- 14 Ekim 2008
- 208
- 2
- 43
- Konu Sahibi kardelencicegi
merhaba arkadaşlar benim gibi ilk doğumu yapacak arkadaşlar çok var sitede ve tabiki korkan arkadaşlar bize doğum hakkında önerilerinizi tavsiyelerizi paylaşırmısınız
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
bende iki doğum yaptım ,normal doğum oldu,biraz zor oldu ama,bir kaç saatlik olay ,çok yürüyüş yapmak önemli,birde doğum kolay olsun diye bitkiler varmış ne derece doğru bilmiyorum ama doğumdan öncede ,sonrada kuru hurma yemek faydalı ,annesütünü artırıyor.kur anı kerimde geçiyor ,şimdi uzmanlarda söylüyör.
kolay doğumlar nasip etsin allah .inanmak önemli,doğumdan sonra hemen ayağa kalkıyorsun hiç birşey olmamış gibi
Çok güzel yazmışsın arkadaşım çok açıklayıcı yanlız benim kafama bişey takıldı - onu da açıklarsan çok sevinirimKızlar ben daha doğum yapmadım, ama teyzem yengem ve arkadaşlarımın hamilelik ve doğumlarına yakından şahit oldum....
Kesinlikle normal doğum diyorum...
Teyzem ilk doğumunda epidural sezeryan oldu. Çok memnun kaldı, hiçbr problem yaşamadık ma daha sonra çok tehlikeli olduğunu falan duyunca tedirgin olmadı değil... Buyüzden ikinciyi de sezeryan olmak zorundaydı, epiduralin tehlkesinden korkunca doktoru spinal anestezi önerdi... Sorun yaşanmadan bebğimize kavuştuk 29 Mayıs cuma 13.20de kızımız,13.30da da teyzem odasına alındı... Ama hiç memnun değil, çok sancılı bir süreç... Sürekli su ve neskafe içmesi gerekiyor, spinal anestezi kafein yardımıyla vücuttan atılabiliyormuş... Kaç gün oldu hala geçmedi, doktorun söylemesine göre 1 günde 1 haftada 1 ayda düzelenler olduğu gibi bu baş ve bel ağrısı 1 yıl sürenler bile olabiliyormuş....
Yengem normal doğum yaptı, 3 çocuğu var 2 si normal sonuncu sezeryan, çünkü sonuncu doğumunda rahimle ilgili bazı problemler vardı onunla ilgili bir operasyon geçirdi aynı anda.... O kesinlikle normal diyor..
2 çok yakın arkadaşım son ana kadar ormal diye direttiler, ama birinde bebek ters geldiği için sezeryana alındı, diğeri de son anda korktu ve sezeryana döndü....
2 se memnun, ama dikişleri aradan 2 yıl geçmesine rağmen kendini hatırlatıyor...