• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum çantası

ayza52

❤zuzu
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2015
228
195
23
Selam hanımlar, netten doğum çantası için listelere bakıyorum ama çarşaf losyon şampuan makyaj malz. Vs.vs uzamış gitmiş liste bi aksilik olmadığı sürece 1 gece kalıp çıkacağım yere tatile gider gibi hazırlık yapmak abartılı değilmi çocuğa bez tulumu falan banada gecelik ped vs.yeterli değil mi? Gun geçtikçe doğurmakta evrimleşiyor. Biz doğuruyoruz sanıyorsak eskiler başka birşey yapıyordu sanırım..;)tecrübeli anneler neler lazım oluyor yazarsa sevinirim❤

Gidecegin hastane ozel mi devlet mi. Daha sonra sana herhangi birsey getirmeni soylediler mi yada onlarin verdigi seyler var mi. Once bunlari bilmen gerek. Onun disinda soyle soyliyim inan hastane ortami hic belli olmuyor. Hic bilmiyorsun ne lazim olacagini. Ben iki dogumumuda gece yaptigim icin 2 gece yatmak zorunda kaldim. Normal dogumda 24 saat, sezeryanda 48 saat dolmadan birakmiyor devlet hastanesi. Mesela benim dogum cantamda 1sabahlik, biri ince biri kalin 2 pijama takimi, 2 corap, 4-5 tane ic camasiri, atlet, 1paket ped, 1 paket hasta bezi, 1havlu, rulo pecete, islak mendil, sut sagma makinem, biberon, vermeyi dusunuyorsan emzik, doktor taburcu olana kadar bisey vermiyor ama ben 2. Dogumumda dikislerim icin kendi kremimi goturmustum cok faydasini gordum. Dis fircan,macunun, taragin ya da makyaj yapiyorsan malzemelerin tamamen senin inisiyatifinde olan seyler. Bebege dogum sonrasi giydirecegin kiyafetleri ebeye veriyorsun zaten. Birerde yedekte olmasinda fayda var. Ufak tefek kazalara karsi:) bebege bolca bez al. Cok kaka yapiyorlar sanki ne yiyorlarsa;) battaniyen olsun yaza uygun. Bide dogum sonrasi cok acikiyorsun. Ailen mutlaka yicek biseyleri hazir etsin. Ozellikle sivi seyler sute de yardimci oluyor. Tabi sezeryanda nasil bilemem. Ben ikisinide normal dogurdum. Cikar cikmaz bisiler yedim.

Bende normal doğum istiyorum sezaryen beni çok korkutuyor pijama bebek için hastane çıkışı bez falan normal ama listelere bakınca şampuanlar losyonlar çeşit çeşit koymuşlar :) kafa karışıklığı :)devlette doğuracağım valla devletin verdiği bezleri bile vermezler sanmıyorum :) Zaten kızımın Popişini onlara emanet edemem:):):)

Declette hic birsey vermediler ustune dogum sonrasi verdikleri 1 bez karsiliginda 1 paket bez istiyorlar:)))) dus almak istersen diye yazmislardir sampuani falan. Zaten bebegi yikamiyorsun ona gerek yok. Ilk dogumumda sutum cabuk gelsin diye bana dus aldirmislardi hastanede. O zaman havlu falan lazim olmustu mesela. Normal dogumda gecelik falan diyorlar ama yatip kalkarken hic rahat olmuyor bilesin. Ozellikle devlette yaninda biri oluyor. Onun ziyaretcileri falan gelince hic hos olmuyor gecelik. Aklinda bulunsun.

:)ben evde gecelikle toparlanamıyorum orada hiç yapamam :) İstanbul da olsaydım sıkıntıydı ama fatsaya taşındım burda yoğunluk falan yok odalar özel hastane gibi :)pek sıkıntı yaşamam zaten git gel her yer 10dk :) birazda eşim çalışsın ihtiyaç halinde :)

Birde devletin verdiği bezleri Şok.ta satılırken gördüm :)bizde sistem farklı işliyor :)

Nevresim takımları, şampuan setleri, mama, biberon, süt sağma makinesi vs bunlar hep ekstra götürülen ve hastanenin temin ettiği şeyler.

Hiç gerek yok.

Varsa çikolta ikramın vs ve kapı süsün...

Eşin için
Eşofman terlik şarj aleti

Bebek için
Hastane çıkış seti kıyafeti emzik vereceksen emziği battaniye ve çıkış için oto koltuğu

Senin için
Meme ucu kremi
Zemzem hurma kendine atıştırmalık
Sancı çekerken dudak kuruyor dudak kremi
Lohusa Taç terlik takımı istiyorsan
Atlet külot emzirme sütyeni
Pijama gecelik sabahlık takımı
Kapalıysan şal
Normal terlik
Bir de doğumdan sonra moral olsun diyorsan bir ruj vs
Hastane çıkış kıyafeti

Eşime yer kalmaz bizim sülale benden meraklı:) annem teyzemler kaynanam ,annemin ahretlikleri sıraya girdi biz kalırız die :)otel kiralasam hastane yerine yeridir:) teşekkür ederim :)liste için ❤

Eşime yer kalmaz bizim sülale benden meraklı:) annem teyzemler kaynanam ,annemin ahretlikleri sıraya girdi biz kalırız die :)otel kiralasam hastane yerine yeridir:) teşekkür ederim :)liste için ❤
Eger devlette dogum yapacaksan zaten esinin yaninda kalmasina izin vermiyorlar. Sadece bayan refakatci kabul ediliyor. Yani en azindan burda oyle.

Bizim ki benden evhamlı :) almasınlar zaten koparır bi tarafımı:)burada farketmiyor ama erkekler pek eğimli değil böyle şeylere

Bnde bebişime 1 takım 10lu hastane çıkışı bi tanede yedek alt ust takım ve yedek 2 zıbın.battaniye zaten takımda var, 10 adet bez, ağız silme mendili koydum. Kendimede 1 picama takımı 1 eşofman 1 yazma, 1 tişort, 1ince hırka, terlik,hasta bezi,1 çorap. Islak mendil, rulo kağıt havlu, bide hurma koydum..

bnce bunlar yeterli. Zaten çanta bunlarla bile zor kapandı

-Zıbın,pijama,tulum,çorap,eldiven,
şapka,
ağız mendili (hepsinden 2şer adet) veya hastane çıkış seti götüreceksen bunlardan da 1er yedek alabilirsin :)

-Peluş ve pazen(kundak) battaniyeleri
-Yenidoğan bebek bezi
-Alkolsüz ıslak mendil
-Biberon
-Bebeğin ve kendin için temiz nevresim
-Yüz havlusu
-Kendin için iç çamaşırı,pijama,terlik,ped (teyzem de yeni doğum yaptı kanama çok oluyor dedi çocuk benzini kullanmak zorunda kalmış)

Konu te hazirandaki konuymuş :KK16:neyse yeni doğum yapacaklara bize fikir oluyor:anneadayı:

Ay ne günlerdi :)))
Hamilelik doğum ay çok güzeldi ya :)))
Vhalla ummazdım ....

Back
X