• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

doğru yermi bilmiyorum ama sağlıkla alakalı...lütfen yorum.

anneoldummutluyum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2013
239
7
46
Kayseri
konuyu daha önce sağlıkla ilgili forumlara açtım ama cevap veren olmadı arkadaşlar, bunu yaşayan varmı arkadaşlar daha 30 yaşındayım oturarak çalışıyorum sonuçta hafif bir iş yorucu bir yanı yok,devlet memeuruyum işe gidip gelirken hep serviste uyuyakalıyorum 45 sürüyor yolculuğum ilk 15 dk sı tamam ama sonrasını hatırlamıyorum geçen gün seminerdeydik 40 dk yada saatte bir ara vermemize rağmen hiç dinleyemedim hep uyudum uyudum uyandım kendimi zorluyorum dinlemek öğrenmek istiyorum yok.... araç içinde ve sabit bir yerde otururken (toplantı, sinema, seminer vb.) uyumadan yapamıyorum bakıyorum benden yaşlılar bile dinç serviste çevreye baka baka geliyorlar bedenende uzun boylu iri bir görüntüm olduğundan herkes şaşırıyor neden hep uyuyakalıyorsun diyorlar çocugum gece uyutmuyor sanıyorlar...
bi filmi sonuna kadar asla izleyemiyorum gece yattıgımdada daha 5 dk yatakta bişeyler düşündüğümü bilmem hemen uyuyorum galiba 1 dk içerisinde..
psikolojikmi onuda bilmiyorum ama dökülüyorum valla,
sizce kan sayımına falanmı baktırmalıyım beyinlemi ilgili napsam acaba beni yönlendirebilecek varmı?
yada bu sebeple doktora gidip sonuç alanlar?

Kan tahlillerinizi yaptırın, normal uyumanıza rağmen yorgunluk durumu geçmiyorsa demir ya da B12 eksikliğiniz olabilir. Kontrol ettirmekte fayda var, en doğru yönlendirmeyi doktorunuz yapacaktır

Evet kan tahlillerinizi yaptirin. Muhtemelen kansızlık olabilir. Bi de diyorum ki servise binmeden şekerli ve kafeinli yani çikolata falan atsan bir tane ağzına. Bakalım yine uyuklayacak misin serviste..

Ben de böyleydim bir ara, kafamı yastıktan kaldıramaz, 15 dk sabit dursam uykuya gecerdim. Değerlerime baktırdım, troidim ve insülin direncim cok yüksek cıktı. İlaçlarımı düzenli kullanıyorum, yediklerime dikkat ediyorum, şimdi daha iyiyim.

elmayra doktora gittiğinde insülin ve guatrı kendisi direkmi istedi? bende bunlardan şüpheleniyorum bende gebelik şekeride çıkmıştı ailemde şeker hastasıda çok.. guatrdanda şüphem var çünkü uzun süre konuşamıyorum boğazım ağrıyor sesimde rahat çıkmıyor ve çok kolay kilo alıyorum boyum 1,70 kilom 75 ama bunu çabalarımla kontrol ediyorum gerçi 68-70 gösteriyomuşum belli değil diyor çevremdekiler ama ben çok az yiyen bir insanım kilo alımımda normal değil ama buda değil kafama taktıgım herryerde uyuşıuk gibi uyuyp kalmam. bi toplantıya gitmeye korkar oldum :( film izlemek artık hayal... 2 yıldr nerdeyse böyleydim ama 6 aydır falan iyice arttı. servisten iniyorum karanlık sarhoş gibiyim düşünsenize eve gidicem kendime gelemiyorum

elmayra doktora gittiğinde insülin ve guatrı kendisi direkmi istedi? bende bunlardan şüpheleniyorum bende gebelik şekeride çıkmıştı ailemde şeker hastasıda çok.. guatrdanda şüphem var çünkü uzun süre konuşamıyorum boğazım ağrıyor sesimde rahat çıkmıyor ve çok kolay kilo alıyorum boyum 1,70 kilom 75 ama bunu çabalarımla kontrol ediyorum gerçi 68-70 gösteriyomuşum belli değil diyor çevremdekiler ama ben çok az yiyen bir insanım kilo alımımda normal değil ama buda değil kafama taktıgım herryerde uyuşıuk gibi uyuyp kalmam. bi toplantıya gitmeye korkar oldum :( film izlemek artık hayal... 2 yıldr nerdeyse böyleydim ama 6 aydır falan iyice arttı. servisten iniyorum karanlık sarhoş gibiyim düşünsenize eve gidicem kendime gelemiyorum

Tabi tabi benim kilom cok artmıştı son zamanlarda özellikle bel bölgemde yağlanma vardı, şeker yüklemesi yapalım dedi, diğer değerlere de kanda baktı zaten.

Bi baktır sen de

geçmiş olsun canım, gerçekten yaşlılar gibi olmuşsun,
başıma gelmedi ama bencede bir doktora danışsan iyi olur,mutlaka tedavisi vardır.
keşke bende gece başımı yastığa koyar koymaz uyusam, sabaha kadar 10 defa uyanıyorum sebebsiz :1:

konuyu daha önce sağlıkla ilgili forumlara açtım ama cevap veren olmadı arkadaşlar, bunu yaşayan varmı arkadaşlar daha 30 yaşındayım oturarak çalışıyorum sonuçta hafif bir iş yorucu bir yanı yok,devlet memeuruyum işe gidip gelirken hep serviste uyuyakalıyorum 45 sürüyor yolculuğum ilk 15 dk sı tamam ama sonrasını hatırlamıyorum geçen gün seminerdeydik 40 dk yada saatte bir ara vermemize rağmen hiç dinleyemedim hep uyudum uyudum uyandım kendimi zorluyorum dinlemek öğrenmek istiyorum yok.... araç içinde ve sabit bir yerde otururken (toplantı, sinema, seminer vb.) uyumadan yapamıyorum bakıyorum benden yaşlılar bile dinç serviste çevreye baka baka geliyorlar bedenende uzun boylu iri bir görüntüm olduğundan herkes şaşırıyor neden hep uyuyakalıyorsun diyorlar çocugum gece uyutmuyor sanıyorlar...
bi filmi sonuna kadar asla izleyemiyorum gece yattıgımdada daha 5 dk yatakta bişeyler düşündüğümü bilmem hemen uyuyorum galiba 1 dk içerisinde..
psikolojikmi onuda bilmiyorum ama dökülüyorum valla,
sizce kan sayımına falanmı baktırmalıyım beyinlemi ilgili napsam acaba beni yönlendirebilecek varmı?
yada bu sebeple doktora gidip sonuç alanlar?

ben kan tahlilerimi hep yaptırdım hatta kanseri bile aaştırdılar ama bişe çıkmadı bende senin gibiyim:) nişanlıma biyere giderken otobüste felan hemen omzuna yatar uyurum film izlerkende genelde öyle olurum:))))))

Evet bir ara bende böyleydim. Kan tahlili yaptırdım ve b12 vitamini eksiği çıktı. Demir eksiği çıktı. İlaç ve iğne kullandım. Şimdi iyiyim :1:

Bende senin gibiydim surekli uyuyordum ve saclarim dokuluyordu ben zayif bir insandim ama son zamanlarda biraz kg aldim normalde cok yemek yiyen ve abur cubur tuketen birisi degilimdir annem bile derdi sen birgun acliktan olecen diye:-) :-) sonra doktora gittim guatr cikti yaklasik bes yildir ilac kullaniyorum kansizlikta vardi bira sizde bir doktora gidin b12 tahlilide isteyin.

Back