doğru olan hangisi acaba...

humeyyra

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2014
1.153
1.355
merak ediyorum...
ilişki veya evlilikle ilgili eş seçimi yaparken ne kadar cesursunuz ya da nasıl olmalı bu konu tam karar veremiyorum. istediği kişi için mi uğraşmalı insan yoksa kendisini istediği birini mi sevmeye çalışmalı. sonuçta ikinsinde de çaba harcamak zorunda kalıyorsun.
yani diyelim ki hoşlandığınız biri var, birlikte olmayı çok seviyorsun ama maalesef ki o insan size bazı nedenlerden dolayı olmayacağını söylüyor. o kadar aşılmaz nedenler olmasa bile size karşı ilgisiz kendisi hiç aramıyor, siz ararsanız canı isterse açıyor falan.. böyle biri ama sizin yıllardır hoşlandığınız tek insan..
bir yandan da sizinle birlikte olmak isteyen, sizi beğenen ve arayıp soran insanlar da var. ama siz onlarla vakit geçirmek istemiyorsunuz çünkü hoşlanmıyorsunuz.
şimdi bu durumda kızlar hoşlandığınız adam için çaba sarferder misiniz? aramasa bile arayıp gönlünü kazanmaya mı çalışırsınız yoksa sizinle olmak isteyenlere mi ısınmaya çalışırsınız?
doğru olan nedir bilemiyorum

Beni sevmeyen biri için çaba sarfetmem, sevmediğim birinide sevmeye çalışmam.

Önümde uzun bir yol var seçimlerim sadece 2 kişiden ibaret değil elbet sevilip seveceğim birileri çıkacaktır karşıma o zamana kadar beklemeyi tercih ederim.

Vallahi aşık olunca hiç biri fark etmiyor bir öküz tüm kriterlerden vazgeçirebiliyor.Kendini en değersiz hissettiren insana bile aşık olabiliyorsun.

Sizden hoşlanan insanları tanımaya arkadaşça vakit ayırabilirsiniz. Belki tanıdığınızda sizi cezbedecek özellikleri ortaya çıkar. Tabii bu süreyi de çok uzun tutmamak, kimseyi ümitlendirmemek lazım.
Kendi hoşlandığınız insan da sizden hoşlanıyorsa bu etkileşimi artırmak için çaba sarfedilebilir. Ama sonuç alınamıyorsa onun da bir insan olduğu, duyguları olduğu; bir ilah gibi bir nesne gibi sevilmemesi gerektiği hatırlanmalı.
Yukarıda yazıldığı gibi hayat uzun ve sürprizlerle dolu, tek seçenekleriniz bunlar değil.

ya kızlar kimse sevdiği adam için çaba harcamıyor mu?
herkes kestirip atmış.

ya kızlar kimse sevdiği adam için çaba harcamıyor mu?
herkes kestirip atmış.

Kendimden ornek vereyim. Ben benimle yani fikirlerde olmayan, beni sevmeyen birini sevmezdim. O yuzden hep gorucu usulune mantikli baktim. Oyle de oldu. Hic kasmadan kendi kriterlerime uygun biriyle evlendim şükür mutluyum. Esler her yonden uyumlu olmali bana gore, mezhep farki, din farki irk farki falan ben uyum saglayamazdim. Ya da soguk biri olsaydi yine uyum saglayamazdim.
Şükür gonlum de ısındı ve evlendim.
Dedigim gibi insan mutlu olacagi kisilerle evlilik kurmali..
Ha tabi ilk basta secip sonradan sasarsa da bilemem Allah korusun ama hic olmazsa bastan boyle degildi derim..
Bastan kötü olup da bile bile devam etmek intihardir bana göre. .

Bilgece biliyo musun bende daha önce görücü usulüne mantıklı bakmazdım görücü usulü tanışıp evlenenleri görünce şaşırdım öyle evlilik mi olur diye.
Ama şuan bana en mantıklısı görücü usulü geliyo.

aslında biraz mantıklı biri olsaydım bu hallere hiç düşmezdim

mantik evliligi deniyor iste. Mantik evliliginden yanayim hep. ha tabi icin de kaynamali.. bu da onemli..

mantik evliligi deniyor iste. Mantik evliliginden yanayim hep. ha tabi icin de kaynamali.. bu da onemli..
Geçen hafta görücü usulü biriyle görüştüm çok beğendim ondan sonra fikrim değişti zaten. Daha önce ne olduğunu nasıl olduğunu bilmiyordum. Hep kafamın dikine gidiyordum benim istediğim olacak kültür farkı sorun olmaz birbirimize ayak uydururz diye düşünürdüm ama öyle olmuyor işte.
Mesela geçen hafta görüştüğüm kişi tam bana göreydi başta istemedim zorla görüştüm kesin düzgün biri değildir bide bilgisayar mühendisi üniversite ortamında bulamamış 26 yaşına gelmiş diyodum ama gördükten sonra içim çok ısındı çok beğendim ama bişey engel oldu olmadı maalesef çok üzüldüm. Bundan sonra görücü usulüne mantıklı bakıyorum artık fikirlerim değişti.

Yani sonucta kismetin nereden gelecegi belli olmaz ;-)

ne engel oldu? ayrıca 26 yaş çok değilki

Doğru olan ikisi de değil. Hem sevdiğin hem sevildiğin, her şeyi paylaşabildiğin biriyle birliktelik kurmalısın.

ne engel oldu? ayrıca 26 yaş çok değilki
Annesi beni soğuk buldu. Yok o yüzden demedim hani 26 yaşına kadar kendisi nasıl bulamamış birini. Bende bilmiyorum o işleri ilk kez görücü usulü biriyle görüştüm. Hiç kimsede öyle olmamıştım o kadar ısındım ki görür görmez ama olmadı işte

bak buna üzüldüm cidden.
yani sonuçta hem mantığına yatan birisi hem de için ısınmış.
keşke olsaymış. yani annesi seni soğuk bulmuşta annesi mi evlencekmiş senle.
ben olsam senin yerine çocuğu bi dürterdim

Ben biraz klişe bir kadınım sanırım beni sevmeyen ve olmayacağını söyleyen biri için hiiiç uğraşmam. O konularda gururluyumdur istemeyeni ben hiç istemem. Çaba da harcamam.
Ama beğenmediğim sevemediğim biriyle de ilişki yaşayamam. Sevmeden olacak işler değil bunlar. Yani ne yalnız kalmak istersin ne yakınlaşmak. Olmuyorsa da olmuyordur.
Gün gelir sizin sevdiğiniz biri sever sizi illa çabalamak zorlamak gerekmiyor. Zorla güzellik olmaz. Kısmetiniz kimse o olur zaten zorlamadan.

Çocuğu ilk kez gördüm adını bile bilmiyorum ama çok beğendim onu görünce tuhaf bişeyler oldu bana. Ama kısmet değilmiş olmadı maalesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…