Doğayı seviyor muyuz peki doğayı korumak için ne yapıyoruz?

Niloyatospikk

Nirvana
Pro Üye
23 Ocak 2016
32.464
48.779
Merhaba hanımlar,

Bu konuyu açma gereği duydum. Küresel ısınma, seller, afetler, kuraklık derken insanoğlu olarak dünyayı fazlasıyla tüketiyoruz. Yarınlarımız için ne yapıyoruz? Doğayı seviyoruz diyoruz da peki ne yapıyoruz? Şu günlerde geri dönüşüm oldukça gündeme gelmekte ve birşeyler yapılmaya başlandı. Benim yaşadığım bölgede atık yağlar, piller her türlü geri dönüşüm haftalık olarak alınmakta alınmayan yerler var. Bunun için talepte bulunabiliriz. Hiç elimizden o da gelmiyorsa evde mutfakta ayrı bir poşet yapıp jelatinli plastik ürünler poşetler pet şişeler hatta cam şişeleri soda şişeleri bunları bu poşete ayırabiliriz. Dışarıda gelir için geri dönüşüm toplayanlar var onlar için kapının önüne koyabiliriz.

Özellikle pet şişeler, poşetler doğada çözünmesi yılları alıyor.

Bugün büyük bir geri dönüşüm poşeti ile belediye aracına teslim ettim. Olmayan yerler talepte bulunursa mutlaka belediye bu araçları yollar. Yarınlarımız için bu doğaya birşeyler yapmalıyız. Ben ne yapabilirim ki deme 1 soda şişesi ile dünyayı değiştirebilirsin!!!

Bu tarz ürünleri çöpe atmayın çünkü doğada dönüşmesi yılları alıyor.
IMG_20210710_111851.jpg

Buraya da yazayım;
Bütün çöplerimi ayrıştırıyorum, yıkanabilir kadın pedi kullanıyorum,kimyasal deterjan kullanmıyorum.. Elimden gelen bunlar🤷‍♀️❤️

Hep başlamak istiyorum ama yapmıyorum. En azından plastikleri ayırıp geri dönüşüme atayım diyorum. Geri dönüşüm kutusu bulamıyorum. Belki de bahanedir.. istesem bulurdum 🥴

Hep başlamak istiyorum ama yapmıyorum. En azından plastikleri ayırıp geri dönüşüme atayım diyorum. Geri dönüşüm kutusu bulamıyorum. Belki de bahanedir.. istesem bulurdum 🥴
Plastik şişeleri biriktirip kapınızın önüne ya da yakındaki bir caddeye bırakın toplayan insanlar alır. Doğada çözünmüyor atarken aklınıza getirirseniz atmazsınız inanın

Eğer geri dönüşüm kamyonu gelmiyorsa belediyenizi arayın ve mahallenize geri dönüşüm aracının gelmesini talep edin yahut mahalle muhtarınıza da söyleyebilirsiniz. İnanın zor değil sadece talep etmek

Geleceğimiz için artık birşeyler yapmalıyız Marmara Denizi' nin halini gördük. Mevsimler deseniz ayrı bir mevzu hangi birini sayabiliriz doğa artık alarm veriyor.

Çocuklarımız için farkettiyseniz artık çizgi filmlerde geri dönüşüm aşılanıyor cam şişelerin nasıl dönüştüğü şimdiden çocuklara öğretiliyor.

Şuan elimde moms green in ürünleri var(genel temizlik malzemeleri) çok sevmedim bu markayı. çoğunlukla Naturalive markası kullanıyorum birde karbonat sirke.
Sirkeyi çamaşırları yumuşatır mı diye denedim mesela yumuşatmadı doğal olarak ne kullanırız diye düşünüyorum ben de

Oturdugum sitede plastik ve evsel atık kutuları var. Pilleri asla çöpe atmam mesela, atık yağları lavabodan dökmem. Yağmur sularını biriktirip kapı önünü ve balkonları onlarla yıkıyorum genelde, elde bulaşık asla yıkamam ama ped ve deterjan konusunda hassas davranamıyorum malesef. Sanki iyi temizlenmiyormuş gibime geliyor

Oturdugum sitede plastik ve evsel atık kutuları var. Pilleri asla çöpe atmam mesela, atık yağları lavabodan dökmem. Yağmur sularını biriktirip kapı önünü ve balkonları onlarla yıkıyorum genelde, elde bulaşık asla yıkamam ama ped ve deterjan konusunda hassas davranamıyorum malesef. Sanki iyi temizlenmiyormuş gibime geliyor
Bu kadarıyla bile harikasınız👏👏👏tebrik ederim.

Bu kadarıyla bile harikasınız👏👏👏tebrik ederim.
Ama sorsan deodorant parfüm, kimyasal olan her türlü kozmetik ve deterjan evimde mevcut:KK12: hergün temizlenen tuvaletimi bir süre organik kisvesi altında satılan deterjanlarla temizledim, sirkeler kalıp sabun rendeleri falan coşuyorum ama bir baktım bayağı sarı gözüküyor gözüme, bi bastım çamaşır suyunu kutuplardan daha beyaz:olamaz::temizlik:vazgeçemiyorum

Ama sorsan deodorant parfüm, kimyasal olan her türlü kozmetik ve deterjan evimde mevcut:KK12: hergün temizlenen tuvaletimi bir süre organik kisvesi altında satılan deterjanlarla temizledim, sirkeler kalıp sabun rendeleri falan coşuyorum ama bir baktım bayağı sarı gözüküyor gözüme, bi bastım çamaşır suyunu kutuplardan daha beyaz:olamaz::temizlik:vazgeçemiyorum
Yapabildiğimiz kadar yapsak yine kafi bence
Ben de yumuşatıcı yerine başka birşey denedim yok havlular katı geri döndüm yumuşatıcıya ama mesela çaydanlık temizlerken kireç sökücü yerine limon tuzu koyuyorum onu kullanarak bir adet kimyasal azalmış olacak duşakabin için sirke kullanıyorum tüm kireci söküyor ama fayans araları için maalesef deterjanı basıyorum

X