• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğru nefes alın , Panik atağı ucuz atlatın

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU3

Ziyaretçi
Doğru nefes almayı öğrenin, rahatlayın
Doğru ve derin nefes almak damarların genişlemesini, kanın bedenin en uç bölümlerine kadar gitmesini sağlıyor. Panik atakta kan bedenin yüzeyinden içeriye doğru çekildiğinden el ve ayaklar soğuyor. Oysa doğru ve derin nefes alarak kaygının şiddetini azaltabilirsiniz.
İyi nefes ağır, derin, sessizdir ve yavaş bir şekilde burundan alınır. Akciğerleri doldurarak diyaframı aşağı iter. Şehir toplumlarında insanların büyük çoğunluğu ciğerlerinin dörtte birini veya beşte birini kullanır. Nefes egzersizlerininin amacı, akciğerlerin bütününü kullanmaktır. Akciğerinizin üçe bölündüğünü düşünün. Derin, tam bir nefes, diyaframın aşağı hareket etmesi ve akciğerin en alt bölümünün havayla dolmasıyla başlar. Sonra orta bölüm havayla dolar ve göğüs genişler. En son akciğerin üst bölümü dolar. Omuzlar hafifçe kalkabilir.
Nefes alma egzersizine başlamadan önce sağ avucunuzu göbeğinizin hemen altına, sol elinizi göğsünüzün üstüne (göğüs hizasına) koyun ve gözlerinizi kapatın.
Nefes almadan önce ciğerinizi iyice boşaltın. Nefes verirken ciğerlerinizi zorlamayın. Ciğer kapasitenizi hayali olarak ikiye bölün ve 'biir', 'ikii' diye içinizden sayarak ciğerinizin bütününü doldurun. Kısa bir süre bekleyin ve 'bir-iki' diye sayarak, nefesinizi aldığınızın iki katı sürede boşaltın.
Sağ eliniz göğüs kemiklerinizin, hareketli bir köprü gibi, yana doğru açıldığını hissetmeli. Yine bir nefes almadan iki saniye bekleyin .
Bu işlemleri tekrarlayarak bir derin nefes daha alın ve verin. Egzersizi bir kere daha tekrarlayıncaya kadar mutlaka en az dört-beş normal nefes alın.

Alıntıdır ...

Bu bilgilerin aynısını bana Annem ve Halam devamlı anlatıyorr.Kendi psikiytaris doktorları tavsiye etmişş sizlerde deneyin Arkadaşlarr panike sonn akannehirpanik yokkakannehir:dance:

Teşekkürler ballı kaymağım benim işime çok yarayacak eminimopuyorumnanaktan

balim benim tskler bu faydali bilgiler icin
emegine saglik
annem panik attakdir benim
hemde yillardir
ona ileticem mutlaka
saolasin

gineraya başladım 2 gündürdün gece mide bulantısıyla kalktım öyle kötüydüm ki
nerdeye kaybedıodum kontrolümü
çok kötüydü
oturdum dua ettim,gzl şeyler düşündüm
1-2 saat sonra uyumuşum
ben sanırım doğum kontrol hapı kullanamıcam yasmin dokundu,bu da dokundu,bir de kistler var
ama dayanamıyorum psikolojik olarak çökmek üzereyim hatta çöktüm sanki,kötüyümsenağlama

Back