doğum çantası hazırlığı?

nesrin_23

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2010
73
0
86
İzmir
kızlar merhaba 3 hafta sonra doğum yapıcam küçük bi çanta hazırladım ama acaba kendime ayrı bebeğe ayrı bi çanta mı yapsam hangisi daha mantıklı şuanda ikimizin Eşyalarınıda aynı çantaya koydum doğru mu yaptım bilemiyorum hastanede problem yaşamak istemiyorum siz nasıl hazırladınız?

Hamileyim ama bildiğim kadarıyla tek çanta olsun çarşaf falan koy yastık kılıfı unutma bunları çatal kaşık herşeyini hazırla cnm allah kolay doğum yapmayı nasip etsin

sağol canım bende tek çanta hazırladım ama kafam karıştı sanada kolay doğumlar diliyorum canım sağ salim al bebişini kucağına

hiç gerek yok. hazırla bi çanta gitsin. zaten o anın karışıklığıyla çantanın içinde ne warsa ortaya seriliyor :)

ben ayrı ayrı yapmıştım o bıle baya sorun oldu lazım olunca dok hepsını sen bılırsın ama ımkanın olduktan sonra düzen ve rahatlık ıçin ıkı canta daha ıyı bence

cnm bizde iki ablamdada iki çanta hazırladık bebeğe acil bişey lazım olduğunda ( ki genelde bi panik havası oluyor heyecandan) en azından sadece bebeğe ait olan eşyaları karıştırıyorsun öteki türlü kendi eşyalarınla iyice karışıyor. hatta biz göz göz eşyalarıda ayırmıştık :) bir yan gözde bezleri bi yan gözde çorapları ufak eşyaları içindede kıyafet ve battaniyesi duruyordu :) kendi eşyalarınıda ortadan fermuarlı değilde çekçekli valiz gibi kapağı tamamen açılabilen bi valize koyarsan hatta direkt çekçekli valize koyarsan daha ii oluyor. kurcalamana gerek kalmıyor direk kapak açıldığı için daha rahat alıyorsun alacağını..

Bizde kayınvalidemle iki çanta hazırladık.Zaten doğuma girerken bebeğin çantasını ebelere veriyorsunuz çok kolay oldu bizim için.
Benim çantama;
-Pijama-taç-toka
-Ped,iççamaşırı,çoraplar
-Terlik
-Nevresim takımı-odayı süsülemek için bir kaç balon ve kapı süsü
-Peçete,ıslak mendil
-Bebeğe ekstra üç takım-bezleri-onun ıslak mendili-pişik kremi-ince battaniye-kalın battaniye
-Fotoğraf makinem:)

Bebeğe de hazırlayıp içeri verdiğimiz çantayada
-Bez
-Takımı
-Kış ayı olduğu için kalın battaniye koymuştuk.
Hatırladıklarım bunlar başka bişe koymuşmuyduk acaba hatırlayamadım şidi:bbo:

bencede iki çanta hazırlamak daha mantıklı bebeğin eşyalarıyla kendi eşyaların ayrı olsun bebeğin çantasını direk ebeye verirsin zaten kendi eşyalarının içinde de aradığını rahat bulursun

ben ilk doğumumda tek çanta hazırladım cnm..şubat oldgu için soğuktu, biraz büyükçe bir valizdi..kendime 2 takım pijama ,terlik, başörtü ,ped ,çorap ,iç çamaşırı(külot-atlet),gögüs pedi,lasonih gögüs kremi( hemen yara oluyor çünkü),patik , yelek(mutlaka bulundur lahusa iken insan bi üşüyo bi terliyor), fotoğraf makinesi, hurma , bebek içinde 3 takım hastane çıkışı , ekstradan alt don , badi, patik,çorap, yelek ,kalın battaniye ,ince battniye, bez , ıslak mendil, pişik kremi, emzik koymuştum hatırladğım kadarıyla..ben özel bir hast. doğum yapmıştım ve suni sancıyla doğurdum o yüzden çok apar topar olmadı,ama kendin doğumdan sonra giyeceğin pijama takımını ve diğer eşyalarını bir poşete ve valizin en üstüne koy.bebeğinde ilk giyeceğini ve battaniyesini öyle yap.o zaman doğumhaneden istenince hemen vermesi kolay oluyor.. Allah tek avazda kurtarsın..bende 7 haftalık hamileyim ve 1,5 yaşında oğlum var..

bende bugün hazırlamaya başladım. iki küçük ayrı çanta yapmayı planlıyorum. sanki daha kolay olur gibime geliyor. bakalım ilk doğumum olacak inşallah. yaşayıp görücez opuyorumnanaktan

Bende Acil sezeryan olmuştum ve ameliyathane malum soğuk bi yer. Sonrasında öyle bi şişti ki vücudum anlatamam... O yüzden terlik ve çorap muhakkak alınmalı. ben tek çanta yapmıştım keşke 2 çanta yapsaymışım. Artık kısmet 2.bebeğim olursa ilerde 2 çanta yaparım inşallah.

Ya ben tek çanta yaptım ama bugün bozup iki çanta yapıcam en azzından ebeye ilk verilecekleri ayrı koymak daha mantıklı geldi açıkcası bide kızlar ben bi dahaki ay doğum yapıcam allah kısmet ederse acaba kalın battaniye kendime patik yelek falan koymama gerek varmı çok üşünüyo deniyo ben sıcağı pek sevmem ama bebeğim üşürmü bu havada

ben bebeğin hastane çıkışını bi poşete koydum anneme de söyledim poşeti vericekler daha rahat olur

Aslında kızlar sezeryanda ben organizze edebilirim ama normal ve acil olursa . Nasıl olacak eşim zaten çok panik 7.aydan beri bütün gece oturup beni bekliyo bişi olucakmı diye birde çantaları nasıl hatırlar bilmiyorum yani çantaları al desem bi doğum çantası bide benim çantamı alır bebeğinkini hatta benimkini bile unutabilir gibi geliyo telastan hatta doktorumuz seni unutmasında eşyalar gidip alınır sen doğuma girince diyo

canım ben tek çanta hazırladım ama iki ayrı hurç koydum içine. biri benim için biri bebiş için.bebişin hurcuna ilk olarak doğumdan sonra ilk giyeceği takımı koydum battaniye dahil.sonra iki yedek takım iki battaniye koydum normal doğum olacağı için bir gece kalacaktım hastanede.bebek bezi ıslak mendil,süt pompası mutlaka al çay kaşığı bardak.bunlar acil durumlar için bebek memeyi tutamazsa hastanede hemen mama vermeye çalışıyolar sütünü sağıp bebişine çay kaşığı ile verirsin hem göğüs ucun yoksa onu çıkarır. söylemek istediğim doğum çantasına ihtiyaç duyacağın herşeyi koy ama yanında kim kalacaksa onunda bilgisi olsun yoksa herşeyi ortalığa döküyolar. inşallah kolay bi doğum olur.

şimdilik tek çanta yaptım sadece gecelik ve terlik alamadım yarın sancım tutsa geceliksiz kalcam orda öylece süt pompasını da almamıştım anladığım kadarıyla bayağa faydası oluyo acaba diyorum 2 çanta yapsam arada bebeğin çantası kaybolur mu büyük ihtimalle devlet hastanesinde doğumum olucak ve çok kalabalık hastane

selam kızlar bende 34 haftalık hamıleyım bende canta hazırlamaya basladım aslında tek valızın ıcınde ıkı tane hurc olması daha mantıklı yanı cocugun esyalarını ayrı hurca annenınkılerı ayrı hurca ben ole yapıyorum bakalım hayırlısıı

Back
X