde gittikçe zamanım azalıyo bi taraftan korkuyorum ama bi taraftan sabırsızlanıyorum içimdeki bıcırığımı çok merak ediyorum artık....korksamda inşallah bi aksilik çıkmaz vbe normal olur diyorum hep bu arada hurmayı deniycem bakalım

ben epidural anestezi ile sezeryan doğum yaptım arkadaşlar.
ve kesinlikle pişmanım. sonuna kadar normal doğum diyorum. yalnızca o an yaşayacağınız sancılar çünkü. ama sezeryanın dikiş acıları inanın çok daha zor. baş ağrısı veya bel ağrısı yaşamadım. en zoru öksürmek veya hapşırmak istediğiniz zaman. dikişler buna izin vermiyor. yaşamış biri olarak amacım korkutmak değil. ama kesinlikle normal doğumu tercih edin. ben bin pişmanım.
ikinci kez doğum yapmak istesem gene sezeryan omak zorundayım ve sırf bu yüzden bilr düşünmüyorum.

Kızlar ben daha doğum yapmadım, ama teyzem yengem ve arkadaşlarımın hamilelik ve doğumlarına yakından şahit oldum....
Kesinlikle normal doğum diyorum...
Teyzem ilk doğumunda epidural sezeryan oldu. Çok memnun kaldı, hiçbr problem yaşamadık ma daha sonra çok tehlikeli olduğunu falan duyunca tedirgin olmadı değil... Buyüzden ikinciyi de sezeryan olmak zorundaydı, epiduralin tehlkesinden korkunca doktoru spinal anestezi önerdi... Sorun yaşanmadan bebğimize kavuştuk 29 Mayıs cuma 13.20de kızımız,13.30da da teyzem odasına alındı... Ama hiç memnun değil, çok sancılı bir süreç... Sürekli su ve neskafe içmesi gerekiyor, spinal anestezi kafein yardımıyla vücuttan atılabiliyormuş... Kaç gün oldu hala geçmedi, doktorun söylemesine göre 1 günde 1 haftada 1 ayda düzelenler olduğu gibi bu baş ve bel ağrısı 1 yıl sürenler bile olabiliyormuş....

Yengem normal doğum yaptı, 3 çocuğu var 2 si normal sonuncu sezeryan, çünkü sonuncu doğumunda rahimle ilgili bazı problemler vardı onunla ilgili bir operasyon geçirdi aynı anda.... O kesinlikle normal diyor..
2 çok yakın arkadaşım son ana kadar ormal diye direttiler, ama birinde bebek ters geldiği için sezeryana alındı, diğeri de son anda korktu ve sezeryana döndü....
2 se memnun, ama dikişleri aradan 2 yıl geçmesine rağmen kendini hatırlatıyor...

Kızlar ben daha doğum yapmadım, ama teyzem yengem ve arkadaşlarımın hamilelik ve doğumlarına yakından şahit oldum....
Kesinlikle normal doğum diyorum...
Teyzem ilk doğumunda epidural sezeryan oldu. Çok memnun kaldı, hiçbr problem yaşamadık ma daha sonra çok tehlikeli olduğunu falan duyunca tedirgin olmadı değil... Buyüzden ikinciyi de sezeryan olmak zorundaydı, epiduralin tehlkesinden korkunca doktoru spinal anestezi önerdi... Sorun yaşanmadan bebğimize kavuştuk 29 Mayıs cuma 13.20de kızımız,13.30da da teyzem odasına alındı... Ama hiç memnun değil, çok sancılı bir süreç... Sürekli su ve neskafe içmesi gerekiyor, spinal anestezi kafein yardımıyla vücuttan atılabiliyormuş... Kaç gün oldu hala geçmedi, doktorun söylemesine göre 1 günde 1 haftada 1 ayda düzelenler olduğu gibi bu baş ve bel ağrısı 1 yıl sürenler bile olabiliyormuş....

Yengem normal doğum yaptı, 3 çocuğu var 2 si normal sonuncu sezeryan, çünkü sonuncu doğumunda rahimle ilgili bazı problemler vardı onunla ilgili bir operasyon geçirdi aynı anda.... O kesinlikle normal diyor..
2 çok yakın arkadaşım son ana kadar ormal diye direttiler, ama birinde bebek ters geldiği için sezeryana alındı, diğeri de son anda korktu ve sezeryana döndü....
2 se memnun, ama dikişleri aradan 2 yıl geçmesine rağmen kendini hatırlatıyor...
Çok güzel yazmışsın arkadaşım çok açıklayıcı yanlız benim kafama bişey takıldı - onu da açıklarsan çok sevinirim
Demişsin ki : " Buyüzden ikinciyi de sezeryan olmak zorundaydı, epiduralin tehlkesinden korkunca doktoru spinal anestezi önerdi... " şimdi benim bildiğim kadar ( yani okuduklarım bunlar) spinal anestestezi normal doğumda yapılıyo spinal de sezeryende - yani ikisi de aynı şey ama normalde spinal terimi sezeryende ise spinal terimi kullanılıyo
Şimdi senin yazını okuyunca diyosun ki sezeryen oldu ama şu anestesi tehlikeli diye diğeri yapıldı - anlamadım ben ya da ben yanlış biliyorum :uhm:

X