Dogum baslamis olabilir mi?

Cekubalimmm

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2022
469
355
27
Bu saatte umarim tecrubeli analar burdadir cunku ilk dogumum da planli sezaryen oldugu icin dogum sancisi yasamadim neye benzedigini de pek bilmiyorum acikcasi. Bugun sabahtan beri asiri tuvalete cikma, surekli camasirimda islaklik ve seffaf sumuksu akintim vardi. Aksama dogru bunu kafama taktim ve bebek hareketlerini takip etmeye basladim bebegim cok az/neredeyse hic hareket ediyor. Bir yerde toplanmis gibi. Epey bir sarstiktan sonra 1-2 tekme alabildim.

Takilmayayim yarin hemen doktoruma giderim her seyi kontrol eder diye artik yataga uzandim, uzandigimdan beri kasiliyorum sanki bebek hareketi gibi ama degil de gibi cunku daha asagida ve daha agrili hissediyorum ve affedersiniz buyuk tuvalet hissim var?

Birazdan acile gidecegiz ama neyle karsilasacagimi bilmek istiyorum acikcasi tecrubelerinizden yola cikarak. Uzun yazdim, net olsun diye kusura bakmayin. Doguruyor muyum? Tamamen problemsiz ilerleyen bir gebelik neden 33. Haftada erken doguma donusebilir? Ne kanama ne tansiyon ne seker hicbir sorun yasamadim gebeligim boyunca. Gittigimde eger ki oyleyse dogumu durdurabilirler mi?

Simdiden cok tesekkurler…

Söylediğiniz belirtiler doğum belirtileri. Doktorunuzla iletişime geçmelisiniz. Yapılabilecek bir şey varsa mutlaka yaparlar ilaçlarla geciktirebiliyorlar doğumu.
Hakkınızda hayırlısı olsun bebeğinize sağlıklı sekilde kavuşun inşallah.

Söylediğiniz belirtiler doğum belirtileri. Doktorunuzla iletişime geçmelisiniz. Yapılabilecek bir şey varsa mutlaka yaparlar ilaçlarla geciktirebiliyorlar doğumu.
Hakkınızda hayırlısı olsun bebeğinize sağlıklı sekilde kavuşun inşallah.
Cok tesekkur ediyorum, oyle bir hafta ki hem endiseliyim hem de rahatim. Epey de saskinim. Allah nasil nasip ederse o olacak, bakalim…

Cok tesekkur ediyorum, oyle bir hafta ki hem endiseliyim hem de rahatim. Epey de saskinim. Allah nasil nasip ederse o olacak, bakalim…
Hiç endişelenmeyin yaşam sınırını gecmiş çok çabuk toparlar.
Benim dogumum 34+6 da gerçekleşti fakat ikiz gebelik oldugu için biraz daha dezavantajlıydı ama sağlıkla kavuştum ikisine de. Sizin de öyle olur inşallah ☺️

Korkutmak gibi olmasın belden giren sancı ve kaka yapma isteği ile tam 8 cm açılma ile acile giriş, yaptım evde bekleme

Hiç endişelenmeyin yaşam sınırını gecmiş çok çabuk toparlar.
Benim dogumum 34+6 da gerçekleşti fakat ikiz gebelik oldugu için biraz daha dezavantajlıydı ama sağlıkla kavuştum ikisine de. Sizin de öyle olur inşallah ☺️
Bu saatte tecrubenizi paylasip destek oldugunuz icin cok tesekkur ederim 🙏🏼

Yaa naptın çok merak ettim son durumunu yaz canım
Canim gittim nstde hicbir sey cikmadi, ebe elle muayene yapti 1 cm acikligin var ama onceki sezaryenden de kalmis olabilir dedi kafami karistirdi gonderdi 🥲 bugun kendi doktoruma muayene olacagim bakalim kasilmalar da durdu cok yogun bir gundu yorgunluktan oldu belki 🤷🏼‍♀️

X