Doğru söylüyorum ama eşim inanmiyo

Bilgi vereyim, birincisi çektikten sonra sildiğiniz fotoğraflar ''Son silinenler'' galerisinde kalmaya devam ediyor.Eğer ordanda sildiyseniz,Iphone'un bir özelliği Icloud özelliği.Yani telefonunuzda sildiğiniz herşey Icloud'da kalıyor.Bi bir bulut hafizası diyebiliriz.Tamir için telefonu alan kişi şayet hafızasıyla ilgilide bir işlem yaptıysa bu Icloud hesabındakiler ''yayınlananlar'' olarak telefona geri dönüyor.Yani zaten aslında Iphone'dan çekilen hiç bir fotoğraf silinmiyor.Telefondan kalkıyor sadece ama aslında Icloud hesabında depolanmakta.. Bunun yanı sıra şayet sizde Apple Ipad ismindeki tablet bilgisayarlardan varsa,yada telefon tamircisi herhangi bir sebeple kendi Apple Ipad'ine telefonu birbirine bağladıysa bu yüzdende telefona ''yayınlananlar'' olarak geri dönmüş olabilir.Yani aslında Iphone'lar gerçekten akıllı telefonlardır fakat bizim sildiğimiz çoğu mesajlaşmayı,fotoğrafları kendi bulutunda depoladığı için bu tür konularda çok sorun yaşayanlar oluyor.Bu özelliklerini bilmeyen kullanıcılar ne kendilerini anlatabiliyor,nede karşılarındaki bilmediğii için onu anlayabiliyor.Durum bundan ibaret.
normal msjları smsleride mi depoluyor

fil rulosu ve yayınım diye 2 dosya var. fotolar nasıl oldugunu bilmiyorum ama ikisindede çıkıyor. rulodan silsen de yayınımda kalıyor.yani 2 yerden silinmesi lazım..
Canım ıkı yayından da silsek dahi iCloud depolama yapıyor mu? Fotoğraf yayınımdan silince ıclouda sadece mevcuttakiler mi depolanmış olur?

Bilgi vereyim, birincisi çektikten sonra sildiğiniz fotoğraflar ''Son silinenler'' galerisinde kalmaya devam ediyor.Eğer ordanda sildiyseniz,Iphone'un bir özelliği Icloud özelliği.Yani telefonunuzda sildiğiniz herşey Icloud'da kalıyor.Bi bir bulut hafizası diyebiliriz.Tamir için telefonu alan kişi şayet hafızasıyla ilgilide bir işlem yaptıysa bu Icloud hesabındakiler ''yayınlananlar'' olarak telefona geri dönüyor.Yani zaten aslında Iphone'dan çekilen hiç bir fotoğraf silinmiyor.Telefondan kalkıyor sadece ama aslında Icloud hesabında depolanmakta.. Bunun yanı sıra şayet sizde Apple Ipad ismindeki tablet bilgisayarlardan varsa,yada telefon tamircisi herhangi bir sebeple kendi Apple Ipad'ine telefonu birbirine bağladıysa bu yüzdende telefona ''yayınlananlar'' olarak geri dönmüş olabilir.Yani aslında Iphone'lar gerçekten akıllı telefonlardır fakat bizim sildiğimiz çoğu mesajlaşmayı,fotoğrafları kendi bulutunda depoladığı için bu tür konularda çok sorun yaşayanlar oluyor.Bu özelliklerini bilmeyen kullanıcılar ne kendilerini anlatabiliyor,nede karşılarındaki bilmediğii için onu anlayabiliyor.Durum bundan ibaret.
Sizde biliyorsunuz sanırım. Fotoğraf yayınımdan silince ıcloud a depolanmasını önlemiş olur muyuz ? Yani sadece Albümde kalan resimler mi ıclouda depolanır o zaman ?

Kızlar sağolun sizlerden anladigim bilgilerle eşime açıklama yaptım ve disardayken bi turkcell bayisine girdik (kilif) alcam dedim. Ordaki çalışan kıza anlattım üstü kapalı oda benim dediklerimi onayladı ve evet o şekilde yayınlananlara düşüyor resimler dedi. Eşimin yüzü hemen gülmeye başladı tabi şimdide ben yüz vermiyorum bana inanmadigi için. Sana inanıyorum diyip soğuk davranıyodu. .. (resimler açık resim degil) neyseki sorun sayenizde çözüldü hepinize teşekkür ederim siz olmasanız ben sadece yapmadım diyip durucaktim kendimi savunamicaktim

Kızlar sağolun sizlerden anladigim bilgilerle eşime açıklama yaptım ve disardayken bi turkcell bayisine girdik (kilif) alcam dedim. Ordaki çalışan kıza anlattım üstü kapalı oda benim dediklerimi onayladı ve evet o şekilde yayınlananlara düşüyor resimler dedi. Eşimin yüzü hemen gülmeye başladı tabi şimdide ben yüz vermiyorum bana inanmadigi için. Sana inanıyorum diyip soğuk davranıyodu. .. (resimler açık resim degil) neyseki sorun sayenizde çözüldü hepinize teşekkür ederim siz olmasanız ben sadece yapmadım diyip durucaktim kendimi savunamicaktim
sevindim tatlıya bağlanmasına. ama eşin biraz kırıcı olmuş. başkasının sözüne göre inanması falan.neyse iyice sürt burnunu

Bence artık uzatmayın..
Seven her insanın yapabileceği şeyler bunlar bence.
Üstelik abartmadı anladığım kadarıyla.
Yani boşanmak isteyebilirdi, şiddet gösterebilirdi bir sürü saçmalık yapabilirdi..
Unutun gitsin artık.
Zaten ona yeterince ders olmuştur bu.
Vicdanında sorguluyor kızıyordur zaten kendisine..

ı phone'larda fotoğraf silseniz bile aslında silinmiyor nişanlımın telefonundan biliyorum sildiğim fotoğrafları bilgisayarda görebiliyor

Sizde biliyorsunuz sanırım. Fotoğraf yayınımdan silince ıcloud a depolanmasını önlemiş olur muyuz ? Yani sadece Albümde kalan resimler mi ıclouda depolanır o zaman ?

Hiç bir şekilde Icloudda depolanmasini önleyemezsiniz bu tamamen Apple'ın özelliği. Bir kere çekip güzel değil diye sildiğiniz fotolar dahil hepsi Icloud hesabınızda şu an mevcut mesela.

normal msjları smsleride mi depoluyor

Evet telefondaki bir çok şeyi. Mesela; Whatsapp kullaniyorsunuz ve kişi listenizden biri fotoğrafını değiştirdi,sizde nasilmis fotoğrafı diye tıklayıp bakıyorsunuz ya,o fotoğraf bile o hesapta kalıyor. Eğer o fotoğrafı 10 kere açıp baktiysaniz,Icloud hesabınızda o fotoğraftan 10 tane var. Aslında bu özellik bir tek Iphone için geçerli değil,Iphone Icloud hesabında depolarken misal ben Samsung Note2 kullanıyorum. Galeri de girince gormedigim ,sildiğım fotolar, telefonu ara kablo ile bilgisayara bagladigim zaman DCIM dosyasinda görünüyor. Whatsapp dosyasinda size Whatsapptan gönderilen ve sizin Whatsapp üzerinden gonderdiginiz fotolar görünüyor. Whatsapp ta profil fotosunu açıp baktığınız insanların baktığınız fotoları da görünüyor. Viber kullanıyorsanız da aynı şekilde. Yani demem o ki bilgisayarınıza ara kablo ile telefonunuzu bağlarsaniz soylediklerimi görebilirsiniz. Ben 3 gün önce bakıp temizledim mesela fotolarini açıp baktığım insanlara kadar :) Hoş değil gereksiz birikim.

X