• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Doğru bilinen yanlışlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Annelikheyecani

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2020
175
79
13
34
Ovulasyon testinde cıft cızgıyı görünce o günün yumurtlama günü olduğu söylenmişti Bana ama bugün bir doktor cıft cızgıden 3 gün sonra yumurtlama oluyor dedı 🤔
Bir doktor dıyor adetın 12. Günü başla konu dıyor 10. Gün forumdakı arkadaşlar adet biter bitmez başla dıyor kafamda deli sorular 😓

Yumurtlama herkeste değişiklik gösterdiği için düzensiz yada kaçırmak istemeyen adet bitince başlıyor düzenli adet olanlar 12 . Gün başlıyor diye biliyorum çizgiden 3 gün sonrayı ilk defa duydum

Yumurtlama herkeste değişiklik gösterdiği için düzensiz yada kaçırmak istemeyen adet bitince başlıyor düzenli adet olanlar 12 . Gün başlıyor diye biliyorum çizgiden 3 gün sonrayı ilk defa duydum
Cıft cızgının çıktığı gün ve ertesı günü mü degerlendırmek gerekıyor gün aşırı olmuyor ama bu sefer

Bak canım araştırdığımız kadarıyla şöyle. Yumurtlama denen şey yumurtanın olgunlaşması aslında. Adet bitimi vücut hormon salgılıyor yumurtalar büyümeye başlıyor ve pco yoksa genelde bir yumurta büyümeye devam ediyor diğerleri duruyor.

Gelelim soruna.
Yumurta büyürken lh denen hormonu salgılıyor. İşte bizim pik dediğimiz olay var ya. Orada işte yumurta iyice balon gibi büyüdüğünü düşün. Pik o evre demek.

Gelelim silik haline. Yumurtalığında yumurtam büyüyünce adet dönemi ya da döllenme için o yumurtayı atıyor. Attığı zaman artık lh üretimi bitiyor. Hani çatlama diyoruz ya biz. O işte aslında yumurtanın ayrıldığı an. Döllenme de bu dönemde sperm varsa oluyor.

Pik varken yani yumurta büyümeye devam ederken beraber olun denmesinin nedeni bu. O ayrılma anı ve rahme doğru yol alması kısa sürüyor. Denk gelmezse diye doktorlar pikte de beraber olun diyor.

Kiminin pik süresi 1 gün kiminin 3 4 gün olabilir. Benim mesela 3 gün sürüyor.

Bir de kendinde belirtilere bak. Şeffaf bir Akıntın varsa bedenin yumurtanın salmış demektir. Artık yumurtan yumurtalığının zarından çıkmış demektir. O akıntı da o işte. Yumurtanı koruyan zırh gibi düşün. O geldiyse yumurtan tüpten geçmeye başlıyor demektir.

Bilmem anlatildim mi ama

Back