Doğru adres psikiyatrist mi şimdi?

Önce psikoloğa gidip bir konuş. Seni burada yargılıyorlar. Senin yargılanmamaya anlatmaya dinlenmeye ihtiyacın var. Bence ilk önce psikoloğa git onlar gerek görürse psikiyatriye yönlendirirler. Direk psikiyatriye gitme. Bana kalsa o insanlar için vücudunu ilaca alıştırma.

Benim aile hekimim yazdi cipralex diye bı ilaç. Sanırım hafif bı ilaç olduğu için yazabiliyor. Bı de gece için verdi şuan adını hatirlamiyorum
İyi niyetle ve yardımcı olmak adına bile olsa ilaç adı paylaşmamakta fayda var.
Yorumu okuyan genç , çaresiz veya tecrübesiz insanlar 'bana da iyi gelir' düşüncesi ile ilacı almaya, tanıdık bir doktora yazdırmaya kalkabilir.
Psikiyatrik ilaçlar konusunda dikkatli olmak lazım.
Geçmiş olsun dileklerimi gönderiyorum.

Reçetesiz satılmıyodur diye düşündüm. Satiliyosa da aman sakın alma kafana göre tereliye

Uzmanlığı PDR olan ve konularınıza göz atmış biri olarak öncelikle uzman bir psikoloğa veya psikolojik danışmana başvurmanızı öneririm.
Sizin içinizdekileri dökmeye ve algılarınız ile davranışlarınızı düzenlenmeye ihtiyacınız var.
Psikolojik danışman/psikolog zaten gerek görürse sizi psikiyatriste refere eder.
Bence yardım almaya karar vermekle doğru yapıyorsunuz.

İlac adi vermek cok dogru olmaz ancak islevinden bahsedeyim. Travmatik bir olayi surekli hatirlar aglariz bazen. Her hatirlayisimizda tekrar yasariz ayni sidette defalarca yipratir durur bu kisir dongu. İlac bu kisir donguyu engelliyor . Terapi ile de cozulebiliyor belki bilemem ama tip dunyasinin nimetlerinden de yararlanmak gerek lazimsa.

Valla son durumu bilmiyorum devlet hastanelerinde de benim zamanımda psikoterapiye bile yönlendirmiyorlardı. Psikolojik test yapılması gerekirse o zaman yönlendiriliyordu sadece. Ama kendisi direkt randevu alamıyor sanırım, psikiyatri uzmanının yönlendirmesi gerekiyor.

Psikiyatristler dahiliye doktorları gibi 10 dakikada bir hasta almıyorlar o yüzden 5 dakikada ne anlatabilirim ki demeyin. Yaklaşık 30 dklık zamanınız oluyor hekimle.

Bakırköy Mazhar Osmanda psikiyatrlar baya ilgileniyor. İstanbul da isen git derim.
Kolumda yırtıklar, ödemler vs olduğu halde doktor ısrarla psikiyatrlar la da görüştüğü.
O kadar ilgililer ki... Süper.
Neyse psikolojik sorun yok dediler.
Gerçektende kolum için emar sonucum elimde destan destan sorun çıkmış doktor genede göndermişti.
İyi oldu ama bu vesile ile iyi bı hastane olduğunu gördüm.
Bı hastayla en az 15 dakka ilgileniyorlar. Gerekirse daha fazla.

Sizin sorununuz ilaçlarla değil,dinlemeyle.
Canım öncelikle gerçekten çok sevindim,yaşlılığını geleceğini kurtardığın için mutlu oldum.
Devlet hastanelerinde psikiyatriye randevu alıp gidebilirsin,eğer rica edersen seni devlet psikoloğuna yönlendirebiliyor.
Psikologda
Randevusunda ise yarım saat süren var.
Ve 2 haftada bir çağırıyor.
Dene derim.

Git memnun kalmazsan başka yere gidersin.
Ben burda devlet hastanesine gittim. memnun kalmadım.
Üniversite hastanesine gittim. Orası iyiydi.
En son belediyenin evlilik danışmanına gittim. Ana bireysel olarak da terapi yaptı. çok çok memnun kaldım.

Sana bunu gerçek hayatta kimse söylememiş olabilir ama zaten kimse kimseye de kolay kolay psikoloğa git demez. Bunu burda farketmek de söylemek de daha kolay. Mutlaka gitmelisin. İlk gittiğin yerden memnun kalmazsan hemen pes etme daha iyisini araştır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…