dogazgazla isinmayan evimiz:(

smollgirl20

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2017
1.149
560
31
tasinali 1 ay oldu 2.kattayiz altimiz bos bir dukkan...mecbur kaldik buraya tuttuk baska kiralik ev yoktu bu civarda...gel gelelim malum kisa girdik ozellikle bugun kar sogugu vardi ve dogalgaz 50 dercede yaniyor kombiden ama buz gibi ev ben donuyorum..sadece 2 odayi yakiyoruz oturma odasi ve yatak odasi tasaruf acisindan yani ama ozellikle yatak odasinda sanaji hic petek yanmiuo gibi soguk .oturma odasi da idare eder...suan icim donuyor ve elektirikliyide actim..faturalardan da cok korkuyorum 100 tl elektrik geldi sirf arti isiitici kullandimiz iciin..dogalgazda baya kabarij gelir heralde nezamandir 50 de yaniyor..allahim sen bu soguk kis gunlerinde hepimize yardim et butun insanlara .icim donuyor valla suan..hasta falan da degilum...birde dukkan ustunde oturan varmi akradaslar cok.merak ediyorum isiiniyormu sizinde...acaba psikolojikmi usuyorum ben dukkan ustler isinmaz derler ya ondan mi ki ama bariz soguk yanni hele yerler :KK43:

Sadece iki odayı yakmayın, dolaşım olmadığı için ev daha zor ısınır. Her taraf yansın ama kısıkta yansın. Heryer ılık olunca kombi de daha az sıklıkla çalışır. Yaptığınız çok mantıksız. Isıtmadığınız odaların soğuğu duvarlardan kapı altlarından diğer odaları da soğutuyor.

Bence evin diger kisimlarini soguk biraktiginiz icin isinmiyor eviniz. Her yeri esit sicaklikta acsaniz hem daha sicak olur eviniz hem de elektrik ve dogalgazdan tasarruf edersiniz.. Su an evi resmen sobali ev gibi isitiyorsunuz. Elektrikli sobayi kaldirin ve evin her odasini isitin.. Bana kalirsa şu tutumunuz daha fazla maddi zarar..

Ya alt taraf yoksa ısınmaz bilirim o durumu eski evimizde alt komşumuz evine kışın gelmezdi ne kadar yakarsak yakalım asla ev ısınmıyordu. Kalın halı döşetmek ya da yalıtım yaptırmak bir derece faydalı olabilir. Biz tek oda değil yani tüm evi sonuna kadar açarak yakıyorduk yine de ısınmıyordu sizi anlıyorum. Merkezi sistemle ısınan bir ev en iyisi.

Bizim dairede dükkan üstü 50 derece olsada isinmiyor oturdugum odada iki petek acik baska odalari acmiyorum bende bide evin sivasi bile yok hala taşınamadik kışı da burda gecircez malesef. Kiralar cok yüksek ancak idare edebiliyoruz

Ben de salonu kullanmadığımız icin peteği kapatıp yakmayalım diyorum ama eşim olmaz ozaman ısı kaybı yaşanır diyor. Bana mantıklı gelmiyor ama onun dediğini yapıyorum ne bilim mühendis adam:KK45: dogru diyordur herhalde.
Isı kaybı olmamasi icin kısık da olsa diger petekleri de yakın.
Altı dükkan olan evler asla ara kat evler gibi ısınmıyor. Arkadaşım oturuyor ona gittiğimde hep ayaklarım üşüyor.
Panduf veya patik kullanın. Elektrikli battaniye kullanabilirsiniz yatakta. Yatak odası cok soğuksa.
Başka ne yapılabilir bilemedim.
Allah yardimciniz olsun. Eklem romatizmam oldugu icin soğuktan cok korkarim.

Sadece iki odayı yakmayın, dolaşım olmadığı için ev daha zor ısınır. Her taraf yansın ama kısıkta yansın. Heryer ılık olunca kombi de daha az sıklıkla çalışır. Yaptığınız çok mantıksız. Isıtmadığınız odaların soğuğu duvarlardan kapı altlarından diğer odaları da soğutuyor.
yazmayi unutmusum once oyle denedik diger evlerde zaten hep oyle yapiyoduk her yer acik kisiik sekilde oluyodu alt ust yaktigindan isiiniyo ev burda bu yontem hiv isitmadi dusuk dercede hele hic isinmadi heryer scik olsa bile bizde careyi 2 kullandimiz odanin ayarini yukseltmekte bulduk pek care olmadi ama diger inden daha iyi oldu

yazmayi unutmusum once oyle denedik diger evlerde zaten hep oyle yapiyoduk her yer acik kisiik sekilde oluyodu alt ust yaktigindan isiiniyo ev burda bu yontem hiv isitmadi dusuk dercede hele hic isinmadi heryer scik olsa bile bizde careyi 2 kullandimiz odanin ayarini yukseltmekte bulduk pek care olmadi ama diger inden daha iyi oldu
Oturduğunuz odayi yüksek yakin. Diger odalari ise kapatmayın. Vanasindan kısın. Ama yine ılık olsun.

Benimde alt katimdakiler kışın evde yok almancilar yazdan yaza geliyorlar evde donuyorduk ısı mühendisi buldum netten eve geldi ekibiyle ölçtü biçti tüm petekleri büyüttük dev gibi oldu hepsi çünkü evde çok büyük şimdi 50 derecede sıcacık ama tüm petekler açık ne yaniyoruz ne donuyoruz

Bizim dairede dükkan üstü 50 derece olsada isinmiyor oturdugum odada iki petek acik baska odalari acmiyorum bende bide evin sivasi bile yok hala taşınamadik kışı da burda gecircez malesef. Kiralar cok yüksek ancak idare edebiliyoruz
evet cnm gercekten isonmiyor sanirim dukkan ustleri dogalgaz nekadar geliyor cnm

Ben de salonu kullanmadığımız icin peteği kapatıp yakmayalım diyorum ama eşim olmaz ozaman ısı kaybı yaşanır diyor. Bana mantıklı gelmiyor ama onun dediğini yapıyorum ne bilim mühendis adam:KK45: dogru diyordur herhalde.
Isı kaybı olmamasi icin kısık da olsa diger petekleri de yakın.
Altı dükkan olan evler asla ara kat evler gibi ısınmıyor. Arkadaşım oturuyor ona gittiğimde hep ayaklarım üşüyor.
Panduf veya patik kullanın. Elektrikli battaniye kullanabilirsiniz yatakta. Yatak odası cok soğuksa.
Başka ne yapılabilir bilemedim.
Allah yardimciniz olsun. Eklem romatizmam oldugu icin soğuktan cok korkarim.
bilmiyorum kullanmiyoruz ki doger iki odayi kapilari kapali yanan odalarin altinada ozel isi gwcirmw aldik kalin baya

Bence evin diger kisimlarini soguk biraktiginiz icin isinmiyor eviniz. Her yeri esit sicaklikta acsaniz hem daha sicak olur eviniz hem de elektrik ve dogalgazdan tasarruf edersiniz.. Su an evi resmen sobali ev gibi isitiyorsunuz. Elektrikli sobayi kaldirin ve evin her odasini isitin.. Bana kalirsa şu tutumunuz daha fazla maddi zarar..
ama diger odalari kullanmiyoruz ki kapisi kapali.duruyor onceleri onu da denedik.isinmado dusuk le.yatak odasi hic kapi altlarinda isi gecirmez var hic hava almiyor

bilmiyorum kullanmiyoruz ki doger iki odayi kapilari kapali yanan odalarin altinada ozel isi gwcirmw aldik kalin baya
Duvarların soğuğu odaya vurur canım.
Kullanmadığınız odayi vanasindan tamamen kapatma sadece kıs diyorum. Hafif ılık kalsin petek. Petek için gelen sıcak su yerden gecmiyor mu yerler buz gibi olmaz iste ozaman. Ve duvarlar da ılık olur. Yani petegi kapattim ısı tasarrufu yaptim dusuncesi mantikli degil.

oo cok gelmia peki kacda yakti annen vw kac petek yandi cnm
Evimiz biraz kalabalik. Yani ggiden eleni cok oluyor. Bu yuzden butun odalari yakti ama kacta yaktigini bilmiyorum. Benim 300 geldigi ay cocugum hasta olur diye korkudan anneme gidemedim.
Siz dusunun artik hem alt kat hem ust kat tamamen bos ve bu sene de oyle

Duvarların soğuğu odaya vurur canım.
Kullanmadığınız odayi vanasindan tamamen kapatma sadece kıs diyorum. Hafif ılık kalsin petek. Petek için gelen sıcak su yerden gecmiyor mu yerler buz gibi olmaz iste ozaman. Ve duvarlar da ılık olur. Yani petegi kapattim ısı tasarrufu yaptim dusuncesi mantikli degil.
xnm o mantigi biliyorum dahanomcede dogalgazli evlerde oturduk sorun olmuyordu isiniyorduk bura dukkan usti oldugu icin o yontem olmadi bilemiyorum ya:KK43:

X