Maske Tarifleri doğal zeytinyağlı beyaz sabun hakkında bilgisi olanlar

Evde Yapılabilen Doğal Cilt Bakımları Kolay yüz maskesi, Basit Kolay Cilt Maskeleri , Yüz Maskesi, sivilce maskesi, en iyi maske tarifleri, cilt lekeleri, en iyi yüz maskesi, yüz temizleme maskesi, ev yapımı doğal yüz maskeleri, cilt beyazlatma, evde yapılan yüz maskeleri, siyah nokta

asigimkralime

anlam veremiyorum ......
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2010
1.986
1
selam kızlar evde yapılan doğal zeytinyağlı beyaz sabunu cildinize uyguluyor musunuz? Anneannem bana getirmiş bir kere kullandım hem saçıma hemde cildime hem yumuşacık yaptı hemde nemlendirdi.kuruluk yapmadı.hem saçıma hemde cildime devamlı kullansam acaba nasıl olur ? Kullanan arkadaşlar varsa yada kulaktan duyma bilgileriniz varsa benimle paylaşır mısınız? Okuyupta cevap yazan arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.Şeniz okuyupta cevap yazmayan arkadaşlara da çok teşekkür ederim vakit ayırdıkları için Şeniz

:teytey:

canım ben hiç o kadar doğal bir sabun bulamadım saçıma uyguladığım zeytin yağlı yeşil sabunda kazık gibi yaptı. yüzümüde kurutur die yıkamadım sabunla hiç ki ben sabun kullandıktan sonra cildim pek hoş olmuo ama sanaböyle iyi bi etkisi olduysa kullan bence. hemde zeytin yağlı zeytin yağı cilt ve saç için çok faydalıdır hemde kullandığımız pek çok üründen daha doğalve daha zararsız olduğunu düşünüyorum

canım ben hiç o kadar doğal bir sabun bulamadım saçıma uyguladığım zeytin yağlı yeşil sabunda kazık gibi yaptı. yüzümüde kurutur die yıkamadım sabunla hiç ki ben sabun kullandıktan sonra cildim pek hoş olmuo ama sanaböyle iyi bi etkisi olduysa kullan bence. hemde zeytin yağlı zeytin yağı cilt ve saç için çok faydalıdır hemde kullandığımız pek çok üründen daha doğalve daha zararsız olduğunu düşünüyorum

günaydın canım cevabın için teşekkerüler öncelikle.bana faydası olduğunu düşünüyorum saçımı yıkrken sert oluyor tabiki boyadan ama kuruduktan sonra yumuşacık.Cildimde hoş bi yansıması oldu.bana mı öyşe geliyor bilmiyorum ama burnumdaki siyah noktalar sanki azaldı gibi

canım zaten iyi gelmiştir zeytin yağı çok faydalı ama benim saçımda boyalı yıkadığımda kuruduğunda hep kazık gibiydi ama belkide doğal değildi.hemde benim sabunum yeşildi :)))

eğer gerçekten zeytinyağı kullanılırsa ve doğru düzgün hesap yapılıp yaptıktan sonra da kontrol edilirse kullanabilirsiniz ama bunu ev şartlarında yapmak pek mümkün değil.

dışarıda saf zeytinyağlı sabun diye satılan sabunlar ise genelde prina yağıyla yapılır. prina yağı nedir? zeytini fabrikada sıkarlar ve yağını alırlar. bu zeytinyağıdır koyu sarı yeşilimtrak renktedir. kalan yağlı küspeye de prina derler. ondan tekrar yağ alırlar bu da prina yağı olur. kalite olarak farklıdır. yani sizin çarşıda gördüğünüz koyu sarı ya da yeşil çirkin renkli o sabunlar pek de kaliteli değil.

babaannem varilin dibinde kalan posalı yağdan sabun yapardı. vücudumuza kullanmazdık ama çok güzel halı yıkanır onla.kaydirigubbakcemile3 ben okulda laboratuvarda birkaç kez sabun yaptım. bir kere de gerçek zeytinyağıyla yaptım. güzel olması için uğraştık. güzelce tarttık malzemeleri. kenarları yanmasın diye uğraştık. iyi de oldu ellerimi yıkadım güzeldi. yine de attım çöpe gitti.

evde zeytinyağlı sabunu yaparken zeytinyağı kostik su kullanırlar. genelde ısıtırlar ama soğuk yapım teknikleri de var. herkesin kendi ölçüsü vardır. kimi kapla ölçer kimi tartar. tartım biraz daha mantıklı ama yine de yüksek kalitede üretmek isterseniz bu yeterli değil. şöyle örnek vereyim. kostik dediğimiz temizlikte de kullanılan bayağı zararlı bir madde. içerseniz adamı gebertir ve düşünün siz bunu sabuna koyuyorsunuz çok büyük miktarda. bunu koymazsanız sabun olmaz. bir miktar kostik için belirli bir miktar yağ gerekli. bunu düzgün koyamazsanız ya yağ fazla gelir sabun yağlı olur. ya da kostik fazla gelir zaten o zaman sabun olarak da kullanılmaz zarar verir. bi de bazen yaptıktan sonra dökünce bazı bölgeler daha farklı olur kimi yerler un gibi kalır. bunlar hep hata demek ve evde bu hataları yapmamak zor.
babaannem öldü. annem de eski yağlardan sabun yapıcam diye tutturdu. sen yap diye bana yüklendi evde olmaz dedim. dinlememiş kafasına göre yapmış. telefonla müdahale ettim biraz kurtardım ama deterjan olarak kullanacak artık. inanın bunu yapmak hiç kolay değil. satın almak daha mantıklı. ama satılanların büyük çoğunluğu da zeytinyağlı değil!

çok teknik olmadan anlatmaya çalıştım. bir şeyler ifade edebildiysem ne mutlu. kafa şişirdiysem kusura bakmayın.:tomato:

eğer gerçekten zeytinyağı kullanılırsa ve doğru düzgün hesap yapılıp yaptıktan sonra da kontrol edilirse kullanabilirsiniz ama bunu ev şartlarında yapmak pek mümkün değil.

dışarıda saf zeytinyağlı sabun diye satılan sabunlar ise genelde prina yağıyla yapılır. prina yağı nedir? zeytini fabrikada sıkarlar ve yağını alırlar. bu zeytinyağıdır koyu sarı yeşilimtrak renktedir. kalan yağlı küspeye de prina derler. ondan tekrar yağ alırlar bu da prina yağı olur. kalite olarak farklıdır. yani sizin çarşıda gördüğünüz koyu sarı ya da yeşil çirkin renkli o sabunlar pek de kaliteli değil.

babaannem varilin dibinde kalan posalı yağdan sabun yapardı. vücudumuza kullanmazdık ama çok güzel halı yıkanır onla.kaydirigubbakcemile3 ben okulda laboratuvarda birkaç kez sabun yaptım. bir kere de gerçek zeytinyağıyla yaptım. güzel olması için uğraştık. güzelce tarttık malzemeleri. kenarları yanmasın diye uğraştık. iyi de oldu ellerimi yıkadım güzeldi. yine de attım çöpe gitti.

evde zeytinyağlı sabunu yaparken zeytinyağı kostik su kullanırlar. genelde ısıtırlar ama soğuk yapım teknikleri de var. herkesin kendi ölçüsü vardır. kimi kapla ölçer kimi tartar. tartım biraz daha mantıklı ama yine de yüksek kalitede üretmek isterseniz bu yeterli değil. şöyle örnek vereyim. kostik dediğimiz temizlikte de kullanılan bayağı zararlı bir madde. içerseniz adamı gebertir ve düşünün siz bunu sabuna koyuyorsunuz çok büyük miktarda. bunu koymazsanız sabun olmaz. bir miktar kostik için belirli bir miktar yağ gerekli. bunu düzgün koyamazsanız ya yağ fazla gelir sabun yağlı olur. ya da kostik fazla gelir zaten o zaman sabun olarak da kullanılmaz zarar verir. bi de bazen yaptıktan sonra dökünce bazı bölgeler daha farklı olur kimi yerler un gibi kalır. bunlar hep hata demek ve evde bu hataları yapmamak zor.
babaannem öldü. annem de eski yağlardan sabun yapıcam diye tutturdu. sen yap diye bana yüklendi evde olmaz dedim. dinlememiş kafasına göre yapmış. telefonla müdahale ettim biraz kurtardım ama deterjan olarak kullanacak artık. inanın bunu yapmak hiç kolay değil. satın almak daha mantıklı. ama satılanların büyük çoğunluğu da zeytinyağlı değil!

çok teknik olmadan anlatmaya çalıştım. bir şeyler ifade edebildiysem ne mutlu. kafa şişirdiysem kusura bakmayın.:tomato:

kafam sismedim sekerim aksine bilgilendim verdigin bilgiler icin cok tesekkeur ederim.anneannaem nasil yapiyor bilmiyorum hic sormak t aklima geldi.Zaten bbirbirimzden uzakta yasiyoruz. O turkiyede oldugu icin goremiyorum onu.bilmiyorum simdilik iyi gibi kaydirigubbakcemile3

çok sağol bilgilerin için ama artık asla sabun kullanmam peki ne yapmamızı önerirsin özelliklede bi ürün alırken ne kullanalım zararlı olupta bu tür ürünlerde kullanılan maddeler falan yardımcı olursan çok sevinirim :)))))))

çok sağol bilgilerin için ama artık asla sabun kullanmam peki ne yapmamızı önerirsin özelliklede bi ürün alırken ne kullanalım zararlı olupta bu tür ürünlerde kullanılan maddeler falan yardımcı olursan çok sevinirim :)))))))

sabun bu şekilde üretiliyor kullanmama gibi bir lüksümüz yok. zararlı da değil zaten. sadece demek istediğim, her saf zeytinyağlı sabun yazana inanmayın. pazarda satılan zeytinyağlı sabun denen şeylere de güvenmeyin. eğer aktarda satılan sabunlardan alacaksan içindekiler kısmını okuyabilirsin. birkaç çeşit yağ ve sabun bazı yazar genelde. zaten bunlardan üretiliyor başka alternatif yok hepsi aynı. üstüne basa basa söylüyorum prina yağı ya da palm yağı zararlı zehirli şeyler değil. hatta aburcuburları okuyun palm yağını görürsünüz. ama kaliteli de değil. o kadar da takmayın ya ona bakarsanız kullandığımız çoğu şey, soluduğumuz hava hiçbiri temiz değil. ama çocuğunuz varsa biraz daha dikkat edin tabi. bebe şaampuanı kullanın ne bileyim hazır kek bisküvidense kendiniz yapın.

ayrıca bir de şu var. sabun kalıntı bırakır. hani dove reklamında da gösteriyordu ya kadınlar aynaları sabunla yıkıyordu. özellikle sorunlu cildiniz varsa gözenekli falan sabun değil uygun bir jel kullanın derim ben. ya da küçük çocuğunuz varsa ona biraz daha bilinen markaların sabunlarından alabilirsiniz. ne bileyim duru komili falan...

canım bende zaten yüzüm ve saçım için dedim :)))) yoksa sabun kullanmama gibi bi lüksümüz zaten yok benim en yakın arkadaşım küçüklüğünden beri saçlarını aktardan alınan sabunla yıkar bende genelde komili alırdım ama sonra zor oluyor diye bıraktım birde bir kaç yerde duş jellerinin içindeki bazı maddelerin kanserojen olduğunu okumuştum gerçi sadece okudum üstünde durmadım hala da duş jeli kullanıyorum ama bi ara ciddi ciddi sabuna geçmeyi düşündüm hani şu zeytin yağlı değilde bagnio di roma gibi markaların meyveli çiçekli sabunlarına :))) aktarda satılan çoğu sabunun ambalajı yok bari arkadaşıma söliyimde o da komili falan kullansın :)) tekrar teşekkür ederim cevap verdiğin için :))

komiliyi normal el sabunu markası olarak söyledim. hani çok ucuzlarından almayın bilinen markalar alın gibisinden. komilinin zeytinyağlı sabunları vardı sanki onlar nasıl hiçbir fikrim yok. tipini bile bilmiyorum:) selesta diye bir marka görmeye başladım bu aralar. zeytinyağlı ürünler satıyor sabun krem zart zurt. en azından bu tarz markalı ürünler biraz daha güvenilir ama gidip de bi sabuna 10 tl vermeyin. marka kazığı başka bir şey değil.

ben ya komilinin ya da selesta falan olabilir öyle bir markanın sabununu 3 tl ye mi ne almıştım çok uçuk olmuo galiba fiyatlar :)))

evet o tarz markalar var aktarda satılıyor. otacı da ünlüdür mesela. thalia gibi bir marka da vardı. kullanım memnun olanlar var forumda denemedim bir yorum yapamıycam.

valla ben dalan ın sıvı zeytin yağlı sabununu kullanıyorum saçıma ,yüzüme,vücuduma.hatta el sabunu olarakda kullanıyorum.bulaşık falan yıkamadıysam el kremi kullanma ihtiyacı hissetmiyorum.palmolive,lux vs sabunlarda elde aynı etkiyi yapıyor.yalnız şöyle bir şey de var.genlerimde iyi.ayrıca cildime falan iyi baktım bugüne kadar.saçımda da hiç işlem yok.fön falan da uğraşmıyorum.öyle olsa bende de iyi olmazdı.

bende yaşlılardan duymuştum bunu ama acaba eskiden bu sabunlar dahamı farklıydı,günümüzde katkı maddeleri eklemiş olabilirler...saçıma bir kere deneyim deniştim kazık gibi oldu hemen ardından şampuan,saç kremi yaptımda zor çözüldü..
bence eski zamandaki zeytinyağlı sabunların içeriği farklıydı...

bende yaşlılardan duymuştum bunu ama acaba eskiden bu sabunlar dahamı farklıydı,günümüzde katkı maddeleri eklemiş olabilirler...saçıma bir kere deneyim deniştim kazık gibi oldu hemen ardından şampuan,saç kremi yaptımda zor çözüldü..
bence eski zamandaki zeytinyağlı sabunların içeriği farklıydı...

selam canım eğer saçların boyalısı ise ve saçlarını ilk defa sabunla yıkıyorsan dediğin gibi kazık gibi yapıyor.Ama Devamı kullnırsan alışır canım.Annem yıllardır bu sabunu kullanır.Yumuşacık saçları var.Ben lisedeyken kullanırdım(o zamanar daha güzel di saçlarım) sonra bıraktım.Şimdi arada yıkıyorum ama alışmadığı için kazık gibi oluyor fakat kuruyunca yumuşacık oluyor.

X