Doğum çantasi

ceylann

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2008
125
0
yeni anneler,doğumunu özel hastanede yapan anneler,doğum çantası için sizce neler almalıyım? Öyle abartmak istemiyoum size en gerekli olan şeyler nelerdi? En çok neler lazım oldu? Gereksiz gördüğünüz şeyler neler yardımcı olursanız seinirim 19 günümüz kaldı.

canım kendin için,enaz 2-3 gecelik (önden düğmeli olanlarını tercih et),sabahlık,bol miktarda iç çamaşırı,çorap,terli,kişisel temizlik ve bakım için gerekli olanları al,emzirme sütyeni al cok ii oluyor,havlu al,peçete,meme ucu catlagın için krem al.hasta bezi diye satılan bezlerden ve ped al kendine.
bebeğin için hastane cıkışı setler var en az 6 parca olanlarından al ben 11 parca olanı tercih etmiştim bebek battaniyesi felan da var içinde,ayrıca 1 yada 2 takım daha 5 li takımlardan al,bebek bezlerinden 1 numara olanı ve ıslak mendilini al,çorap ve bi de pişik kremi yeterli bence bunlar olmazsa olmazların olsun.şimdiden hayırlı olsun

canım bir tane hastane cıkısı takımı al ,yedek olarakda badi(ben hic zıbın felan gıydırmedım gıydırırsen yedek zıbında al) ve üstune gıydırecegın pijema al,bebek bezi yenidogan 1 numara al,yıne pamuklu alt sılme bezlerı var cesıtlı markaların( ben nivea baby nnkını kullanıyorum memnunum) onladan al,bebegıne bunlar yeterlı, kendın ıcınde onden dugmelı gecelık al en az 2 tane,sabahlık ,emzırme sutyenı al ,terlık,deodorant parfum felan kullanma derım bebegın senın kokunu alsın,diş fırcanı felan alırsın,iç camasırı 3-4 tane,benım baska bıseye ıhıyacım olmadı bunlarda zaten 1 bavul oluyor :)
Allah saglıkla kavusmayı nasıp etsın bebişinle

bide sanırım planlı sezeryan seninkisi gününü yazdıgına göre biz serviste sezeryandan cıkmış annelere hemen yemek vermiyoruz bisküvi meyve suyu almalarını söylüyoruz tabi belli saatleri var onunda dr kararıyla.yani bisküvi meyve suyunu da almanı tavsiye ederim

yeni anneler,doğumunu özel hastanede yapan anneler,doğum çantası için sizce neler almalıyım? Öyle abartmak istemiyoum size en gerekli olan şeyler nelerdi? En çok neler lazım oldu? Gereksiz gördüğünüz şeyler neler yardımcı olursanız seinirim 19 günümüz kaldı.

canım benım sımdıden hayırlı olsun.gule gule saglıcakla buyutun bebegınızı.
ben ıkı kızımdada hıc abartmadım sekerım.kendım ıcın 2gecelık hasta bezı aldım yanım abır paket terlık
bebgıme yenı dogan ıcın bebek bezı.kucuk hastane cıkısı ve battanıye fazlasıyla yettı bıle.
sezeryan olacaksa 2gun kalacagını dusunerek 1 2 fazla sey koaybılırsın canım benım.
ılk kızımı kısın dogum yaptım hastane zıbın ve patıklı pantolonmuyla durdu.
ıkıncı kızımı yazın dogum yaptım o sadece ustunde zıbınıyla durdu.malum gecen sene cok sıcaktı.sen gereksız gorme hıcbırseyı ama abartmada.
bebgın ıcın has cıkısı yanında ınce pıjama al.bez al.battanıye al.o kadar canım.

özle hastanede zaten çoğu ihtiyacını karşılıyorlar.ablam özelde dogum yaptı bebek bezini,ıslak mendilini,hasta bezini ,onlar verdi.
ama sen kendin ve bebegin için kıyafet almalısın.
kendine terlik ,gecelik,çamaşır ,havlu,gögüs ucu kremi, mutlaka lazım oluyor.
bebek için de 1-2 takım ,pişik kremi, battaniye yaterli oluyor.

ben özel hastanede doğum yaptım.sadece 1 takım pijama ve bebeğin giysilerini kullandım.1 tane de yüksek belli iç çamaşırı. valizimi olduğu gibi geri getirdim.ped,bebek bezi vs herşey hastaneden karşılandı.ama her hastane böylemi bilemicem.boşu boşuna onca şeyi taşımışım yani.

Ben de nette gördüğüm abartı listeleri gibi bir liste olusturup kocaman bavulla gittim hastaneye ama sadece şunlar lazım oldu:
kendim için:
1 adet gecelik
1 adet sabahlık
terlik
2 tane külot
1 çift çorap
1 adet yüz havlusu
tarak-toka kırmızı kurdela
sabun
hasta bezi(kesin 1 paket koyun)
kutu mendil-ıslak mendil
yüz kremi

bebek için:
2 adet eldiven
2 battaniye
2 body
2 tulum
2 tek üst (yelek gibi oluyor ya)
2 çift çorap
2 şapka
5 ağız bezi
pişik kremi
ıslak mendili
bebek bezi(10-15 tane)
emzik

bide sanırım planlı sezeryan seninkisi gününü yazdıgına göre biz serviste sezeryandan cıkmış annelere hemen yemek vermiyoruz bisküvi meyve suyu almalarını söylüyoruz tabi belli saatleri var onunda dr kararıyla.yani bisküvi meyve suyunu da almanı tavsiye ederim

teşekkü ederi canım. doğumum sezeryan değl de ben söyenilen günü yazdım.ama tabi belli olmaz erkenya da geç.hayırlsı bakalım

en önemlisi sakın unutma kamera yada resim makinesi bebginin ilk görüntüleri unutulmaz olarak kalır o mutlu anın

X