slm canım inan sana çok değer verse ve gerçekten isteseydi bir buçuk aydır ayrı olmazdınız sana karşı dürüst olur bütün bu sorunları daha önceden sana anlatır ve belkide birlikte çözümler arardınız yaşını bilmiyorum sevgilinin ama kişiliği ve özgüven eksikliği yaşıyan ve kendi kararlarını alamayan başkalarının etkisinde kalan bi erkekle bi evlilik nasıl sürdürülür sen düşün bence balığın başta kokması iyi olmuş tabiki yinede sen bilirsin sonuçta bu senin hayatın ve senin kararların inan evlendiğinde herşey daha farklı oluyor oyüzden biraz gerçekçi olmak lazım hakkkında herzaman hayırlısını dile hayırsızsa Allah bi vesileyle senden uzak etsin hergün ağlamaktansa bir kere ağlamak daha iyidir.umarım seni üzmemişimdir kib.
Oncelikle olgun ve anlayisli tavrina hayran kaldigimi belirtmek isterim. Ailenin verdigi olumsuz tepkiye tamam deyip razi gelmek cogu kizin yapamadigi birsey. Zorla ailesini ikna edip iliskisini surduren ve sonunda terk edilen kadinlarda var. Olmayinca olmuyor.. Simdi bu konu yuzunden aranizda sogukluk oldu, bu saatten sonra barissaniz da bu problem ancak buyuyerek devam eder. zaten 3 seneden asagi da evlenemeyeceginizi soylemisler. Bu 3 sene sonunda "yok aileler hakli, biz uyumlu degiliz" demekte var.. Tekrar sevebilirmisiniz? Elbette! Kalbiniz hala atiyorsa sevebilirsiniz. Ben bunu hep su sekilde dusundum. Ayrildigim erkek arkadaslarima bakiyorum. Mukemmel degildi hic biri. Ama oyle veya boyle sevmistim az veya cok. Sonrada hep dedim, boyle bir adami sevebildigime gore, ondan daha iyisini veya ayni standartlarda birini mutlaka severim.
Bence ortada cozulemeyecek, degistirilemeyecek bir problem varsa baslamayin. Problem hallolmadikca son ayni olur.
aileni dinlemişsin
şimdi üzülsende ömrünün tümünde ağlamandan iyidir
zamanla geçer acında merak etme canım
Bir daha birini sevemicem gibi geliyor, ömrümüm sonuna kadar bekar kalacakmışım gibi hissediyorum.
Severek ayrilan her kadin ayni seyleri hissediyor sanirim. Bende severek ayrilmak zorunda kaldim iki ay kadar once. Ve ne hissettiginizi cok iyi anliyorum. ama inaniyorum ki tekrar sevebilecegiz..
Bir insanı doğru düzgün tanımadan ben bundan hoşlanmadım ben bunu sevmedim istemiyorum nasıl denilebilir anlamıoyrum... Ailen kendi kararını açıklamış olabilir, ama bu sizin hayatınız ve sizin seçiminiz. Bence vazgeçme eğer gerçekten seviyorsan...
Tanıştılar hep birlikte oturdular konuştular bizimkiler en başta ön yargılıydılar onlar gelmeden önce ama geldikleri gün baktım gayet güler yüzlü ağırladılar konuştular, Sadece babam sevmese belki kıskanmıştır diyecektim ama bütün ailem istemedi ve gerekçeleriyle birlikte açıkladılar. Onlara o zaman kızmıştım ama şimdi saygı duyuyorum onların düşüncesi de o sonuçta, ama ben erkek arkadaşımla ilgili zaten bu tanışma durumları olana kadar bazı şeyleri fark etmemiştim biraz da onlar etkili oldu mesela nedir, ilk tanıştığımızda söylediği yalan, sonra ailem bana onu istemiyoruz dediğinde benim arkamda durmadı, o da dedi ben mi ailen mi diye beni seçim yapmaya zorladı arayı bulmaya çalışmadı, beni ne aradı ne sordu o dönemde yanlız kaldım. Babası arayıp ailene şöyle davran böyle davran diye bana akıl vermeye kalktı bu da beni üzdü açıkçası benim aklım yok mu ki 25 yıllık aileme nasıl davranacağımı söyledi bana. Bir de bana 2 sene önce yaptığı bir yanlış vardı ki aslında affedilmeyecek birşeydi ama ben affettim onca paylaşılmışlığımız var diye.
Şimdi düşünüyorum da benim son 1 senem çoğunlukla ağlamakla geçti, ayrı şehirlerde olduğumuzdan kıskançlık çok sorun oluyordu, ben alttan aldıkça o üzerime gelip beni ağlatıyordu her seferinde, artık öyle bir hal alıodu ki triplerini bitirmeye göz yaşlarım bile mani olmuyordu ancak ben geri adım atarsam soğuk davranırsam barışmaya çabalıyordu.Ben çalışan bir insanım ve iş arkadaşlarımla topluca öğle yemeği yememiz bile sorun oluyordu.
Seviyorum ama tüm bunları düşününce mantığım da ailemi, işimi geride bırakırsam tek dayanağım da o kalıcak diyor ve o da gün gelir ne biliyim seneler sonra beni sırtımdan vurursa bütün vazgeçtiklerime değecek mi diye düşünüyorum. Geçmişte bana yaptığı yanlışlar her ne kadar affetmiş olsam da geleceğe dair bana ipuçları veriyor ilerde daha kötüleri gelirse başıma o zaman naparım
yazmış olduğunuz yazıyı okuyunca çok duygulandım aslında. Siz de bir korku ve güvensizlik var. İlerde olumsuz bir durumla karşılaşmak istemiyorsunuz ve bu insanın da tüm bu çekeceğiniz sıkıntılara değip değmeyeceğini düşünüyorsunuz... Gördüğüm şu ki bu insanın şu anda yanlışını gördüyseniz ve 1 seneniz ağlayarak geçmişse, ilerde evlendiğinde ömrünüz nasıl geçer? O aradığında açmamışsısn... Siz çok iradeli ve güçlü bir kadınsınız bence. Çoğu kadın kendi iradelerine hakim olamaz. Onun yanlışlarını farketmek o kişiyi sizden uzaklaştırır ve daha sağlıklı düşünmenize yol açar. Umarım artık kalbiniz ve mantığınız arasında kalmazsınız
bence arkadaslarimla konusmani istemiyorum demelisin ona.aldigin karari uygulamak da bu yuzden zorlaniyorsun cunku.
ayrica "ozelini" anlatabiliyorsa o adamdan da bi cacik olmaz,kim ne derse desin. ne boyutta neyi anlatiyor bilmiyrm ama sana saygi duymadigini gosteriyor bu durum.
sen bence malum sahsa,bu isin mantiken olmayacagini,son 1 senedir de surekli agladigini,gelecek goremedigini ve bu meselyi kimseyle konusmamasini soyle.
kararim kesin ve sen arkadaslarimla konustukca da bisey degismeyecek falan diyebilirsin mesela.
1.5 ayda ,uzun sureli bi iliskiyi unutman gercekten imkansiz. o yuzden bu acinin hemen gecmesini bekleme,dua ve zamanla sabirla cok daha iyi olacaksin.
son 1 yildir seni uzen ve ailen mi ben mi diye bi secim yaptiran bi insanla bence istedigin evliligi huzuru bulamazsin,
kaldi ki ailen kararlarini cok kesin bi dille belirtmisler, olmayani zorlamamak lazim. emin ol simdi bi kac ay agla,ilerde yillarca aglamaktan kurtar kendini.
onunla her mutlu ani degil de, olumsuzluklari,saygiyi asan olaylari falan dusun. mantigini dinle bence sonunda gulersin.
zor b durum aile de isin icine girince daha zor ama karar alabilmeni kolaylastirmasi acisindan da ailenin dahil olmasi iyi olmus bence.
hakkinda hayirlisi olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?