Saç Rengi ve Saç Boyama Dogal sari saclar

amazing_smile22

Guru
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2010
66
13
Selam kizlar 6-7 sene aradan sonra tekrar sac rengimi degistirmeye karar verdim.
Ama malesef cok kararsizim sac uzmanlarina sesleniyorum yardiminiza ihtiyacim var....

Beyaz tenli, ela gözlüyüm ve koyu kumral kahvemsi saclara sahibim.
Saclarimi dogal bir sariya boyamayi düsünüyorum. Malesef yurt disinda yasadigimdan ve burdaki kuaförlere olan güvenim sarsildigindan saclarimi kendim boyasami diye düsünmeye basladim ama buna cesaret edebilirmiyim bilmiyorum cünkü saclarimin kizil-bakir-turuncu olmasindan korkuyorum. Ne yaziki kuaförler bile tam istenilen rengi tuturamiyor.

Bar reafeli nin saclarina bayiliyorum. Aranizda bu rengin adini bilen varmi?
Wella koleston la boyasam hangi renkleri kullanmam gerekir? verebiliceginiz tavsiyeler varmi?

nurcum resimleri yüklemeyi basardim. Bu tonun adi acaba ney biliyormussun?

bu arada sade siyah elbisedeli resimde saclari daha acik duruyor onun disinda hep ayni tonlar nerdeyse.

Eger cesaret edebilirsem zemini bu tona boyayip hazirlamak üstüne de kuaförde bir ton acik cok sik röfle yada uclara dogru sade balyaj atirmayi düsünüyorum.

Altin sarisi cnm.acik sarinin icine biraz dorelikle elde edebilirsin.yogun altin rengi var

Evet cnm bana görede orta-koyu altin sarisi ama googlede farkli renkleri arastirirken bazen bazi tonlar bir kac defa insanin karsisina cikip aklini karistirabiliyor.

Bu tonu tam olarak hangi markanin hangi numarasiyla elde edebilirim ve hangi renkleri karistirmam gerekiyor bir fikrin varmi cnm?

Cok teklikeli bir renk gibi geliyor bana. Saclarimin kirmizi- turuncu olmasindan cok korkuyorum.
Aslina bakarsan bu yüzden ben küllü bir sari düsünüyordum. Ama acik tenli oldugumdan beni solgun, ve küllü bir renk oldugundan yasli gösterebilicegini söyledi danistigim kuaförlerden biri.
Altin sarisi hic aklimda yoktu. Ama internete biraz arastirinca cok hos bir renk oldugunu gördüm.

Ilk olarak sacimi orta-koyu kumral arasi bir renge boyatip üstüne 1-2 ton acik renk balyaj atirmayi düsünüyordum.
Daha sonra wella kolestonun boyalarinin cok koyu ciktigini hata kahve rengin bile saclari siyah yaptigini duyunca korktum. Ve acik orta altin sarisini karistirip boyasami diye düsündüm. Onun üstünede sari balyaj atirmayi.

Bu turuncu-kirmizi olur korkusu yüzünden tam olarak boyaticagim sari tonuna karar veremedigim icin arastirmaya devam ediyorum.
Tek bildigim öyle pilatin, pilatine yakin, saridan cok beyaz yada pilastik gibi duran renkleri kesinlikle istemiyorum.
Öyle boya boya durmasin.

Profesyonel kuaforede gitsen ayni ton tutmayabilir.suanda olan tonun bunu engeller.sacini iyice rengini actirip elde edebilirsin.9.3 icine cok az 7 ama peroksit olculeride var.birebir olcu kullanmalisin

Profesyonel kuaforede gitsen ayni ton tutmayabilir.suanda olan tonun bunu engeller.sacini iyice rengini actirip elde edebilirsin.9.3 icine cok az 7 ama peroksit olculeride var.birebir olcu kullanmalisin
ah ah hic sorma iste bu yüzden kendim boyamayi düsünüyorum ya. Kuaförlere güvenim kalmadi. En azindan burdaki kusaförlere. cnm 6 (20),9% (30) ve 12% (40) lik okidant kremler mevcut. 7% hic duymadim.

sacini acip elde edebilirsin demissin. Sacimda suan hic bir islem yok. Bu yüzden direk boyuyabilirim ama kac volümlük oksidan krem kullanmam gerekiyor bilmiyorum. en zorlandigim nokta bu

Basta direk 12% olur diye düsündüm
Yanliz biriden en düsük oksidant kremi kullanilmasi gerekitigini duymustum. Sactaki pigmentler daha yavas acildigindan o istenilmeyen kirmizi turuncu renk olusmuyormus. Bunu bir alman kuaförden duydugum icin ne kadar dogru bilemiyorum. Bu konuda tecrüben varmi?

Burdaki kuaförler zaten koyu sacliysan sarisin olamasiniz diyorlar direk :)
Türkiyedekiler de halledir diyorlar hahahah ve gercekten bazen hal ediyorlar. saci maf ediyorlar. Ama genel olarak baktigimda türkiyedeki kuaförler bu konuda daha basarili.

Canim tavsiyen icin cok tsk ederim. 9 luk bir sari benim aklimda hic yoktu.
Cok acik olur diye düsünüyordum. Hata basta 7 lerdeydi aklim sonra wella'nin boyalarinin
daha koyu ciktigini duyunca 8'leri düsünmeye basladim.

Ben zeminim orta tonlarda olsun üstüne bir iki ton da acik balyaj atiririm diye düsünüyorum

Cok acik olmamasi icin 9/3 ile 8/3 birbirine karistirabilirim herhalde sonucta ikiside Dore yansimali.

Ama bir tüp 9/3 dore yansimali acik sariyi bir tüp 8/00 dogal sariyla karistirsam olurmu bilmiyorum.
Bence 8/00 düz bir renk oldugundan problem olmaz diye düsünüyorum. 9/3 sayesinde de zemin rengim cok koyu olmaz ve istedigim ama asirya kacmayan Dore yansimalara sahip olabilirim herhalde.
ölcüler wella kolestonda dedigin gibi 1:1. Boyalari 1:1 9% (30) volümlük oksidant kremle karistirmayi düsünüyorum. Sence olurmu?

Mesela 9/3 ile 8/1 lik boyalari birbirine karistiramicagimi biliyorum. Biri küllü diyeri dore.
Ama diyerleri hakkinda bir fikrim yok.

zaten sade /1 ve /3 ün renklerini biliyordum.
diyerlerinide interneten arastirdim :/1= küllü / 2 irize /3 dore /4 bakir /5 akaju /6 kizil /7 yesil

8/00 dogal sari

9/3 sari dore yansimali

1 Tüp 8/00 + 1 Tüp 9/3 ' ü 1:1 oranla 9% (30) oksida krem

yada Bir bucuk Tüp 8/00+ yarim tüp 9/3 1:1 oranla 9% (30) oksida krem

8/00 benim istedigim zemin renk. Ama wella koleston'un boyalari genelde daha koyu cikiyormus.
Wella'nin Kahve tonu'nun saclari siyaha boyadigini bile duydum.
Bu yüzden 8/00 elde edebilmek icin yarim tüp mü yoksa bir tüp mü 9/3 le karistirsam diye düsünüyorum.
Eger 9/3 mümkün degilse 9/00 alirim.

%6, %9 yoksa %12 lik mi oksidant krem tavsiye edersiniz?

Sclarini 2ton acicaksan 20lik kullan.koyubrenksen 9.3 ve 8 de karistir 30 luk kullan yarim saat sonra dibine ve ucnu kontrol et.senin kendi rengin nasil tam olarak.senin evde olcu belirlemen icinde 2 kutuyuda kullan saclarin uzunmu bilmiyorum ama.sonucuda paylasirsan cok sevinrim.

canim bu sabah sac ürünleri satan bir yeri aradim.

Telefondaki kadina aklimi kurcalayan herseyi sordum.
- Wella koleston boyalarin'in daha koyu cikip cikmadigini
- kizilik vs olup olmicagini
- ve kizilik- turuncu olmamasi icin karistirmam gereken tonlari

Kadin yanindaki kuaföre sordu ve o wella'nin boyalarinin acik renkleri tutmadigini sacimi kesinlikle daha önce oryal'le actirmam gerektigini söyledi. Bende yikama/silme islemi ile saclarimi acip acamicagimi sordum.
Cünkü sonucta 6% yada 9% luk bir oksidanla 5 dakka saclarimi yikayip islemi yapcagimdan tehlikesi daha az göründü gözüme. Sonra boya + cila. yanliz onlar benim tarif ettigim cila seklini bilmiyorlar

Kadin normal oryale sacimi evde acmamami tavsiye etti.
Silme/yikama islemi icinse önce bir kuaföre danismami ve sac rengime göre karar verilmesini söyledi.

Neyse bende önce kuaföre ugradim.
Bugün danistigim salon da schwarzkopf marka boya kulaniyorlarmis. Ordaki kataologdan iki sari tonu begendim.
Biri mat bir sariyidi (numarasini hatirlamiyorum) diyeri ise altin sarisi numara 9-55 ( igora serisinden)

Ben kiza 9-55 orta koyu sari degilmi diye sordugum da kiz hayir bu cok acik bir sari dedi. Bunun üstüne kiz bana koyu sariyi gösterdi. Bildigin kahve gibi birsey.

Istedigim tonu, tuturabilip tuturamicagini sordum. kiz sacini bir gün önce acariz ve nekadar acildigina bakaraktan sac rengi seceriz dedi.
Yani kesin birsey söylemedi.

Bu arada sac rengimi sormustun ya cnm bende tekrardan sac rengimi kuaföre sordum.
Türkiyedeki kuaför koyu kumral demisti. Bu kuaför acik orta kahve tonlarin da dedi.

Ardindan Kuaför toptancisi gibi bir yere ugradik. Burda da kuaförler calisiyor.
Benim bir tanidigim da wella koleston magduru onun sacinin alt kisimlarinda silme/yikama islemi yapmak icin oryal aldik. Kadin toz ile kulancagimiz oksidan dozunu (%9) cok yüksek buldu. Tehlikeli dedi.
Bir de ne görüyim 1,9% % lik oksidan bile varmis. Onu alcaktim yok dedi oda cok düsük %3 lük al.
ne kadar saci yavas acarsak okadar turuncu kizil olma riski daha az oluyormus. simdi önce bir sacin da nasil tepki verdigine bakip ona göre bir iki silme islemi ve de belki krepe balyaj yapcaz.

Ben de iki üc ay icinde karar vericem. Hem ozamana kadar zayiflayip öyle saclarimi boyatmayi düsünüyorum.
köklü bir degisim olur :)

Ya kuaförde yaptiricam yada evde uzun süreli düsük dozlarda yikama islemi yapip üstüne renklendirme ve onun üstüne boya ve cila uygilicam. cünkü bana oryaldan sonra boya kulanmamami saclarimi renklendirmemi söylediler.
Bu renklendirici diye tabir edilen boyalar akici oluyor.

Yanliz simdi de aklimi su kurcaliyor normalde 6% oksidani normal boyalarda kullaniyorlar ve sadece bir ton kadar acabiliyor. 3% cok düsük olmasi lazim. acaba silme islemi yada balyajda ise yaricakmi onu cok merak ediyorum.

Neyse cnm ben arastirmaya devam edicem daha tam olarak icime 100% sinen bir katalog rengi bulamadim.
Yakinima sac silme islemini yapmaya basladigimizda sonuclari paylasirim.
ilgin icin cok tskler basini sisirdim :)

. Benim sac rengim bu canim.

Bu da 9-55. Kuaförde gözüme daha hos görünmüstü bu renk.

tatlım bu saçta balyajlarda var bence evde yapman çok zor olur

Canim bak sen tum sacin rengini actir once.sonra bu boyadan yaptir.ama iyi bi kuafore yaptir.senin yapacagin sonuc birebir olmayabilir.tum saci 20 volumle ac yipranmasin.

tatlım bu saçta balyajlarda var bence evde yapman çok zor olur

canim bu wella koleston katalok rengi 8/0 dogal sari. vet iki ton gibi gözüküyor ama yansimasiz tek renk kataloga göre.
8/3 mesela dore yansimali. Ama genelde tüm renklerde bende cift renk görüyor gibi oluyorum. isikla ilgili herhalde.

Ama söyle bir durum var ben boyadiktan yada boyatiktan sonra ztn balyaj yaptirmayi düsünüyrum ama kuafördeki kiz bence hemen balyaj atirma saclarini biraz dinlendir bakim uygula aradan biraz zaman gectikten sonra balyaj yapariz dedi.
Yoksa cok yipranirmis.

simdi bir yakinimin saclarini acalim nasil oluyor ona göre bakicam. Hem fiyat uygundu ilk acma boyama islemini kuaföre yaptirmayi düsünüyorum daha sonra kendim yapmayi planliyorum. Cünkü schwarzkopf veya wella kolestonun tüp boyalarini oldugundan cok daha ucuza satan bir yer buldum.

Canim bak sen tum sacin rengini actir once.sonra bu boyadan yaptir.ama iyi bi kuafore yaptir.senin yapacagin sonuc birebir olmayabilir.tum saci 20 volumle ac yipranmasin.

Haklisin cnm bende korktugumdan su anda kuaföre yaptirmayi düsünüyorum.
Yakinimin silme islemini yaparken bende sacimin bir teline denicem bakalim benim sacimda nasil bir hal aliyor diye.
Eger cesaret edersem kendim bir renge boyayip üstünede kuaförde balyaj atiririm. Edemesem ilk acma boyama islemini kuaförde yaptiricam hem uygun bir fiyata söyledi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…