doğtaş maduriyeti :(

ZemheriPoyraz

😈 Kendinden Asla Vazgeçme 😈
Pro Üye
Anneler Kulübü
9 Şubat 2010
17.804
39.656
yazacaklarım çok uzun arkadaşlar o yüzden kusuruma bakmayın çünkü derdimin zamanı da çok uzun
şu an şanlıurfada yaşıyorum
2008 temmuz ayında doğtaş Çanakkale çan şubesinden clasis modal 503 renk numaralı kotuk takımı aldım (almak zorunda kaldım çünkü yaşadığım Şanlıurfa ilindeki bayi bana istediğim rengin üretilmediğini söyleyip teşhir ürünü ya da lacivert rengini satmaya kalkıştı). Mobilyaların Şanlıurfa ceyanpınar ilçesine gönderilmesi gerekiyordu ama urfa şubesi çan şubesinden ekstra para istediği için tonla telefon faturası ödeyip üzerine bir de 300 tl kargo parası ödeyip koltukları çanakkaleden kargoyla getirtmek zorunda kaldım. (bu telefon trafiği esnasında urfa doğtaş şubesi bana çan şubesindeki siparişi iptal edip kendilerinden satın almamı söyledi)
2 adet 3lü 2 adet tekliden oluşan koltuk takımımın 3lülerin kasaları (sandık bölümleri) bir yıl içerisinde (modele has özellik olan) sadece koltuk kollarının altında bulunan ayaklardan düştü destek olan köşelerdeki sunta dağıldı ve sandık bölümü tamamen (iki çekyatın da) halının üzerine oturdu.
Durumu 2009 aralık ayında urfa doğtaş şubesine bildirdik. Şikayetimizi not aldılar o dönemde tek yetkili servis olan diyarbakırla ayrılma aşamasında olduklarını sorun çözülür çözülmez bize döneceklerini söylediler aradan ne kadar geçerse geçsin şikayet garanti süresi içinde olduğundan ücrete tabi olmayacağı da söylendi. Söz o söz bu gün oldu (15 ay geçti ve garanti süresi doldu). Bu zaman dilimi içinde baktık urfadan bize hayır yok internet üzerinden defalarca firmaya mail attık, şu asla çalışmayan 800lü numarayı aradık cevap yok ta ki 26 mart tarihinde attığım son maile 28 mart tarihinde Diyarbakır yetkili servisinden telefonla karşılık gelene kadar. Yetkili servis koltukla ilgileneceğini ancak garanti süresi dolduğundan ücret alacağını söyledi.
Bunun üzerine yeni devreye girmiş olan 444lü numarayı aradım durumu anlattım bana şikayet formunu faksladığım takdirde ürüne bakacaklarını söylediler ancak urfa doğtaş bize böyle bir belge istediğimizde “gerek yok bu evrakın biri bizde biri yetkili serviste kalacak” demişti. 2900tl para verdiğim koltuklarla urfa şubesinin sorumsuzluğu yüzünden defalarca perişan oldum.

bu forumda okuduğum kadarıyla mobilya alacaklara önerim, almayın arkadaşlar en iyi malzemeyi ve kumaşı seçin yaptırın mobilyanızı. büyük firmaların hiç biri beş para etmiyor çünkü
bir arkadaş şikayet var diye bir tüketici sitesinden bahsetmişti az önce baktım doğtaşın yüzüne bakılacak hali yokmuş :KK14:

Son düzenleme:
çok üzüldüm gerçekten:KK43:
o kadar maddi külfetin altına girip binlerce lira verdiğiniz eşyalar böyle sorun çıkartınca, sorunu geç karşında bi muhatap bile bulamayınca insan gerçekten çok yıpranıyor...
ben de zamanında istikbalden kazık yemiş biri olarak sizi çok iyi anlıyorum.
dilerim bir daha başınıza böyle bişey gelmez

Çok doğru ve yerinde bir paylaşım olmuş tebrik ederim...
Çok büyük geçmiş olsun...
Çok önemli her üründe müşteri ilişkileri...
Benim tanık olduğum aldığı koltuk takımında sorun olunca onları alıp yerine geçiçi süre için bir koltuk takımı veren ve mağduriyetlerini gideren Tepe Home firması var...Bu konudaki memnuniyetlerini gördüm..

durumumu okuyan bu konuda bilgi sahibi arkadaşlar yapılabilecek, benim yapabileceğim bir şey varsa fikirlerinizi rica edeyim ben şu anda internetteki tüketici siteleriyle cebelleşmekteyim ne kadar çok site o kadar çok ulaşılan insan mantığıyla

şeymacım geçmiş olsun. ben mobilyalarımı hep istikbalden alırım kayserililer nede olsa:KK9: doğtaştan bidaha çöp bile almam bu yazdıklarından sonra:KK47:

başıma gelenlerden sonra ben bütün firmaları araştırdım hepsi aynıymış başına bir sıkıntı gelmesin bir bakıyorsun bir tek muhatap yok. bunlar da benim hemşo çanakkaleliler ve orada teknik servis mükemmeldi sırf ona güvenerek doğtaş almıştım ama burnumdan geldi gülşancığım

bende doğtaş mağduruyum arkadaşım çok yerinde bir paylaşım olmuş. ben yemek takımı ve yatak odası takımımı doğtaştan almıştım çekmediğim sıkıntı kalmadı. dediğin gibi şubeler birbirini kötülüyor muhattap olcak kişi bulamıyorsun ve en önemliside kullandıkları malzeme o kadar ucuzki daha ilk yıl yemek takımımın masasının ayağı yamuldu,2. yıl sandaleyelerin vidaları çıkmaya derileri sökülmeye başladı hele gene doğtaştan aldığım sehpa zigon takımlarım resmen misafirimde falan kullanmadığım halde durduğu yerde ayakları yamulmuş ve derilerin yapıştırıcıları sökülüp açılmış sadece temizlik yaparken yerinden oynadıkları halde düşünün.yatak odam teşhir ürünü geldi içlerinde monte edilen vida yerlerindeki yalama olayı haricinde bir sorun yaşamadık ama teşhir ürünü neden gelsin neden teşhir ürününü insanlara kakalasınlar insan deli oluyor.
bu kadar kalitesiz bir malzeme daha olamaz. ve 3 buçuk yıl oldu evleneli o zaman mobilyalar şimdiye göre çok daha pahalıydı tonlarca para verdik diğer markalardan çok daha pahalıydı doğtaş şok olduk bu kadar kalitesiz çıkmasına.
şimdi yemek takımımı,sehpalarımı zigonlarımı değiştirmeyi düşünüyorum. yemek masamın ayağı yamuk sandalyeleride dökülür vaziyette olup üzerine oturulamadığı için başka çarem yok zaten. markalara güvenim kalmadığı için karar veremiyorum bende ne alıcağıma???

Son düzenleme:
ben artık yaptırmaktan yanayım mdf ürün zannettiğimiz herşey suntalayn çıktı. beğenirim çizerim götürürüm 1 kalite malzemeyle markaparasına yaptırırım ki öyle yapacağım, bu işi dört dörtlük yapan mobilyacılar var

hanımlar size son gelişmeleri bildirmek istedim.
daha önce yazdığım gibi internette ne kadar tüketici şikayet sitesi bulabildiysem hepsine durumu yazdım o gün (perşembe günüydü). şikayetimi gönderdikten yaklaşık 1.30 saat sonra doğtaş fabrikadan arandım durumun en kısa zamanda düzeltileceği konusunda kesin bilgi verildi.
cuma günü bölge yetkili servisi tarafından arandım ve cumartesi günü evdeysek geleceklerini söylediler beklediğimi söyledim ve cumartesi sabahı yani bu sabah erkenden gelip gerekli tamiratı yaptılar :KK62:
hiç umudum yoktu gelmelerinden yana :KK54: size de önerim müşteri hizmetlerinden tatmin edici cevap alamadığınız durumlarda tüketici şikayet sitelerini mutlaka kullanmanız firmaların bu sitelerle bağlantısı var ve bütün ülkeye rezil olmamak adına en kısa zamanda çözüm odaklı çalışmaya başlıyorlar.
tabi bir de şu var; bir daha asla mobilya firmalarından birşey almayı düşünmüyorum yaşadığım şehirdeki en iyi imalatçıyı bulup mobilyalarımı bizzat her malzemeyi görerek yaptıracağım. şu durum bana iyi bir ders oldu.

firmalarla bu tür sorunlar yaşamamızın en büyük sebebi bayilerin gevşek ve umursamaz davranışları benim maduriyetimin bir numaralı sebebi de buydu. bayilerle işinizi en baştan sıkı tutun ürünleriniz geldiğinde montaj ekibinin başında bekleyin ve gördüğünüz ilk aksaklıkta montajı durdurup ürün teslim belgesini imzalamayı reddedin, küçük aksaklıklarsa yaşananlar teslim belgesine not aldırın hatalı parçayı mümkünse geri gönderin ve düzeltme tamamlanana kadar bayiyi her gün arayın, fabrika garanti kapsamındaki herşeyi düzeltmek zorunda olduğunun farkında ama bayiler kendilerine masraf ve iş çıkacağı için müşteriyi geçiştirmeyi tercih ediyor.
çoğumuz mobilyalarımızı düğün arifesinde alıyoruz ve bu kadar dar zamanlarda sorunları görsek bile düğüne yetişmeyeceği korkusuyla ürünü reddetmeyi göze alamıyoruz bayiler de bu durumlardan faydalanıp kötüye kullanıyorlar. varsın eve girdiğinizde mobilyanızın bir kısmı eksik olsun ama mutlaka yaptıklarının yanlarına kar kalmasına engel olun. elinizdeki sözleşmelerle dava açma hakkınız her zaman saklı kalmaktadır.
yaşadıklarım beni çok üzdü ve çok öfkelendirdi bu sayede pek çok konuyu araştırdım bunlar da naçizane önerilerim
"uzaktan konuşmak kolay" diyen arkadaşlara sonuna kadar hak veriyorum ancak başıma gelenleri anlattım yukarıda benim durumuma düşmemek için bunlara kulak verin

Ben yatak odamı Doğtaştan alma gafletinde bulundum ve maalesef çekmece içleri dolap rafları çok kısa bir sürede dağıldı birkaç kez telefon ettik ama ilgilenen de olmadı. Bir daha semtine bile uğramam doğtaşın..

Ben yatak odamı Doğtaştan alma gafletinde bulundum ve maalesef çekmece içleri dolap rafları çok kısa bir sürede dağıldı birkaç kez telefon ettik ama ilgilenen de olmadı. Bir daha semtine bile uğramam doğtaşın..

madem dünyanın parasını verip aldın o malı peşini bırakma şişir kafalarını mecbur kalıyorlar. internet sitelerinde artık ulaşılabilir olan 444lü bir numara var, parayı sokaktan toplamıyoruz hiçbirimiz. ben başardım darısı senin başına

benimde koltuk takımım doğtaştan siyah olanlardan almıştım daha bir sene geçmemiştiki kırlentlerinin taşları düştü müşteri hizmetlerini aramıştım garanti belgesine aldığımz firme kaşe vurmamış gidip kaşeletmemiz gerekiyormuş ben istanbuldan almıştım şuan tayin sebebiyle farklı şehirdeyim imkansız kaşeletmem kırlentlerimin bazıları taşsız bu şekilde yaşıyorum çok dandik mallar yaa bende sadece koltuk takımına 4000 tl vermiştim ama birdaha almakmı doğtaştan aslaaaa

benimde koltuk takımım doğtaştan siyah olanlardan almıştım daha bir sene geçmemiştiki kırlentlerinin taşları düştü müşteri hizmetlerini aramıştım garanti belgesine aldığımz firme kaşe vurmamış gidip kaşeletmemiz gerekiyormuş ben istanbuldan almıştım şuan tayin sebebiyle farklı şehirdeyim imkansız kaşeletmem kırlentlerimin bazıları taşsız bu şekilde yaşıyorum çok dandik mallar yaa bende sadece koltuk takımına 4000 tl vermiştim ama birdaha almakmı doğtaştan aslaaaa

faturan garanti belgesi yerine geçiyor saçmalamışlar paşa paşa düzeltmek zorundalar ne kaşesiymiş bu durumlarda faturan yeterli

faturan garanti belgesi yerine geçiyor saçmalamışlar paşa paşa düzeltmek zorundalar ne kaşesiymiş bu durumlarda faturan yeterli

ben zaten şuan aldığım yerden farklı bir yerdeyim burdada doğtaş yok o yüzden şuan hiçbişey yapamıyorum istanbula gitmemede daha üç yıl var o zamana koltuklar zaten eskirrr :KK52::KK52: uğraşamicamda onlarla inan insanı sinir ediyorlar yaaa....

Doğtaş'ın müşterisini uçuk rakamlı nakliyeye mecbur bırakması

2014 yılında Doğtaş mobilyadan yatak odası takımı ve masa sandalye seti aldık. Taşınmaya gelince ciddi bir para istediler .Sökme –takma için ürün bedelinin %8’i ayrıca nakliye ücreti istediler. Bu da 1.000 TL civarı ediyor. Geçen sene bulunduğum ilde iyi bir nakliye firmasına ben bütün evimi 600 TL ye taşıtmıştım. Bu nasıl bir fiyatlandırmadır! Üstelik alırken kimse % 8 den bahsetmedi sadece nakliye konusunda kolayca yardımcı olacaklarını söylemişlerdi. Eğer bu kadar uçuk bir rakamı söyleselerdi zaten asla almazdım. Mesela bu hafta Doğtaş iyi diye bir köşe takımı alacaktık bu konu karşımızı çıkınca bir daha asla Doğtaş’tan alışveriş yapmayacağımı belirttim ve almaktan vaz geçtim. Ayrıca aldığı ürünleri onlar dışında başka bir şekilde nakliyesini yaptığımız takdirde ürünlerin garanti dışında kalacağını söylediler .Doğtaş’ın bu yaptığı resmen müşterisini kendine mecbur bırakmak ve bu uçuk rakamlarla adam yolmak değil de nedir?! Sürekli taşınan biriyseniz ya da taşınma ihtimaliniz varsa kazık yemeyi sevmeyen biriyseniz bu konuyu iyice düşünmenizi tavsiye ederiz

X