- 24 Aralık 2011
- 2.723
- 3.865
Selam kızlar, yardımınıza ihtiyacım var. Saçlarım uzun süredir orta kahve tonlarına boyalı (ton 6 civarı), esmerim ama ten rengim sarımsı bir buğday tonu ve kahve boyaların içindeki zamanla oluşan bakır kızıl yansımalar da yüzümü çok solgun gösteriyor, küllü tonlar da gitmiyor... Bu yüzden de yıllardır her türlü kahve ve koyu kumral boyayı denedikten sonra yaza uygun, fönsüz ve makyajsızken de rahat kullanabileceğim bir renk arayışına girdim. Saçlarım da küt olunca yakışacağını düşündüğümden sonunda siyaha yakın koyu bir renge döndürmeye karar verdim. Çok kolay olmasa da bir iki yıkamaya kalmadan saça oturacak, çok sert olmayan ama kızıllık da içermeyen, yapay biçimde simsiyah da durmayan, yüzümle doğal bir kontrast oluşturacak bir saç istiyorum. Aslında bu bahsettiğim doğal saç rengim. Kızıl olmaması için mavimsi yansımalar da olabilir. Daha önce doğal saç rengime dönmek istediğimde hep çok sert olmaması için hep 3.0 ya da 4.0 ile boyardım... Ama altta kahve olunca, ilk bir ay sonuçtan iyi kötü memnun olsam da boya akıyor ve mutlaka güneşte kızıl parlama yapıyordu. Yazın sık sık denizde olduğumdan akma çok olacağından da haliyle başka çözümler arıyorum.
Bunun için kafamda bir fikir var ama sizin görüşlerinizi merak ediyorum. Hafif mavi bir yansıma oluşturarak kızıllanmanın önüne geçmek için 3-4 tonlarındaki bir boyanın içine çok az yoğun mavi boya eklesek nasıl olur sizce? Elimde exiteen'in yoğun mavi boyası da var (0,11). 3.0 ya da 4.0 numaralı bir boyaya, nohut büyüklüğünde bu yoğun maviden eklesem, 6 lık oksidanla boyasam tutar gibi geliyor ama cesaret edemiyorum. Yoksa önce boyayıp sonra olası kızıllıkları almak için mavi boya ile cila mı yapmalı?
Aranızda böyle bir karışım deneyen ya da kendi yöntemleriyle benim tarif ettiğim gibi çok sert ve kızıllanma olmayan, hafif mavi yansımalı ya da doğal bir matlıkta bir siyah tutturan var mı? Koyu gri yansıma bile olur, kızıl olmasın da... Kuaför maceralarım hep hüsranla sonuçlandığından kuaför dışında her türlü tavsiyeye açığım.
Vakit ayırıp yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler
Bunun için kafamda bir fikir var ama sizin görüşlerinizi merak ediyorum. Hafif mavi bir yansıma oluşturarak kızıllanmanın önüne geçmek için 3-4 tonlarındaki bir boyanın içine çok az yoğun mavi boya eklesek nasıl olur sizce? Elimde exiteen'in yoğun mavi boyası da var (0,11). 3.0 ya da 4.0 numaralı bir boyaya, nohut büyüklüğünde bu yoğun maviden eklesem, 6 lık oksidanla boyasam tutar gibi geliyor ama cesaret edemiyorum. Yoksa önce boyayıp sonra olası kızıllıkları almak için mavi boya ile cila mı yapmalı?
Aranızda böyle bir karışım deneyen ya da kendi yöntemleriyle benim tarif ettiğim gibi çok sert ve kızıllanma olmayan, hafif mavi yansımalı ya da doğal bir matlıkta bir siyah tutturan var mı? Koyu gri yansıma bile olur, kızıl olmasın da... Kuaför maceralarım hep hüsranla sonuçlandığından kuaför dışında her türlü tavsiyeye açığım.
Vakit ayırıp yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler
Son düzenleme: