• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Doğal saçlarımıza kavuşsak nasıl olur sizce?

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

samantha

Nirvana
Pro Üye
3 Şubat 2009
9.896
16.999
773
44
Kızlar inanın sokaklarda dipten siyah siyah boyası gelmiş iğrenç saçlar görmekten bıktım. İşin garip tarafı geçenlerde sarışın bir arkadaşımı gördüm siyaha boyamış saçını, dipten sarı sarı boyası gelmiş durumdaydı. Bu kadar mı olduğumuzdan uzağız... Sonra neden saçlarımız pişmaniye gibi diye yakınıyoruz. Geçen Ferihayı izliyorum Ceyda Ateş'in saçları çok fenaydı ya. 50 yaşındaki kadının saçları gibi. Boya rezil etmiş. Ondan sonra kendime baktım. 10 yıl önceki saçlarımı istiyorum dedim. Ve düşündüm. Hakikaten de ne kadar uğraşırsanız uğraşın en güzel haliniz default (öntanımlı) haliniz :) , yani doğal haliniz. Dün de kadının teki mavi lens takmış alttan kendi gözü ortada odak problemi var bariz; ama inatla o şekilde dışarıya çıkmış. Neden? Tabi çevre ve beslenme faktörü de var. Mesela şarap içtiğimin ertesi günü dudaklarım hiçbir rujun yapamayacağı kadar hoş bir çilek rengi oluyor. Demek ki bişeyleri eksik yiyorum. Ama saçlar da beslenmeyi geçtim (çevre faktörüne yapabilecek pek birşey yok) kendi ellerimizle mahvediyoruz. Örnek olarak kendi saçlarımı koyacağım. İlk resim kendi doğal rengi turuncu muruncu ama cildime yakışıyormuş yeni yeni fark ediyorum. İkincisi de sarışın olmaya meyilli son ve tabi balyajdan yıpranmış hali. Yıprandığını göremeyeceksiniz fakat artık eskisi gibi güzel şekil almıyor taranmıyor ben biliyorum ve tenimi de solgun gösteriyor.

244.jpg

263.jpg

O yüzden hepinizi saçınız beyazlamadıkça boyamamaya davet ediyorum. Ki artık tamamen beyaz saçı da çok asil buluyorum ama bununla baş etmek biraz zor.

kendi rengin supermis yaa gercektn. bende sana katiliyorum. en guzel hali dogal hali))) herkeste bir heves var sarisin olma hevesi. biara bende sacimin rengini actirmak istedim ama sonra vazgectim. simdi sinameki kuru uyguluyorum. sacimi uzatacam yipranmis yerleri kestirecem. ins kendi sacima ulasacam.Allah yardimcimiz olsun)))

Cok iyi olur aslinda. :82:
Kendi sac rengin harikaymis... Bayiliyorum dogal kizil saca.
Benim koyu renk sac sevdam var asil... Kendi saclarim acik kumral iki senedir siyaha boyuyorum. Ama artik biraktim boyamayi hem yasim genc hem de boya saclarimi bozmaya basladi. Eski saclarim ne güzeldi halbuki, bukle bukle, dogal balyajli. Boyayi asil birakma sebebim de annemin dogal sac rengimi özlemesi. :1: Tutturdu boyama artik kendi sac rengin ne güzeldi diye. Hakli aslinda... Her sac rengi güzeldir dogal oldugu müddetce. Ayrica dogal sactaki parlaklik, canlilik hic bir boyada yok. Ha diyorsaniz ben sIkIlIyorum, degisiklik isterim saclarimda, o zaman dogal yöntemleri deneyin. Baslik actim, tarifler paylastim orada. Tabi sacimda boya oldugu icin hic birini deneyemedim o ayri. Kesimle de degisiklik yapabilirsiniz. Katli kesim, kahkül vesaire. En azindan tamamini boyamayin. Balyaj attirin, uclarini boyayin vs. Yarim elma balyaj ve krepe balyaj güzel mesala, hem dogal duruyor.
Ben bundan sonra boyamayacagim. Son olarak siyahlari acacagim o kadar. O da iki renk olmamak icin zaten. Yari kumral yari siyah pek hos olmuyor. Ondan sonra boya moya yok. En iyisi beyazlayana kadar boyamamak...

aynı duruma gelmiştim, kendi saçlarım diye tutturmuştum. sarı, kızıl ve siyah olduktan sonra boyatmadım ne komple ne dip olmadı. 2 yıl sonunda kendi saçlarım gelmişti kiiii bir süre sonra yine sarı oldum. şimdi mümkün mertebe koyulaştırıp tek renk olmayı ve saçlarımı istiyorum geri çünkü gerçekten yıkaması taraması şekil alması ve rengi çok güzeldi :(

Biz bayanlar neden böyleyiz, niye sürekli değişiklik istiyoruz ki?
Ben de en son 2006 da boyamıştım saçlarımı,o da sarıdan kumrala, saçım iki buçuk yılda düzeldi.
Ben akıllı naptım peki, geçen haziran güzelim kumral saçlarımı sarıya boyadım, istediğim renk tutmadı bi kutu daha, tutmadı iki kutu daha, dip geldi boyanması lazım bir kutu bir kutu derken saçımda sanırım 5-6 kat sarı boya, bir kat kumral boya var. Şubat sonunda siyaha boyadım, nasıl olsa altında sarı boya var yıkadıkça akar dedim.
Ama bu sefer and içtim gerçekten, en:93: azından 28-29 yaşıma gelmeden boyamayacağım saçlarımı. Bir de ben çabuk uzasın diye turp suyunu yapmaya başladım, bu hafta yaptım yarın ikinci defa yapacağım.
Buyrun saçlarımın geçmiş olduğu aşamaları göstereyim.

Kendi doğal saç rengim 2009 Yaz

http://img854.imageshack.us/img854/2383/lulurunk.jpg

Yine kendi doğal saç rengim ışıksız ortamda flaşlı çekimle rengi baya değişiyor 2008 Kış

http://img190.imageshack.us/img190/5189/lulurunk1.jpg

Ve işte akıllı ben saçlarımı ilk boyattağım zaman, burada sadece bir kutu l'oreal 09 sarı renk ile boyanmış saçlarımı görüyorsunuz (aslında fena olmamış hee, mihihihih)

http://img402.imageshack.us/img402/6054/lulurunkjpg2.jpg

Burada da saçım kat kat sarıya boyalı =/ Aralık 2010

http://img714.imageshack.us/img714/7034/lulush.jpg

Saçlarım kumral renge boyalıyken Şubat 2011

ImageShack® - Online Photo and Video Hosting

Bu da son hali, bir karafatma kadar siyahım =B Mart 2011

http://i52.tinypic.com/26475oo.jpg

Yaza kadar açılır diye tahmin ediyorum, çünkü her yıkadığımda oluk oluk boya akıyor, perçem kısımları kahveleşmeye başladı bile.

Evet hanımlar düşünceleriniz neler >^w^<

@eylulu
Bebeim kesinlikle kendi saçın ya ne güzelmiş ilk resimde ışıltısı falan ikinci resimde de öyle keza hatta ikinci resimde renk olarak benimkine benzettim. Allahtan sağlıklı saçların varmış da üst üste o kadar boyaya iyi dayanmış. Lisedeyken sınıfımda kızın teki kızıl sarı siyah arasında gidip gelirken en sonunda bildiğin kel kaldı ya hiç unutmuyorum. Soru çözmek için öne eğildiğinde öbek öbek kellikler gözüküyordu :18:

Eylulu kendi dogal sac rengin kesinlikle cok güzel ama ben Loreal 9 ile boyadigin rengi de begendim. Ama o rengi sen dogal yöntemlerle de elde edebilirdin. Mesela papatya senin saclarini güzel acardi. Kat kat sariya boyali olan acikcasi seni dogalliktan uzaklastirmis. Bir de dikkatimi cekti tirnaklarin ayni benimkiler gibi. :1: Kumral renge boyali olani göremedim resim acilmadi. Siyah yakismis ama seni biraz gotik yapmis, teninle fazla zit. Benim de bir zamanlar öyleydi insanlar gotik misin diye sorup duruyorlardi.
Kizlar ben simdi Tresan papatya özlü sampuani kullanmaya baslayacagim, sac rengini actigini duydum umarim ise yarar. Yararsa konuma yazacagim zaten. Sac rengini boyamadan zahmetsiz acmak isteyenler icin iyi bir alternatif.

@eylulu
Bebeim kesinlikle kendi saçın ya ne güzelmiş ilk resimde ışıltısı falan ikinci resimde de öyle keza hatta ikinci resimde renk olarak benimkine benzettim. Allahtan sağlıklı saçların varmış da üst üste o kadar boyaya iyi dayanmış. Lisedeyken sınıfımda kızın teki kızıl sarı siyah arasında gidip gelirken en sonunda bildiğin kel kaldı ya hiç unutmuyorum. Soru çözmek için öne eğildiğinde öbek öbek kellikler gözüküyordu :18:

Çok teşekkür ederim, evet bence de en güzeli doğal saç rengi. Bana ne oluyor bilmiyorum ama her yaz geldiğinde saçlarımı bir sarı yapma isteği kaplıyor, üç dört ay sonra o saçtan sıkılıyor kendi rengim gelsin diye iki yıl sıkıntılı bir şekilde bekliyorum. Benim bu saçlarımın güçlü olması herkesi şoke ediyor zaten, geçen sene doğal rengiyken bi defa dersanede derste uyumuştum sıra arkadaşımda benim saçlarımda oynuyormuş, hoca da demiş saçları çok güzel ve güçlü valla maşallah diye ehehe. Annem de der at kılı gibi saçların var (kalın telli) diye :D Geçen yaz da öyle oldu, resmen kudurdum sarı olacağım diye işte kış gelnce o saçtan da sıkılıyorum evet manyağım buna inanıyorum. :3:

Eylulu kendi dogal sac rengin kesinlikle cok güzel ama ben Loreal 9 ile boyadigin rengi de begendim. Ama o rengi sen dogal yöntemlerle de elde edebilirdin. Mesela papatya senin saclarini güzel acardi. Kat kat sariya boyali olan acikcasi seni dogalliktan uzaklastirmis. Bir de dikkatimi cekti tirnaklarin ayni benimkiler gibi. Kumral renge boyali olani göremedim resim acilmadi. Siyah yakismis ama seni biraz gotik yapmis, teninle fazla zit. Benim de bir zamanlar öyleydi insanlar gotik misin diye sorup duruyorlardi.
Kizlar ben simdi Tresan papatya özlü sampuani kullanmaya baslayacagim, sac rengini actigini duydum umarim ise yarar. Yararsa konuma yazacagim zaten. Sac rengini boyamadan zahmetsiz acmak isteyenler icin iyi bir alternatif.

Teşekkürler canım, işte sarıya boyamak benim kabahatim annem resmen yalvarmıştı kızım senin saçların çok güzel niye yapaylık katıyorsun diye.:50:
Bir de ilk bir kutu sarı boya aldığımda saçlarımı annem boyadı fırça falan kullanmadık ben de anneme diplerine diplerine sür sarışın olduğum anlaşılsın dedim e tabii saçlar neredeyse bele geliyor bir kutu boya neye yetecek, ben saçlarımın üstü kızıl karamel, altları da kendi rengim oldu ginger kafayla gezdim bir ay, sonra sarı olsun diye vurduk boyayı öyle öyle saçlarıma eziyet ettim.:59:

Bazen diyorum kumral halinden siyaha boyamasamıydım acaba, ama ne bileyim aynada baktıkça pek hoşuma gidiyor siyah saçlarım temmuzda falan aksın biraz siyah kalsın istiyorum ama yıkcadıkça deli gibi akıyor.:61: Tırnaklarda da normalde kısa kullananmam ama şu iki aydır uzatamadım bir türlü uzatsam iyi olacak parmaklarım güdük, dolma gibi görünüyorlar tırnakla biraz uzun gözüküyordum ehehe.

Back