- 3 Şubat 2009
- 9.896
- 16.999
- 773
- 44
Kızlar inanın sokaklarda dipten siyah siyah boyası gelmiş iğrenç saçlar görmekten bıktım. İşin garip tarafı geçenlerde sarışın bir arkadaşımı gördüm siyaha boyamış saçını, dipten sarı sarı boyası gelmiş durumdaydı. Bu kadar mı olduğumuzdan uzağız... Sonra neden saçlarımız pişmaniye gibi diye yakınıyoruz. Geçen Ferihayı izliyorum Ceyda Ateş'in saçları çok fenaydı ya. 50 yaşındaki kadının saçları gibi. Boya rezil etmiş. Ondan sonra kendime baktım. 10 yıl önceki saçlarımı istiyorum dedim. Ve düşündüm. Hakikaten de ne kadar uğraşırsanız uğraşın en güzel haliniz default (öntanımlı) haliniz :) , yani doğal haliniz. Dün de kadının teki mavi lens takmış alttan kendi gözü ortada odak problemi var bariz; ama inatla o şekilde dışarıya çıkmış. Neden? Tabi çevre ve beslenme faktörü de var. Mesela şarap içtiğimin ertesi günü dudaklarım hiçbir rujun yapamayacağı kadar hoş bir çilek rengi oluyor. Demek ki bişeyleri eksik yiyorum. Ama saçlar da beslenmeyi geçtim (çevre faktörüne yapabilecek pek birşey yok) kendi ellerimizle mahvediyoruz. Örnek olarak kendi saçlarımı koyacağım. İlk resim kendi doğal rengi turuncu muruncu ama cildime yakışıyormuş yeni yeni fark ediyorum. İkincisi de sarışın olmaya meyilli son ve tabi balyajdan yıpranmış hali. Yıprandığını göremeyeceksiniz fakat artık eskisi gibi güzel şekil almıyor taranmıyor ben biliyorum ve tenimi de solgun gösteriyor.
O yüzden hepinizi saçınız beyazlamadıkça boyamamaya davet ediyorum. Ki artık tamamen beyaz saçı da çok asil buluyorum ama bununla baş etmek biraz zor.
O yüzden hepinizi saçınız beyazlamadıkça boyamamaya davet ediyorum. Ki artık tamamen beyaz saçı da çok asil buluyorum ama bununla baş etmek biraz zor.