ben doğuluyum eşim karadenizli severek evlendik benim ailemde hiçbirzaman batı doğu ayırımı olmadı ben böyle büyüdüm ama eşimin ailesi doğuluları pek sevmezmiş eşimde benimle tanışana kadar sevmiyormuş ama içimize girdikten sonra bizdeki büyüğe karşı saygıyı küçüğe karşı sevgiyi hoşgörüyü görünce yanıldıklarını anladılar..doğulular kaba derler ama karadenizliler daha betermiş arkadaşlar yanlış anlamayın genel deil tabi ama hala alışamadım eşimin ailesine çok farklıyız eşimi çok seviyorum onun için kabullendim saygı ve sevgi herşeyin üstesinden gelir tanımadan içine girmeden kimseyi yargılamayın..rabbim mutlu huzurlu yuvalar kurmanızı nasip etsin inşallah ve inşallah bu ayırım bi gün biter.............
ben de marmaradanım eşimse erzurumlu aslen ama egede doğmuş büyümüş..benimde ailem karşı çıkmıştı hernekadar uzun yıllardır burda yaşasalarda kültürel değişimin olması zaman alıyor...doğudaki ataerkil yapı batıdaysa demokratik düşünce yapısı ön planda...ben babamla çok rahat herşeyi tartışabilirken onlarda baba ne dersen şartsız kabul ediyolar hatta kimsein sesi çıkmıyo..ilk başlarda ben cevap veriyodumda herkes ters ters bana bakıyodu:))))
en basitinden yemeklerde biz zeytinyağlı yerken onlar etsiz yemek yemiyorlar çeşit az..arkadaşın biri örnek vermiş odaya pat diye dalıyolar diye bizimkilerde hep habersiz oturmaya gelirler mesela...akşamın bi saati sabahın körü farketmez hemen kapıdalar:)))kaç kere söledim k.valideme arayın bi haber verin diye anlatamadım...
aslında ufak şeyler gibi görünsede bu tür şeyler zamanla daha çok batabiliyo..hayırlısı olsun hakkınızda inşallah dilediğiniz gibi olur herşey
Merhaba Kızlar,
Ben Bilecikliyim nişanlımsa Malatyalı..İlk başta ailemde bir önyargı vardı ama ben çok kararlıydım.Gerçekten örf, adetler yaşam tarzları olarak aileler arasında büyük farklar var.Mesela sizinde dediğiniz gibi doğulular büyüklerine müthiş saygılılar.Nişanlım babasının yanında hiç konuşmaz, konuşursa onlara göre terbiyesizlik sayılır, bizimkilerse konuşmamasını garipsiyorlar. Ya da yemek kültürleri çok farklı..İstanbula taşınalı 45 sene olmuş buna rağmen özlerini kaybetmemişler.Aradaki fark hissedilir derecede ama herkes birbirine karşı çok saygılı çok sabırlı..Dolayısıyla sorun yaşamadık hiç, yaşamayızda umarım ileride..Yani herşeyin bilincinde olup saygı duymak altın kurallar bence..
Biz ayni ildeniz fakat farkli ilceelerden. Ona ragmen aramizdaki kultur farki ailesiyle dag gibi...
Kultur farki olunca mutlaka sorunlar oluyor...
Nisanm zamani pek bise anlamasanda asil onemli olan evlendikten sonraki durum.. Bazen cok cok degisebiliyorlar evlendikten sonra... Allah mutlu eder insallah...
ben trabzonluyum nişanlım trakyalı..arada şu an ciddi boyutta fark görünmüyor ama rahatsız olduğum durumlar çıkmaya başladı ufaktan...nişanlımın tarafı oldukça neşeli insanlar.ama saygı sanki bizim aileye göre daha az.normalde ailemden duymayacağım espri adındaki kırıcı cümleleri birkaç kez onlardan duydum.pek önemsemiyorlar sanırım hani karşı taraf kırılır mı alınır mı..evle ilgili karışmıyorum adı altında herşeye dahil oluyorlar...bi de hiç hoşuma gitmeyen şey;gelinim diye her zaman arayıp soruyorum hal hatırlarını benim ailem de öyle arar onları.ama onlar bir kez bile beni arayıp da kızım nasılsın veya dünürüm nasılsın demezler..nişanlım da öyle annemi fazla aramaz felan..trakyada böyle midir bilmiyorum...ya da memleketten mi aile yapısı mı onu da çözmüş değilim...
abimin hanımı da trakyalı ailesine hayranım ama aynı şekilde bunları onların ailesinde de yaşadık zamanında.sadece ilgniç diyebiliyorum..bi de çözümü var mıdır merak ediyorum...
aleggrıa arkadasım bende bulgarıstan gocmenıyım sızın taraf yanı.esım trabzonlu.aıleler arasında cok sorun cıkmadı.ama benım aılem cok buyuttu vermedıler.bende kactım.bızımkıler pek yabancıya verme taraftarı olmuyor...konu sahıbı arkads baban trakyalı senı nasıl verdıler.benım bıldıgım cevrem herkes buralı olan ınsanlara karsı ondan sordum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?