doğum çantası hazırlıkları

Kızlar bu benim ikinci çocuğum olacak nasipse ben ilk cocugumu normal doğum yaptım ve size bi tavsiyem kesinlikle ince terletmeyecek gecelik veya tişört te olur 4-5 tane alın özellikle normal yapacaklar çünkü doğumdan sonra çok ilginç şekilde ve aşırı bir terleme söz konusu oluyor sürekli üst kisminizi degistireceksiniz

O zamana kadar hepsini hallederiz insllhhh:KK45:mersin valiligi 3 gunluk idari izin verdi sıcaklar nedeniyle hafta sonuyla birlik te 5 gunluk tatilim varrr cok sukur o arada hepsini halledicem:KK71:

ooo harika o sıcaklar yüzünden idari izin bizim buraya uğramadı :KK43: neyse artık haftaya son inşallah :) Allah rastgetirsin canım işlerini.

Benim heyecanlaninca strese girince vs birden tasikardi m oluyor. Aslında nefes egzersizi yapmam lazım. Kitabı tavsiye edermisin

canım tavsiye ederim . ama işte çoğu şey Türkiyeye uymuyor özellikle devlet hastanelerine :) mesela yanında mutlaka doğum koçu (partneri) olsun diyor. benim hastanem kabul etmez artık her işi kendim üstlenicem :))) psikolojik olarak olumlu motivasyon sağlıyor.

canım tavsiye ederim . ama işte çoğu şey Türkiyeye uymuyor özellikle devlet hastanelerine :) mesela yanında mutlaka doğum koçu (partneri) olsun diyor. benim hastanem kabul etmez artık her işi kendim üstlenicem :))) psikolojik olarak olumlu motivasyon sağlıyor.
Bende yanımda annem ve eşim yetisirse eşim olsun istiyorum zaten annem kalp ve şeker hastası korkuyorum eşimi daha fazla istiyorum ama olmicak galiba

Arkadaslar benim de ikinci bebeğim olacak inşallah. Listelere göz attım ama ne kadar çok eşya almissiniz bende yeni hazırladım cantami bu arada sezeryan olacağım inşallah (ilki de sezeryan olmuştu ) kendim için 2 takım iç çamaşırı bir gecelik bir pijama takımı hasta bezi büyük boy Ped terlik havlu koydum. Bebek için 3 takım zibin ve cit citli badi kundak ince battaniye zemzem hurma küçük biberon çay kaşığı alt açma bez ıslak mendil ağız mendili göğüs pompası koydum. Sezeryan da süt geç geldiği için ameliyattan 2 gün önce hafif hafif gogsumu sagma yi düşünüyorum tabi Dr a soracağım birde bir hafta sonra falan göğüs ucu yara olmasın diye krem kullanmaya başlayacağım inşallah. Zaten hastane de bir gece k alınıyor aksi bir durum olmadıkça ben az mı eşya alıyorum. Daha tecrübeli varsa cevap yazarsa sevinirim. Bir de burasi çok sıcak bir yer kalın battaniye almam diye düşünüyorum yine de almalı miyim? Bebeği taşımak için puset ya da taşıma çantası alacağım yanıma bir de doğum sonrası hastane çıkışında giymek için kıyafet. Farklı önerileri bekliyorum

36.haftam bitiyor ben daha çanta hazırlayamadım bile.Paniklememeye çalışıyorum yıkanıp ütülenip konulacak kıyafetler var alınacak ped dir terliktir bu tür şeyler var. oooffff oooffff :)
bu gün dr kontrolü var yaşasın bebişi görmeye gidiyorum :)

Kızlar benim hazırladıklarım şöyle:
Bebişe:
-2 takım hastane çıkışı biri 5li biri 10 lu
-4 adet iç zıbın
-2 adet alt zıbın (hastane çıkışlarındakiler hariç)
-4 adet ağız mendili
-2 tane pijama takımı
-3 adet çorap
-Biberon ve mama
-12 adet bebek bezi
-Islak mendil (bebeklere özel)
-Pişik kremi
-Pamuk
-2 adet etek bezi
-1 adet battaniye
-Port bebe
Kendime:
-3 takım pijama (biri sabahlıklı)
-Terlik
-3 adet çorap
-Yelek ve şal
-Ayna,makyaj çantası,diş fırçası,tarak,nemlendirici
-4'er adet iç çamaşırı
-2 adet emzirme sutyeni
-Göğüs ucu koruyucu
-Manuel göğüs pompası
-Ped
-Göğüs pedi
-Islak mendil
-2 adet havlu
Henüz hazırlamayan arkadaşlara nacizane öyle tavsiye niteliğinde yardımcı olmak istedim. Tabi eksiklerimde olabilir varsa lütfen yazın. Allah hepimizin yardımcısı olsun, kuzucuklarımızı kolayca kucağımıza almayı nasip etsin.

Sanki herkes cok sey koymus gibi benimde sezeryan olacak bebek icin 1tane 10 lu 2 tane 5 li hastane cikisi 2zibin 2 citcitlibody 12 bez 2paket islak pamuk 3agiz mendili 2corap 1 penye 1 orgu yelek pisik kremi biberon alt acma 1polar 2penye battaniye. Ben battaniyelerdrn birini ordaki besige serecem. Kendimede 1pijsma takimi 1gecelik 2tisort koydum 2kilot 2tane kilot seklinde hasta bezi 3tne ped seklibde hasta bezi havlu koydum. Lohusa taci falanda var. Ha bir posetede de kagit havlu normal islak mendil kolonya tarzi seyler koydum giderkende bebek cikolatasi alacam ins.

Benim cantam da hazir sayilir artik.
Bebege;
10 lu hastane cikisi 1 adet(penye battaniye dahil)
5 li hastane cikisi 2 adet
1 adet penye yelek
Emzirme destegi
10 tane bez
3 tane tek kullanimlik alt acma
4 adet mermersah agiz mendili
1 kucuk havlu
İslak mendil yenidogan icin
Sudokrem
1 adet kalin battaniye.
Emzik ve biberon konusunda kararsizim hala...

Kendim icin;
1 adet sabahlikli gecelik
1 adet sabahlikli pijama takimi
Corap
Kulot
Emzirme atleti
Lansiloh gogus ucu kremi
Gogus kalkani
Kucuk el havlusu
Kagit havlu
Makyaj malzemesi dis fircasi vb..
Depend

Kizlar ben epidural sezaryan istiyorum..sizler epiduralle ilgili güzel yorumlar alıyormusunuz???? Cok merak ediyorum kizlarrrr..dun aksam annem aradı beline igne vurdurma omiriligini zedeler felc melcc o da benim icin endiseleniyor istee bilmiyor pekk
Canim ben sağlıkçıyim. Uyku teknisyeniyim ama hem spinal hemde epiduralle ilgili az cok bilgim var. Uygulatan arkadaslardan da aldığım yorumlar var tabi. İyi bi anestezi Dr u uygularsa hic bir sıkıntı olmaz ama elbette az da olsa riski olacaktır. Bu arada arkadaşlarım sonrasında cok ciddi bas ağrısı oldugunu uzun zaman geçmediğini söylediler. Bunun nedeni de omuriliğe uygulanan iğnenin yerinden beyin omurilik sıvısının sizmasidir. Bunları göze alabilirsen uygulatabilirsin. Sağlıklı ve kolay bi dogum dilerim Allah senin ve bebisinin yardımcısı olsun insallah.

kızlar çok kararsız kaldım çantanın içine havlu ve şampuan koymalı mıyım??? normal doğum olursa bir duş alıp rahatlamak amaçlı???

kızlar çok kararsız kaldım çantanın içine havlu ve şampuan koymalı mıyım??? normal doğum olursa bir duş alıp rahatlamak amaçlı???
Normal doğum olursa zaten bir gün kalır taburcu olursun canım. Bende normal doğum yapicam inşallah bi aksilik olmazsa. Gerek olmaz diye düşünüyorum çünkü ilk doğumumda normaldi akşam doğum yaptım sabah 11 de taburcu oldum.

Normal doğum olursa zaten bir gün kalır taburcu olursun canım. Bende normal doğum yapicam inşallah bi aksilik olmazsa. Gerek olmaz diye düşünüyorum çünkü ilk doğumumda normaldi akşam doğum yaptım sabah 11 de taburcu oldum.
ne bileyim işte tecrübesizlik böyle birşey:))) doğumdan sonra emzirme evresinde çok terleniyor dediler.birde resim falan çekilecek ya işte o yüzden duş almak iyi olur mu diye düşündüm.

ne bileyim işte tecrübesizlik böyle birşey:))) doğumdan sonra emzirme evresinde çok terleniyor dediler.birde resim falan çekilecek ya işte o yüzden duş almak iyi olur mu diye düşündüm.
Yinede sen bilirsin tabiki canım altı üstü bi şampuan bi havlu çantamda ne yer tutacak dersen al dursun bi kenarda :) senin az da kalmış doguma sıcaklara denk geliyo terleme olayı iki kat olabilir :KK43: Allah bi avazda sag salim bebisine kavuşmanı nasip etsin insallah

Yinede sen bilirsin tabiki canım altı üstü bi şampuan bi havlu çantamda ne yer tutacak dersen al dursun bi kenarda :) senin az da kalmış doguma sıcaklara denk geliyo terleme olayı iki kat olabilir :KK43: Allah bi avazda sag salim bebisine kavuşmanı nasip etsin insallah
allah razı olsun canım. evet sıcaktan uyuyamıyorum yattığım her yer yanıyor sanki:KK43: sabrın sonu selametmiş az kaldı.amin canım hepimiz yavrusuna sağ sağlim kavuşsun.

X