Bebek Beslenmesi Doğru mu yapıyoruz ?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

BeyazBulut

Guru
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2007
14.882
4.543
423
merhabalar kızım 20 aylık olmak üzere
ek gıdalara geçtiğimizden beri iştahsız bir bebek
buaralar iyice iştahsızlaştı hiçbirşey yemiyor
geçen gün yine yemek yedirmeye çalışırken
çabuk ağzını aç baba kızıyor dedim
öyle deyince babasına baktı eşimde hiçbirşey söylemedi
sadece baktı çekindi sanırım ağzını açmaya başladı
normalde kıyametleri koparır yemek yememek için ben
zaman zaman sabrım tükenince bağırıyordum itiraf ediyim
ama hiçbişey değişmedi ama babasının bakışı bile yetti
bu akşamda yine aynı yöntemle ıspanak yedirdim
babası kucağına aldı hadi bakalım yemeğini ye dedi
yumuşak bi sesle yarın kase yedirdim şaka gibi ağzına yemek
sürmez kavga ederdi resmen ben şimdi napıyım
miydesi okadar ufakki iki üç kaşıkla doyuyor
çorba yemek hiç yemiyor pilav makarnayı biraz yiyor işte
canı isterse en azından akşamları bir kase çorba yada yemek yedirsem
kış geliyor sebze yemesi lazım ileride bağışıklık sistemi zayıf kalıcak diye korkuyorum
ama bir yandanda böyle çekinerek yemek yemesi problem yaratırmı psikolojisi açısından
bağarma korkutma kesinlikle yok belirtiyim sizce ne yapmalıyız eyvahedigeldismile

cnm ben tecrübeli değilim ilk bebeğim ve henüz çok küçük fakat yengemin taktiği;
madem babadan çekiniyor bu durumu şöyle kullan..mesela çorbamı yemiyor bir kase babaya bir kase ona koy sende tabagına baska bi yemek koy..onlar corba içsin babada gaza getirir sadece ikisine özel bir yemekmiş gibi..hem babaya duydugu korkuyu zamanla işbirliğine cevirirsin hem yöntem işe yararsa istemediği herseyi yedirirsin..yengem öyle yapardı fakat bi dezavantajı var baba olmadan sevmediği şeyleri yine yemiyordu

iyi fikirmiş aslında evet baba olmadan yemez belki ama
en azından akşam yemeğini yer diye düşünüyorum

Peki ya babanın aslında kızmadığını farkettiği zaman.Bence babası ile korkutmayın

Peki ya babanın aslında kızmadığını farkettiği zaman.Bence babası ile korkutmayın

babasının kızmadıgını farkettiğinde babası onun için çoktan onlara özel yemekleri olan bi yemek arkadası olmuş olucak..yengemle dayım bu durumdan hoşnutlardı ve işede yaradı..
begüm makarnanın üzerinde yogurdu yemezdi ama sofrada baba koyunca oda koyardı makarnasına yogurt..çünkü sadece dayım yapardı bunu..bizim tabaklarımıza bakardı birde babsınınkine..sadece babam yapıyosa bende yapmalıyım die düşünürdü..
ne kadar dogru bilmiyorum ama bu şekilde babasına duydugu korkuyuda yenecektir bence

bugün sizin dediğiniz yöntemi denedik biraz daha iyi hissettim kendimi
kızımda yemeğini yedi biraz teşvikle bak babada senin çorbandan içiyor gibilerinden her ağzına aldığı lokmayı babası aferin kızıma diye destekledi
alkış filan yaptık oda kendini alkışladı kaydirigubbakcemile3yarım kase çorba yedi
her akşam böyle yediricez inşallah işe yarada biraz iştahı açılır çok teşekkürederim sana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…