Doğru mu?

deylayt

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2013
1.801
1.398
Doğruluk payı nedir, konuyla ilgili bilgisi olan var mı? :KK53:

MAHALLESİNE TEK TUŞLA 504 HAYALİ DAİRE KONDURULAN DARÜŞŞAFAKA MUHTARI SARIUÇAK; “BÖYLE REZALET OLMAZ. DUYUNCA ŞOK OLDUM”

AK Partili İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından bir gecede mahallesine tam 504 hayali daire kondurulan Darüşşafaka Muhtarı Hüseyin Sarıuçak, yaşanan rezalet karşısında büyük bir şaşkınlık yaşadığını söyledi. 4 Aralık gecesi Büyükşehir Belediyesi’nde Numarataj servisinde görevli Yasemin Yenice tarafından gece yarısı mesai saati dışında sisteme girilen 34 binanın (504 daireden oluşan) yerleştirildiği mahallenin muhtarı Sarıuçak, konuyla ilgili ulusal basına açıklamalar yaptı. Tecrübeli ve sevilen Muhtar Sarıuçak’ın açıklamaları ulusal basında geniş yankı buldu.

SARIUÇAK; “BU OLAY ENDİŞE VERİCİ”

Aynı zamanda Sarıyer Muhtarlar Derneği Başkanlığı görevini de yürüten Darüşşafaka Muhtarı Hüseyin Sarıuçak; “Biz bu olay karşısında şoke olduk. Seçim ortamında böyle bir şeyin olması endişe verici. Bu konu çok önemli, Sarıyer’de on bin seçmen seçimin kaderini değiştirir. Böyle bir şeye fırsat verilmemesi, insanların uyanık olması lazım” diye konuştu. Hayali seçmen konusunda herkesin dikkatli olmasını isteyen Sarıuçak, yetkilileri bu sahtekarlıklara karşı önlem almaya davet etti.

Mahallesine yerleştirilmek istenen hayali seçmenlerin kendi muhtarlığının seçimini de etkileyeceğini söyleyen Sarıuçak, “Bu kişiler mahallemde muhtar seçiminde de oy kullanabilecekti. Demek ki neredeyse hayali seçmenler benim bile muhtarlığıma engel olabileceklermiş” diye konuştu.Tek tuşla operasyon nasıl yapıldı?

Yasemin Yenice isimli AKP Büyükşehir Belediyesi çalışanının, 4 Aralık gecesi mesai saati dışında bu sisteme giriş yaparak CHP’li Sarıyer’in sınırlarında bulunan Darüşşafaka Mahallesi’ne toplam 504 daireden oluşan hayali 34 yeni bina eklediği ortaya çıktı.

Tek tuşla 504 daire

1039 bina ve 5057 daire (bağımsız konut) bulunan mahallede, gece yarısı tek tuş darbesiyle bu sayısı 1073 bina ve 5561 daireye çıkarıldı. Yani Büyükşehir Belediyesi’nden özel şifreyle girilen UAVT üzerinden yapılan bu müdahaleyle bir anda Darüşşafaka Mahallesi’ne 34 yeni bina ve 504 daire eklenmiş oldu. Rezaletin ortaya çıkmasından sonra Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç imzasıyla Büyükşehir’e gönderilen yazıda hayali binaların bir an önce sistemden silinmesi ve mahalleye kaydı yapılan hayali 504 dairenin kaydının düzeltilmesi istendi.

Önce 504 hayali KONUT yaptılar sonra hayali İNŞAAT’a çevirdiler

Büyükşehir Belediyesi de bu rezaletin fark edilmesi üzerine 504 dairelik 34 binanın kaydını bu kez KONUT alanı (oturulabilir) olmaktan çıkarıp İNŞAAT (oturulamaz) olarak sisteme giriş yaptı. İBB yaptıkları sözde “hata”ya gerekçe olarak da bu bölgede ileride yapılması hayal edilen kentsel dönüşüm kapsamındaki konutları gösterdi. Yani daha yapımı bile gündemde olmayan hayali bir projenin binalarının sisteme erken girildiğini savundu. Ancak gece yarısı sisteme neden girildiği ve tek tuşla böylesi ciddi bir müdahalenin neden yapıldığı akıllara takılırken, bu işlemin ileride sözde bu dairelere yerleştirilecek hayali seçmenlere adres temini için yapıldığı öğrenildi. Ayrıca Sarıyer’de sahipleri AKP’li olan çok sayıda iş yerlerine hayali seçmenler yazdırılmaya çalışıldığı resmen ortaya çıktı. Yaklaşık 10 bin kişinin hayali seçmen yapılmaya çalışıldığının resmen ortaya çıkartılmasından sonra İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, AKP’liler hakkında “seçime hile karıştırmaya kalkışmak” suçundan soruşturma başlattı.

http://www.sariyergazetesi.com/gundem/mahallesine-tek-tusla-504-hayali-daire-kondurulan-darussafaka-muhtari-sariucak-boyle-rezalet-olmaz-duyunca-sok-oldum/

evet doğruymus ... ısyerlerı bıle konut olarak gosterılmıs ...yazıklar olsun

evet doğruymus ... ısyerlerı bıle konut olarak gosterılmıs ...yazıklar olsun

Ben artık her şeyi sorgular oldum. Bu habere benzer birçok haber okuduk, birçok olay dinledik ama ne gerçek ne yalan ben artık bilmiyorum. Bir bilgisi olan vardır belki diye sormak istedim,habere ne kadar güvenmeliyiz adına.

bu tarz haberler hep duyuyoruz,ne kadar doğrudur bilemem ama insanlarımız uyanık olacak.hele muhtarlara çok iş düşüyor,tabii o muhtarlar bu olayların içinde değilse:KK50:

bu tarz haberler hep duyuyoruz,ne kadar doğrudur bilemem ama insanlarımız uyanık olacak.hele muhtarlara çok iş düşüyor,tabii o muhtarlar bu olayların içinde değilse:KK50:

Eğer bu haber doğruysa bir de AKP'li belediyelerde/mahallelerde dönenleri düşünün. Öyle sanıyorum ki bu muhtar siyasi görüşleri nedeniyle olayı ortaya çıkarmış ama siyasi görüş anlamında AKP'ye yakın olan muhtarlar bilseler bile göz yumuyor olabilirler. Mİ?

Eğer bu haber doğruysa bir de AKP'li belediyelerde/mahallelerde dönenleri düşünün. Öyle sanıyorum ki bu muhtar siyasi görüşleri nedeniyle olayı ortaya çıkarmış ama siyasi görüş anlamında AKP'ye yakın olan muhtarlar bilseler bile göz yumuyor olabilirler. Mİ?

Seçimde dönen / dönecek tüm kirli oyunlar için sandık görevlilerine çok iş düşüyor. Sandıkların başında her partiden atmaca gibi görevliler olma .

Sandığa gidene kadar da muhtarlara çok iş düşüyor , herkes oyunun peşinde olsun .

Bu olay basında çok yer almış , isim belli , soruşturma açılmış , doğru olma olasılığı çok yüksek .

Seçimde dönen / dönecek tüm kirli oyunlar için sandık görevlilerine çok iş düşüyor. Sandıkların başında her partiden atmaca gibi görevliler olma .

Sandığa gidene kadar da muhtarlara çok iş düşüyor , herkes oyunun peşinde olsun .

Bu olay basında çok yer almış , isim belli , soruşturma açılmış , doğru olma olasılığı çok yüksek .

Kim yapmış/yapacak olursa olsun gerçekten çok üzücü. Birileri seçilmeyi vatandaşına faydalı olabilsin diye mi istiyor yoksa kendi çıkarları için ne kadar pis bir şekilde de olsa bi yere gelebilmek için mi? Ve doğruysa eğer, adında adalet olan bir partiye ne kadar yakışır, düşündürücü :KK50:

Hesabinizi sandikta verin diyenlerin oynadiklari oyunlari gün yüzüne cikarma sansi olsa, asil kimin hangi yollarla basa geldigi belli olacak ama malesef devleti öyle bir ellerine gecirmis durumdalar ki, kolay kolay ortaya cikmaz, ciksa da "yalanlarlar", olur biter....
Önceki yillarda da oldu bu olaylar, elektrikler mi kesilmedi, ölülerin adiyla oy mu kullanilmadi...

Bir vatandas olarak "zerre" güven duymuyorum.

Ben bir Sarıyerliyim.
Geçen Şükrü Genç (Sarıyer Belediye Başkanı) belgeleriyle kanıtladı bu durumu TV'de izlemiştim bende geçenler de.
Yüksek Seçim Kurumundan gelen bir yazıyla durum çözüme kavuştu.
Sarıyer yeşili koruyan, betona direnen (her ne kadar son 5 yıldır yapılanma artsada) bir ilçe.
Ranta açık bir (3. köprüde yapılıyor) yer dolayısıyla AKP'nin burada seçimi kazanması önemli.

yskdan filan bakın bazen evlerde ya da binada oturmayan kişiler de görülüyo
ordan bakıp şikeyet edin deniliyo
herkes kontrol etsin kendi oturduğu yeri
sonra düzeltiliyo başvuru yapılınca

Ben bir Sarıyerliyim.
Geçen Şükrü Genç (Sarıyer Belediye Başkanı) belgeleriyle kanıtladı bu durumu TV'de izlemiştim bende geçenler de.
Yüksek Seçim Kurumundan gelen bir yazıyla durum çözüme kavuştu.
Sarıyer yeşili koruyan, betona direnen (her ne kadar son 5 yıldır yapılanma artsada) bir ilçe.
Ranta açık bir (3. köprüde yapılıyor) yer dolayısıyla AKP'nin burada seçimi kazanması önemli.

Seçimle ilgili olan "tüm" sahtekarlıkların ortaya çıkmasını dilemekten başka bir şey gelmiyor elimden. Umarım bu tarz olaylar saklanamaz. Gerçi genel seçimlerde de bir sürü olay ortaya çıkmıştı inanmayan yine inanmadı. Anlayamıyorum :KK50:

yskdan filan bakın bazen evlerde ya da binada oturmayan kişiler de görülüyo
ordan bakıp şikeyet edin deniliyo
herkes kontrol etsin kendi oturduğu yeri
sonra düzeltiliyo başvuru yapılınca

Nasıl yapacağımı anlayamadım, bilginiz varsa link verebilir misiniz?

Seçimle ilgili olan "tüm" sahtekarlıkların ortaya çıkmasını dilemekten başka bir şey gelmiyor elimden. Umarım bu tarz olaylar saklanamaz. Gerçi genel seçimlerde de bir sürü olay ortaya çıkmıştı inanmayan yine inanmadı. Anlayamıyorum :KK50:

Aslında bunlar her seçim döneminde her partinin başvurduğu hileler.
Diğer herşey gibi bu durumda normalleştirilmiş insanların gözünde o yüzden ortaya çıksa bile kimse inanmıyor.

Nasıl yapacağımı anlayamadım, bilginiz varsa link verebilir misiniz?

link bilmiyorum valla
babam bakmıştı bizimkine adımız çıkmış mı diye bizimkisi normaldi
ysknın sitesine bi bakın isterseniz

tvde de görmüştüm seçmen listesinden mi ysknın sitesinden mi biryerden bakılıyomuş apartmanda girecek kişilere
bu hatalar eskiden beri var zaten
mesela bi aile komple başka bi apartmanda oturuyomuş gibi görülüyo
öyle bi durumda gidip şikayet ediliyo ve düzeltiliyo ama tam olarak nereye yapılıyo bilmiyorum
yani burda vatandaşa da görev düşüyo
öyle hiç bakmadan araştırmadan sadece söylemekle olmaz

diğer yerleri bina vs gibi gösteriliyosa da onun araştırmasını da diğer siyasi partiler filan yapmalı
yoksa hile yapmak isteyen her yerde bulunur ve her parti de yapabilir

Son düzenleme:
Aslında bunlar her seçim döneminde her partinin başvurduğu hileler.
Diğer herşey gibi bu durumda normalleştirilmiş insanların gözünde o yüzden ortaya çıksa bile kimse inanmıyor.

Sanırım doğru :KK4: Ama ondan sonra insanlar çıkıp nasıl Müslümanlıktan bahsedebiliyor? Müslümanlık sadece kapanmaktan mı ibaret? Kul hakkı nerede? :KK50: Tamam siyasilerin bu durumu kullanmasını anlıyorum işlerine öyle geliyor, ama "dinim her şeyden önce gelir" diyen vatandaş neden olayın bu boyutunu göremiyor? Neden bu kadar benciliz?

Yine efkarlandım ben.

link bilmiyorum valla
babam bakmıştı bizimkine adımız çıkmış mı diye bizimkisi normaldi
ysknın sitesine bi bakın isterseniz

tvde de görmüştüm seçmen listesinden mi ysknın sitesinden mi biryerden bakılıyomuş apartmanda girecek kişilere
bu hatalar eskiden beri var zaten
mesela bi aile komple başka bi apartmanda oturuyomuş gibi görülüyo
öyle bi durumda gidip şikayet ediliyo ve düzeltiliyo ama tam olarak nereye yapılıyo bilmiyorum
yani burda vatandaşa da görev düşüyo
öyle hiç bakmadan araştırmadan sadece söylemekle olmaz

diğer yerleri bina vs gibi gösteriliyosa da onun araştırmasını da diğer siyasi partiler filan yapmalı
yoksa hile yapmak isteyen her yerde bulunur ve her parti de yapabilir

Evet doğru, söylediklerinizde haklısınız. Araştıracağım ben de.

Sanırım doğru :KK4: Ama ondan sonra insanlar çıkıp nasıl Müslümanlıktan bahsedebiliyor? Müslümanlık sadece kapanmaktan mı ibaret? Kul hakkı nerede? :KK50: Tamam siyasilerin bu durumu kullanmasını anlıyorum işlerine öyle geliyor, ama "dinim her şeyden önce gelir" diyen vatandaş neden olayın bu boyutunu göremiyor? Neden bu kadar benciliz?

Yine efkarlandım ben.

Efkar yapma düzelecek günün birinde :)
Aslında onları da anlamak gerekiyor insanlar bu adamlara inanıyor ve güveniyorlar.
İnsan güvendiği şeylerden şüphe etmez o yüzden fazla sorgulamıyorlar. Ailenden ya da çok sevdiğin birinin büyük bir yanlışında senin tepkin ne olurdu.
Benimm kardeşim, arkadaşım vs. böyle birşey yapmaz derdin değil mi aynı şey. (aman kimse yanlışa düşmez inşallah)
Aslında insanlar siyasete bakış açılarını değiştirebilseler bu sorunlar kalkacak ortadan. Onların halk için olduğunu unutup halkın onlar için olduğunu düşünüyorlar.

Aslında onları da anlamak gerekiyor insanlar bu adamlara inanıyor ve güveniyorlar.
İnsan güvendiği şeylerden şüphe etmez o yüzden fazla sorgulamıyorlar. Ailenden ya da çok sevdiğin birinin büyük bir yanlışında senin tepkin ne olurdu.
Benimm kardeşim, arkadaşım vs. böyle birşey yapmaz derdin değil mi aynı şey. (aman kimse yanlışa düşmez inşallah)
Aslında insanlar siyasete bakış açılarını değiştirebilseler bu sorunlar kalkacak ortadan. Onların halk için olduğunu unutup halkın onlar için olduğunu düşünüyorlar.

sorun sadece inanmaları değil ki
tamam bi yerde güveniyolar inanıyolar ama tek sebep bu değil bence

diğerlerine de inanmadıkları için kötünün iyisi diye düşünerek oy veriyolar
ben bunu herkesten duyuyorum açıkçası
daha iyi bi parti yok ki oy verelim diyolar
denemeden bilemezsin diyenlere de cevapları geçmişte onları gördük bi daha vermeyiz oluyo
hepsi de yolsuzluk yaptı oluyo
yani oylarının değişmesi için zamanında nasıl ak parti gibi yeni bi parti doğduysa ona benzer birşey olursa oylarını değiştirecekler sanırım
geçmişteki partilere oy vermeyi akıllarından bile geçirmiyolar
benim gözlemlerim bu yönde

Dediklerinde doğruluk payı var ama ben kendi adıma sorgulardım. Allah korusun ama babam bile yapsa en azından ne yaptın baba sen? diye sorabileceğime inanıyorum. Dediğin gibi güveniyorlar ve sorgulamıyorlar ama daha da büyük bir etken var bence ortada. O da korku. Sahip olunan düzenin yok olacağından korkuyor insanlar ve bu yüzden karşı tarafı kesinlikle anlamaya çalışmıyorlar. Bu olaylarda hangi taraftan olduğu fark etmez herkes kendi düzeni için endişeleniyor. "Dindar" diye tanımlanan AKP yandaşlarının çoğu geçmişe göre gözle görülür haklara belki de ayrıcalıklara sahip, saf duyguları olmayan sadece maddi anlamda AKP'den çıkar sağlayanlar da imkanlarının ellerinden gideceğinden korkuyor ya da cemaati örnek verirsek, neden şimdi can ciğer kuzu sarması olduğu AKP'nin düşmanı oldu bir anda? Çünkü korktu, sahip olduğu şeyleri kaybetmekten ve daha fazlasını kazanamayacağından. Aynı şekilde de AKP'ye her daim karşı çıkan onun gerici olduğunu düşünen kesimi ele alalım. Onlar da bazı şeylerden korkuyor, hepimiz biliyoruz. Keşke inançları farklı olan her kesim birbirini hoş görebilse. Tabi hoşgörüden kastım çalıp çırpanı hoş görmek değil, yanlış anlaşılmasın. İdeoloji/hayata bakış anlamında ayrıştığımız inanları bile önce dinlemek gerekiyor ama biz tartışmayı bilmiyoruz. Burda da birçok konuşmada olay karşılıklı olarak atışmaktan ileriye gidemiyor. Neden? Çünkü bence herkesin kendine göre bir korkusu var. Vatandaş olarak elbette benim de bazı korkularım var, ama Türkiye'nin güzel bir mozaik olabilme potansiyelinin yok edilmesi kadar büyük korkular değil.

sorun sadece inanmaları değil ki
tamam bi yerde güveniyolar inanıyolar ama tek sebep bu değil bence

diğerlerine de inanmadıkları için kötünün iyisi diye düşünerek oy veriyolar
ben bunu herkesten duyuyorum açıkçası
daha iyi bi parti yok ki oy verelim diyolar
denemeden bilemezsin diyenlere de cevapları geçmişte onları gördük bi daha vermeyiz oluyo
hepsi de yolsuzluk yaptı oluyo
yani oylarının değişmesi için zamanında nasıl ak parti gibi yeni bi parti doğduysa ona benzer birşey olursa oylarını değiştirecekler sanırım
geçmişteki partilere oy vermeyi akıllarından bile geçirmiyolar
benim gözlemlerim bu yönde

Evet şimdi bende tam bunu ekleyecektim.
Özellikle CHP ve Mhp'ye güvenmiyorlar. Dolayısıyla ne yaparsa yapsın AKP'ye oy veriyorlar.
Sorun aslında kime oy attıkları değil (sınırlı zaten bu anlamda oy verilecek parti sayısı)
Kendi attıkları oylarla ülkede at koşturma hakkınıda vermeleri yanlışa yanlış diyememeleri.

X