Dogum deneyimlerinizi anlatabilirmisiniz

Minaazra

sen gelecek planı yaparken hayat kendi planını ýap
Kayıtlı Üye
12 Mart 2009
116
36
298
istanbul
Ben ilk doğumumu 2018 de yaptım spinal anestezi olmak zorunda kaldım bebegin eşi suyu bitmiş kireçlenme vardı 39 hafta aldılar hayatımda ilk defa ameliyat olacaktım stres gerginlik vardı sabah ilk hastane ye geldiğimde damar yolu açtılar sonra serum taktılar lagman yaptılar nts bağladılar sonrada ameliyatta aldılar ağlayarak gittim belden igne vurdular hiç ağrımadı birara hemşirenin elini tuttum midem bunaldı hafif ilaç etkisinden sonrada bebegı cikartirken biraz sarsıldım ama korkutucu değildi ve bebegimi getirdiler yanıma cok guzel bir duygu ilk goren ben oldum bu ilk dogumumdu 2 inci 2019 da dogurdum

Allah bir sesle kurtarsın canım normal doğum mu düsünüyorsun benim mecbur iki bebegimde spinal anestezi oldu bende senin gibi cok korkardim boşuna stres yapipta kendimi üzmüşüm ben spinalden çok memnun kaldım zorunlu bir doğum olursa tavsiye ederim tabi en iyi si normal dogum

Bende cok korkuyordum doğumdan kendime hiç güvenmiyordum. Ona ragmen normal istedim. 40+2 de sancım başladı direkt 3 dk da 1 düzenli geldi önce nişan hemen peşinden suyum geldi sonrada. Yarım saat içinde oldu hepsi. 40 dk ya hastanedeydim 4 cm açıklıkla. Epidural aldım ama tutmadı. Özelde doğum yaptım doktorun gelmesi için beklettiler gece iki de gittim sabah 9:40 gibi doğurdum. Doktorun mesaisinin baslamasını bekletmeselerdi iki üç saate doğururdum. O an anlamadım sonradan dank etti maalesef. Kötü bi deneyim oldu beklemem açısından. Doğum 20 dk sürmüştür en fazla.

Bence kendinizi korkutmadan doğuma gitmelisiniz oğlumu dogurdugumda 18 yaşındaydım ve evde kendimi hazırlayıp gittim ilk dk dan giderseniz hastaneye bence rezil oluyorsunuz evde 5 cm acilmayla başka şehire özel hastaneye gittim tabii doktorumla görüşme yaptım 5 dk da bir inene kadar gidince suni sancı takıldı tabii saat gece 4 tu gittim hiç unutmam 9 u 5 gece doğum yaptım nefes egzersizleri yapın bide sonayda bol bol yürüyüş sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah, :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…