doğru aşkı ne zaman buldunuz?

Onunla tanıştığımda hayatımda biri vardı. 1.5 yıl ite kaka ilerletmeye çalıştığım aynı iş yerinden biriyle çıkıyordum. Beni seviyordu, ailelerimizde uyuyordu ama ben de birşeyler eksikti. 25 yaşındaydım evlenilecek adam diye devam ediyordum. Sonra sözlümü tanıdım. Özel hayatımı pek konuşmayı sevmem zaten. Erkek arkadaşımla da o sıra ciddi kavga etmiştik. Sözlüm benden çok etkilenmiş(fotomu görmüş). Tabii hemen telini verdi bana arkadaşlarımın vasıtsıyla. Tembihlemiştim sakın vermeyin diye. Dolayısıyla benimki onda yoktu. Neyse bir gece evde tekim sözlüm yine facebooktan yazıyor.Canım sıkıldı dur dedım bunu arayayım. Ama yine aklımda yeni bir ilişki yok hatta var olanı bitirmek istiyordum o kadar yoruldum. Neyse ben özelden aradığımı düşünüyordum böyle sohbet ettik. Sonrada kapadım. Neyse dedim telefonum vs yok, bir daha da aramam zaten diye. Meğersem arayamamışım #31# mi *31# mi hala daha bilmem. bu vatstapptan yazdı bana. E günaydında benden olsun diye. Eyvah dedim! Nasıl ya vs. Neyse ben yine bozuntuya vermedim. Pekte konuşmuyorum. Dedim bir iki yazar cevap vermezsem siler beni. Sıkıntı yapmadım. Sonra sürekli yazmaya başladı. Bir gün işte çok canım sıkıldı, nasılsın dedi kötüyüm dedim. Aradı açtım. 1.5 saat vs konuştuk. Tabii ben yine ona karşı bişi hissetmiyorum. Sonra görüşelim de görüşelim ısrarları başladı. Cevap ya vermiyorum ya da sallıyorum. Sonra trip attı bana 2-3 hafta konuşmadık. Önemsemedim. Hiç bir arama mesaj dahi atmadım. Umrumda değildi açıkcası. Zaten soğuk kış günlerinde dışarıya adımımı atmam. Sözlüm bana hava durumunu gönderdi bak bu haftasonu güneşli görüşelim diye. Benimde herşeyim planlıdır, dedim bu haftasonu alışveriş yapacağım kimseyle görüşemem. Yine tepesi atmış (sonradan dediğine göre) Tamam alışverişinde eşlik edeyim dedi. Başta sallayacaktım yine ama dedim ki ne zaman başımdan savmaya çalışsam gitmiyor. Gideyim alışverişe zaten yorgun olurum eve de geç kaldım der 30 oturur kalkarım dedim. Yani giderken bir daha görüşmek gibi bir düşüncem yoktu. Neyse buluştuk 2 saat konuştuk hiç bir şey ne içtim ne de yedim. Acayip rahatsız olmuş sonradan söyledi :) Sonra tekrardan yazmaya devam etti. Yine cevap yok tabii benden. Doğum günümde dersten çıkıp istanbulun bir ucundan bir ucuna gelmişti benim için. Üstelik annem yurtdısından dönecegı için onunla görüşmeyeceğimi biliyordu. Başta emrivaki yaptı diye kızacaktım ama doğum günüm mutlu etmek için uğraşıyor mutsuz etmeyeyim dedim. Neyse 30 dk beni servisimdeymişim gibi evime taşıdı sadece 30 dk için.Bu arada diğer ilişkimi bitirmiştim. Sınavları vardı Ankarada vermek için gitmişti. Dönüşte Sabihadan almış bileti. Elinde bavullarla ben Anadolu yakasındayım, görüşelim mi dedi. Dedim ben yine alışverişe çıkacağım istersen gel. Yine ses etmedi geldi. Neyse ayrılırken o kadıkoy yönüne ben kartal yönüne gittim metroda.Vedalaştık vs. Tek başıma metro bekliyorken sonra geldi bana bir sarıldıki sormayın. İçimden birşey aktı resmen. Afalladım. Öyle başladık. Sonu nasılolur bilmem, inşallah hayırlı olur. Kadere karşı gelinmiyor belkide. Bakalım. Allah herkesin gönlüne göre versin.Amin. Maşallah hepimize.

29 yaşımda buldum. 1 ay sonra nişanlandık. 2. ay evlendik.
Siz öle şeyler yapmayın ama :KK20:
Aşka kapılıp pat diye evlenmeyin. Ben hiç pişman olmadım ama hayat bu belli mi olur?
Ben bu defa fazla deşmiycem kavun,karpuz seçer gibi koklıycam,tıngırdatıcam o kadar dedim.
Karpuz gibi kıpkırmızı,sulu ve lifli. Kavun gibi mis kokulu,bal tadında çıktı.
Kavun/karpuz seçme sanatını öğrenmek lazım galiba..

arkadaşlar doğru insanı ne zaman buldunuz ve evlendiniz? evlilik kararını nasıl verdiniz.

eski dizilerden rosalında ya denk geldim geçenlerde. fernando hose nasıl da aşıkmış ilk gördüğü andan beri. bende öyle aşk istiyorum ya :/ en azından güvenilcek beni seven biri olsa o da yeticek.

canım alakasız ama nerde denk geldin rosalindaya çok severim de o dizi :))))

Aşkla evliliğin bir alakası yok. Evlilik kadın ve erkeğin çıkarlarına dayalı bir kurumdur. Zaten iki taraftan birinin çıkarlarına ters bir durum olduğu zaman boşanma gerçekleşir. Evlilikte asıl geçerli şey sevgidir. Sevgi de doğrudan çıkarlarla ilgili olduğu için bu konu bir paradoks gibi. Aslında onu sevmezsin. Sana iyi davranır, saygı duyar, jestler yapar, yanında olur, ortak bir şeyler yaparsınız, değerli hissedersin, egon beslenir vs vs. Sana gösterilen ilgi alakayı seversin aslında. ''X kadarlık evliyiz, eşim ilgisiz, mutsuzum'' temalı konuların çıkış noktası da budur.

arkadaşlar doğru insanı ne zaman buldunuz ve evlendiniz? evlilik kararını nasıl verdiniz.

eski dizilerden rosalında ya denk geldim geçenlerde. fernando hose nasıl da aşıkmış ilk gördüğü andan beri. bende öyle aşk istiyorum ya :/ en azından güvenilcek beni seven biri olsa o da yeticek.

Valla söylediklerinizi 2005 te okusam ahh keşke nerdeeeeeeee derdim... Ama 2006 da üniversiteye yerleştğim günden beri değişti hayatım.. Sınfa ilk girdiğimde dikkatimi çeken ilk insandı o... Bir köşede sessiz kendi halina oturur kendi arkadaşlarıyla vakit geçirir aralarda kendi haline türkü söylerdi.. Kimseyle öyle konuşmadığı için içim içimi yerdi.. Ne yapıp edip arka sırasıa oturduğum birgün konuşturdum... Nedense fazla çekinmedi bana içini döktü.. 2007 ye kadar karşılıklı hep hoşlandık hep beraber vakit geçirdik ama bir türlü açılamadık... Neler neler yaşandı o arada.. KAvgalar tartışmalar... Bir gün çağırdı beni ders çıkışı... Aşıklar yolu denen bir yer vardı.. Oraya gittik.. O büyük kavgadan sonra dedim herhalde küs ayrılmayalım diye veda edicek.. Önce elimi tuttu yavaşça.. Sonra bir yerde durduk yüzüme baktı... Sizin buralarda nasıl denir hani artık arkadaş olsak... Dedim zaten arkadaşız.. Öyle değil yani işte benimle çıkar mısın dedi.. Ben de "peki" demiştim... Bir sarılmıştık sanki o bir senenin özlemi vardı üstümüzde.. 5 dk kığırdamadan sarıldık.. Öyle başladı.. Tabi ki fırtınalı güneşli bulutlu ne günler yaşadık bir kitap yazmayı bile düşünüyorum... Sonrasında 2013 te evlendik ve dünyalar tatlısı bir meyvemiz bile var... Ben inanıyorum ilk görüşte aşk olmasa bile ilk görüşte o yüreğin kıpırtsının aşka dönüştüğü kesin...

Aşka gelmiş herkes:21:
14 yaşındaydım lise bir ilk dönemdi
Yanlışlıkla bizim sınıfa girdi kendi sınıfı diye:)
Aman Allahım çarpıldım resmen.
Sonra ertesi gün koridorda gördüm bunu
Hiç belli etmedim tabi :KK59:
Akşam okul çıkışı bi arkadş geldi yanıma yanlış anlama ama bizim arkadaş senden etkilenmiş bugün görmüş konusmak istiyor diye.
Tabi işim olmaz ben öbürüne yanığım:p
Neyse ısrar edince göster dedim kimmiş
Servise binerken dediki bak şurdaki..
İşte o!
O sınıfa yanlıslıkla giren yakısıklı:)
14 yasındaydım ilk sevgilim oldu o..
İlk arkadaşım
Dostum herşeyim o oldu.. 4 sene okuduk o lisede tek bir günümüz ayrı geçmeden..
Evleniceğimiz yılları sayardık 7 kaldı 6 kaldı diye:)
Bir insan yıllar geçsede hala o ilk günki gibi aşkla dolar mi kalbi? Benim doldu..
Onu tanıdığımda küçücük sakalları bile çıkmayan dişleri telli bir erkek çocuğuydu, ben onu büyüttüm oda beni.. 9 sene sonra yaptık nişanımızı önümüzdeki haziran düğünümüzü inşallah
Ben çok sevdim sevildim darısı bütün olmayanların başına:21:

en güzeli de bu olsa gerek. ilk karşına çıkanla evlenmek. hem de liseden bu yana süren bi aşk. Allah nazarlardan saklasın canım mutluluğunuz böyle devam etsinnn..

Ilk tanismamizin romantik degildi internetten gorustuk aklimdada hiç oyle birsey yoktu hatta ilgimi bile cekmemisti sadece cok komikti ve beni eğlendiriyordu. Oyuzden bikaçgun takilabilirim diye düşünmüştüm sonra konuşmalar uzadi laf lafi açtı beyimiz evlenmeyi dusunmuyormuş kesinlikle asla :KK70: Bende bunun sorun olmayacagini iyi vakit gecirmenin yeterli oldugunu ve eglenebilecegimizi söyledim.Evlenmek umurumda degildi ikimizde rahatlamiştık simdi ...

Sira bulusmaya geldi o başka bir sehirden bulundugum sehre geldi ve ilk bulusmamizda atladik 1 gece konaklamali sehir disi gezimize gittik veee INANILMAZDI... hayatımda gecirdigim en guzel gezi denebilecek kadar iddaliydi :KK70:

Ogunden sonra her haftasonu benim bulundugum sehre gelir pazar gunune kadar otelde yatar kalkar benimle gorusurdu cok degil 1,5 ay icinde elinde yüzükle onumdeydi ve hızlı bir nikahla aninda evlendik herkesin ağzı acik kaldi :) ama o hizlandirilmiş flort donemini okadar yogun ve hareketli yasadikki 6 aya bedel olur desem yeridir
Agustosta 1. Senemiz olacak 22 yaşındayım eşim 30

buldum mu buldum doğru adam mı bence evet sevip seviliyorum eveet hemde hayli fazla evimizi barkımızı kurduk bile denilebilir ama iş evliliğe gelmiyo bir türlü ayy deliriciğiiim :KK61::KK61::KK61::KK61:

gercekten aci..
o ilk heyecanin olmamasini ben şuna bagliyorum, o zamanlarda insan koru korune tanimadan suphe etmeden temkinsiz sekilde asik oluyor.. sonra tanidikca soguyabiliyor.. daha sonra biriyle tanistiginda ise, o kisi daha mukemmel bile olsa, korkular temkinli olma istegi ve hayalkirikliklari yuzunden ayni telasli heyecanli yaklasim olmuyor.. taniya taniya seviyorsun, aslinda belki de daha saglam oluyor bu, belki de daha cok seviyorsun.. sadece ilk anda anlasilmiyor..

daha çok huzuru ve mutluluğu hissediyorsun ama o aşırı heyecan olmuyor :)

aşk her yaşta güzeldir ama sanki gençken daha öı güzel bilemiyorum yaş i,lerledikçe aşka daha bi çıkarcı gözlemi bakılıyo mesela aşı 45-50 olup aşkı sonuna kadar yaşayan varmıdır? o yaşta insanlar nedense herşeyi maddi olarak düşünüyolar bence maddesellik duyguları tamamen öldürüyor elden geldiği kadar maddesellikten uzak durmak gerek aşkı sonuna kadar yaşayabilmek için
ben bikere aşık olduğumu sandım aşkın ne olduğunu bilmiyosanız hissettiğiniz güçlü bi duygunun aşk olduğunu sanabiliyosunuz ama sunu çok iyi biliyorum ki eğer insan aşıksa bu doğru insanmıdır doğru yapıyomuyum diye sormaz kuşkuya kapılmaz eger kapılıyosa zaten o aşk diildir..... bunu kesinlikle bilir ben 20 yaşında buldum hatta 19 un sonundaydım
ünide bi sevgilim vardı bana çok büyük bi yanlış yaptı iyiki yapmış kızkardeşimde o ara biriyle görüşüyodu liseden arkadaşımdı kızkardeşim dediki abla seni biriyle tanıstırcam meğer bu görüştüğü kişinin abisiymiş ben tabi depresyon modundayım tanıştık telefonla çünkü eşim o zman şırnakta doğu görevi yapıyodu bende üni bitirmi evdeydim
ilk konuşmmız tamamen felaket ti berbattı
kardeşim sevgilisine benim telefon numaramı vermiş aradı görüştükmerhaba falan benim hiç hevesim yoktu zaten havadan sudan 10 dk konuştuk bana tuttu dediki ''' şimdi seninle konuşuyoruz diye sakın heveslenme aramızda hemen bişey olcak evlencez diye bişey yok hemen umutlanma dedi''' bende ne diyosun sen bea çok meraklıydım sana dedim telefonu kapattım 1 ay konuşmadık sonra kendi aradı ve dünyada evliliğe karşı benim kadar biri varmıdır bilemorum o zmanlar neyse 1 ay sonra aradı ben he he he diyip geçiyorum derken yüzyüze görüşmeyede başladık izne geldi sonra ısınmaya başladım falan aradan 3 sene geçti ben okulu bitirmiş atanmıştım onunda doğu görevi bitmişti
evlenelim diye az yalvarmadı o söylediği cümle yüzünden defalarca özür diledi:))))))))))))))))))))))))))) ve evlendik 3 yıl oldu:) bu arada kardeşimle onun kardeşi ayrıldı biz evlendik şimdi eşimin kardeşinin eylülde düğünü var:)

Merak ettim kardeşiniz ne yaptı?

Hep burnumun dibindeydi, görmek istemedim
13,5 yıl sonra pes ettim evet dedim, 35 de evlendim =))
Dizilere, filmlere falan bakma pek, aşk da evlilik de öyle şeyler değil, nasiptir bu işler

Çoookkk uzun bir hikaye, olmaza Rabbimin ol demesi bizimki , konunu dağıtmak istemem, özelden yazarım bir ara =))

Özelden değil de buradan yazarsan ben de okumak isterim ATTRAENTE ATTRAENTE .

Rosalinda da kaynanadan çektiydi deemi?:) FERNANDO rosalindayı bayramda Köye götürmeye çalışmamıştı.ondan hep mutluydular:KK53: bir de FERNANDO rosalindayı nasıl mutlu ederim diye düşünüyordu:KK45: rahmetli babaannemin dediği gibi pek sevişiyoladı:)

X