Doguda Çocuk Olmak

Yagmurun_kizi

Çocuklarım benim herşeyim...
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2015
6.602
8.284
148

Yine ağlamaklı
Yıldız bakışlı çocuklar
Hayattan vazgeçmişçesine
Sanki yılların tüm yükü üzerlerinde ..

Emek vereceksin yarınların için
Alın terin ile varacaksın
Ulaşmak istediğin yere ..
Haksızlığa boyun eğmeyip
Zulüm edene baş kaldıracaksın ...!
Dört elle sarılacaksın emeğine ..
Okuyacaksın ..
İnsanı , insanlığı öğreneceksin
Bileceksin SENİ , BENİ ... ve geçmişini ..

- ya sen ne olacaksın çocuk ?
- astronot olacağım ..
- niçin astronot olmak istiyorsun sen ..?
cevap manidardır oldukça :
- yıldızlara ulaşacağım .
- n ' olacak ulaşınca yıldızlara ..?
- en parlaklarını toplayıp anneme vereceğim .

çocuk bu !.. yapar mı yapar
sevdiği varlık için güneşi bile yakar ..

Kapatalım pencereyi
Parçalanmış bedenleri ,
Yoklukları , yıkıntıları ,
Yıkıntılar arasından sızan gözyaşlarını ,
Umarsızca eğlenebilen pa-parazitleri
Görmeye dayanamıyorum anne ..

Bakmayın güldüklerine onların ,
Fotoğrafı çeken abileri söylemiş ,
Gülün diye ..
Oysa ....

Oyy çocuk ...
Sen mavilerde bir geleceksin
Sen adın gibi hırçın .. Adın gibi sonsuzsun ..
Adın neydi senin ?
Diğerleri gibi bakıyorsun da,
Kaderin de onlar gibi mi ..?

Onlar Çocuk Değil ... Öyle Zannediyorlar ...

Allahım ne kadar güzel, ne kadar masum, ne kadar güzel ne muzur bakışlar, süper bir resim.Bu çocuklar benim çocuklarımdan daha şanslılar aslında. Ha çoğu şeyleri eksik ama özgürler . Dilediklerince koşup oynayabiliyorlar, anne babaları bizim gibi hastalık derecesinde korumacı değiller, kendi ayakları üzerinde duruyorlar. Benim kızım daha bakkala bile yalnız gitmemişken bu çocuklar tek başlarına okula gidiyorlar, sürü otlatıyorlar. Eksileri var elbette ama artıları da var. Bu resmi hiç unutmayacağım. Bu çocuklar concon çocuklardan çok daha değerli benim için. Sağol Deryalı ellerin dert görmesin.Repini hanende bil. a.s

Ay hayatım boyunca okuyupta bu kadar içimi burkan aynı zamanda da gülmseten anılardan biri olarak kalacak.....:1no2:

Senin mavilerdeki rengini şimdi başkaları kullanıyor.....
Okumak isteyipde okuyamam çocukları gördükçe içimde bi yer hep cız ediyor....
Çok zorluk çekerek okudum okulumu belki herkez çekti bu zorlukları ama onlarla bu yönde kaderim aynı ......
Sabah sabah kaldırın şu yazıyı be :mymeka:

Niye kaldırılacakmış Mahbile, be resimlerin yazının sabahı akşamı gecesi gündüzümü var allah aşkına.:mymeka:Bin tane repim olsa bin tabe rep versem Deryalıya arka arkaya. O kadar güzel bir paylaşımdı benim için.

İçim acıyor kuzu kafa eskiden yaşadıgım zorluklar aklıma geldi ondan dedim...
Boşver sen beni kalsın tabiki çok güzel bi paylaşımdı

evet abartısız harika olmuş....ellerine sağlık arkadaşım... doğuda çocuk olmak zor ama güzellikleride çoktur....yerimseniben

Kücükken hatirlarim; anneme her sabah "Keske hic okul olmasaydi, niye gidiyorum ki,bugün gitmesem olmaz mi anne.." diye hep bi memnunsuzluk icinde sikayetlerde bulunurdum.. Halbuki ne eksigim vardi ki.. Ne ac idim,ne yol sorunum vardi,ne de okuldan sonra calisip aileme ekmek parasi götürme derdindeydim..
Su an da bile okul yolunu gitmek zor gelir bana,tramvaya trene atlayip da gitmem..Yine sikayet ederim,vay efendim neden arabam yok,neden trene binecekmisim,neden erken kalkacakmisim..
Resimleri görünce, tabir-i caizse rahatligin kicima batmasinin yüzüme tokat gibi vurdugun icin cok tesekkür ederim sana DerYaLi, cok güzel bir paylasim oldu..

yorumlarınız ıcın tşk ederım bunlarda turkıyenın bır gerceklerı ama bızler malesef magazınlere bbglere yada dığer programlara bakmaktan unutuyoruz bunları... bunları gordukten sonra bence herkes kendı halıne sukretmesını bılsınn...

deryalı,ben bundan altı sene önce böyle tatlı bir çocuğu evimde misafir etmiştim.bana gülcanı hatırlattın,şimdi nerededir ,ne yapıyordur,okumuş mudur.halası benim yanımda çalışıyordu bir günbaktım küçüçük esmer bir kızla geldi,nedir kimdir derken karstan geldiğini kardeşinin kızı olduğunu beş altı yaşında göstermesine rağmen sekiz yaşında olduğunu öğrendim.onu alıp kendi evime getirdim üstüne başına birşeyler aldım.hayatında ilk defa elektrik süpürgesi gördü ve çok şaşırdı,cola içerken ister misin diye sordum ilk defa içtiği için çok hoşuna gitmişti daha neler.ama en kötüsü sekiz yaşında olmasına rağmen okula gidemiyor olmasıydı.çünkü annesi ve babası evli değildi yani resmi nikahlı.okullar nufus kağıdı olmadığı için kabul etmiyordu.üstelik bir de kardeşi vardı bu iki çocuk benim bildiklerim kim bilir kaçtane gülcan nufus kağıdı bile olmadan yaşıyor.çok uzattım ama bana altı sene öncesini hatırlattığın için teşekkür ederim deryalım.

Doğuda çocuk olmak.... Ben başka bi yerde çocuk olmayı hiç bilmedim. Doğuda doğdum, doğuda büyüdüm. Hep farklı şehirler ama doğu işte. Kışın aylarca karlar altında kalan ayağınızın hep ıslak olduğu şehirler. Bu yüzden ayaklarda hep lastik ayakkabılar ya da çizmeler. Başka moda yoktur orda ya kırmızı lastiği seversiniz ya mavi ya beyaz...
Oyunlarınız bol bol koşabildiğiniz alanlardadır. Gözünüzün alabildiği kadar hatta gözünüzü kapatabildiğiniz kadar koşabilirsiniz. Bir arabaya, bir binaya çarpma ihtimaliniz yoktur. Çoğu zaman elektrikler olmaz akşamları annenizden keloğlan, dev hikayeleri dinlersiniz, binbirgece masalları öğrenirsiniz.
Aileler biraradadır. Çok fazla samimi arkadaşlarınız olur samimidir insanları. Su istersiniz ayran verirler çünkü ayıptır sadece su vermek...
Tandırlar olur yerde ekmeklerin piştiği ekmek bitince ayaklarınızı ısıtırsınız orda. Çocuksunuz ya hepiniz hiçbir farkınız yoktur ordaki diğer çocuktan. Belki teniniz biraz daha açık renktir belki saçınız biraz daha parlaktır. Budur sizi şehirli yapan. Ama bunu ancak büyüyünce resimlerinize baktığınızda fark edersiniz. Orada toy's R us yoktur. Oyuncaklarınızı kendiniz yaparsınız çoğu zaman. Bişeye benzemez ama o sizin canınızdır fırlatıp atmazsınız. Sahip çıkmayı, şükretmeyi, mutlu olmayı daha çok bilirsiniz. Birgün çıkıp gitseniz bile o topraklardan hep iyi ki oralarda çocuk olmuşum diyebilirsiniz. Çünkü o topraklar bir ömür size yetecek kadar özgürlük vermiştir. Ben bu resimlerle bir kere daha özledim çocukluğumu:çok üzgünüm:

Doğuda çocuk olmak zor .Bir çok çocuk, çocukluk döneminde yaşam kavgasına başlıyor. Katı kurallar yüzünden kız çocuk olmak bence dahada zor.Teşekkürler deryalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…