canim bu sabah sac ürünleri satan bir yeri aradim.
Telefondaki kadina aklimi kurcalayan herseyi sordum.
- Wella koleston boyalarin'in daha koyu cikip cikmadigini
- kizilik vs olup olmicagini
- ve kizilik- turuncu olmamasi icin karistirmam gereken tonlari
Kadin yanindaki kuaföre sordu ve o wella'nin boyalarinin acik renkleri tutmadigini sacimi kesinlikle daha önce oryal'le actirmam gerektigini söyledi.
Bende yikama/silme islemi ile saclarimi acip acamicagimi sordum.
Cünkü sonucta 6% yada 9% luk bir oksidanla 5 dakka saclarimi yikayip islemi yapcagimdan tehlikesi daha az göründü gözüme. Sonra boya + cila. yanliz onlar benim tarif ettigim cila seklini bilmiyorlar Kadin normal oryale sacimi evde acmamami tavsiye etti.
Silme/yikama islemi icinse önce bir kuaföre danismami ve sac rengime göre karar verilmesini söyledi. Neyse bende önce kuaföre ugradim.
Bugün danistigim salon da schwarzkopf marka boya kulaniyorlarmis. Ordaki kataologdan iki sari tonu begendim.
Biri mat bir sariyidi (numarasini hatirlamiyorum) diyeri ise altin sarisi numara 9-55 ( igora serisinden)
Ben kiza 9-55 orta koyu sari degilmi diye sordugum da kiz hayir bu cok acik bir sari dedi. Bunun üstüne kiz bana koyu sariyi gösterdi. Bildigin kahve gibi birsey. Istedigim tonu, tuturabilip tuturamicagini sordum.
kiz sacini bir gün önce acariz ve nekadar acildigina bakaraktan sac rengi seceriz dedi. Yani kesin birsey söylemedi.
Bu arada sac rengimi sormustun ya cnm bende tekrardan sac rengimi kuaföre sordum.
Türkiyedeki kuaför koyu kumral demisti. Bu kuaför acik orta kahve tonlarin da dedi. Ardindan Kuaför toptancisi gibi bir yere ugradik. Burda da kuaförler calisiyor.
Benim bir tanidigim da wella koleston magduru onun sacinin alt kisimlarinda silme/yikama islemi yapmak icin oryal aldik. Kadin toz ile kulancagimiz oksidan dozunu (%9) cok yüksek buldu. Tehlikeli dedi.
Bir de ne görüyim 1,9% % lik oksidan bile varmis. Onu alcaktim yok dedi oda cok düsük %3 lük al.
ne kadar saci yavas acarsak okadar turuncu kizil olma riski daha az oluyormus. simdi önce bir sacin da nasil tepki verdigine bakip ona göre bir iki silme islemi ve de belki krepe balyaj yapcaz.
Ben de iki üc ay icinde karar vericem. Hem ozamana kadar zayiflayip öyle saclarimi boyatmayi düsünüyorum.
köklü bir degisim olur :)
Ya kuaförde yaptiricam yada evde uzun süreli düsük dozlarda yikama islemi yapip üstüne renklendirme ve onun üstüne boya ve cila uygilicam. cünkü bana oryaldan sonra boya kulanmamami saclarimi renklendirmemi söylediler.
Bu renklendirici diye tabir edilen boyalar akici oluyor.
Yanliz simdi de aklimi su kurcaliyor normalde 6% oksidani normal boyalarda kullaniyorlar ve sadece bir ton kadar acabiliyor. 3% cok düsük olmasi lazim. acaba silme islemi yada balyajda ise yaricakmi onu cok merak ediyorum.
Neyse cnm ben arastirmaya devam edicem daha tam olarak icime 100% sinen bir katalog rengi bulamadim.
Yakinima sac silme islemini yapmaya basladigimizda sonuclari paylasirim.
ilgin icin cok tskler basini sisirdim :)
.
Eki Görüntüle 1335361 Benim sac rengim bu canim.
Eki Görüntüle 1335362 Bu da 9-55. Kuaförde gözüme daha hos görünmüstü bu renk.