• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar doğal işlem görmemiş saç nasıl yıpranmış olabilir ?

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

yuanna9

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2014
235
44
118
Merhaba kızlar. Onceden derdim platin sarısı ve yanmis olan sacima çare aramaktı simdi tam tersi :( uzunca anlatmayacagim sacimin başına gelenleri önceden yazmıştım. Ama durumunu anlatmak açısından kısa özet geçeyim. Saclarim kizil siyah karışık durumdayken bianda sari yaptirmistim. Hatta kuaforler goze alamamisti da evde ailecek yapmıştık :D :D neyse uzunca seneler platin sarısı kullandım. Basta karamel gibiydi hastalik gibi bisey oldu herseferinde daha da fazla actirdim :( sonra tabi yandı aslında basta yanmisti ama acisi yavas yavas çıkıyor. Saçlarım surekli ayni boyda kalınca (uzuyor ama uclardan kırılıp kopuyordu) ve azıcık sac kalınca kafamda bende rengini koyulastirip kendi sacimin çıkmasını bekleyeyim dedim. Ve 4 subat 2015te (tarihi bile unutamiyorum) :( boyattim kahve tonlarina. Uzadikca da kestirdim. Malum yanıklar dibime kadardi.Normalde katli kestirsem yaniklardan kurtulurdum ama ben düz uzasin istedigim icin biraz vakit aldi. Simdi ense kısmım kendi sacimken tepe kismin uçları hala yanık (2 3 cm kadar) neyse asıl soruma geleyim. Kendi dagol saçlarımı kurulamakta zorlaniyorum taramakta zorlaniyorum. Karmakarisik oluyor. Kısa olmasina ragmen. Kuruyunca da tepe kısmın kendi dogal saclarimin oldugu yer kuru ve tulek duruyor. Sanki hala yanik gibi. Halbuki renk olarak da (yanik yerler kahve boyadiktan sonra akip karamel gibi olmustu) koyu. Bariz kendi saçım. Niye böyle olmus olabilir. Acaba fazla açıcı boya benim saclarin kimyasini falan mi bozdu :( ense kısmım normal yumuşacık saglikli saç. Ama tepe kısmım cok feci. Maske falan alayim dedim kuru ve boyali,boyadan yipranmis falan diye çoğu. Ben daha farkli bisey istiyorum sonucta kendi dogal saçım. Ayrica ne fön makinesi ne duzlestirici kullaniyorum. Ama ne iyi gelir bilemedim. Yaglar falan da denedim. Zaten sari sac yüzünden sac bakim dukkani acacak kadar urunlerim var :D Ama fayda etmedi. Boyle saçlarımı kurudugun da yumusacik yapacak kolay taranmasini saglayacak bisey istiyorum. Bi akil verin hadi kizlar :(

Ay bende onceden sacimi 1 saatte zor tarardim gratiste swissco dugum acici tarak var aldim 15 tlye bu tanglee teezer denen taragin cakmasi sonra gittim pantene argan yagi var dustan cikinca nemli saclarimi kurutma makinesi kullanmıyorum ben ndmlinsaclarimi 4 parcaya ayiriyorum her tutama o yagdan 1-2 pompa elime döküp sacima suruyorum diplere gelmeden ve yumusak bir zemin oluyor bu yag sayesinde uclardan baslayaran yukariya dogru yavss yavas rahatca tariyorum sanada oneririm

Ay bende onceden sacimi 1 saatte zor tarardim gratiste swissco dugum acici tarak var aldim 15 tlye bu tanglee teezer denen taragin cakmasi sonra gittim pantene argan yagi var dustan cikinca nemli saclarimi kurutma makinesi kullanmıyorum ben ndmlinsaclarimi 4 parcaya ayiriyorum her tutama o yagdan 1-2 pompa elime döküp sacima suruyorum diplere gelmeden ve yumusak bir zemin oluyor bu yag sayesinde uclardan baslayaran yukariya dogru yavss yavas rahatca tariyorum sanada oneririm
Nasil bi tarak o. Aslinda benim de tarakta sorun olabilir. Avondan benim taragimda. Normal klasik taraklardan ama kocaman kafam kadar. Bazen taraga dolaniyor sacim. Acaba o mu etkiliyor ki.

Meraba kizlar benimde saçlarım yandı actirmaya caslistirirken ama uçlarını boyattirmamistim Allah'tan daha sonra belime kadar olan saçını boynumun üstüne kadar kestirdim saçlarım düzeldi kötü kısımlar gitti ama kısacık ve azcik kaldı .daha sonra uzatmama ve sacimi güçlendirmek için maske uygiladim 2 yildirda uyguluyorum
Maske
2 yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
1cay kaşığı kuru maya
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Bu maske hafta da bir uygulaniyo ve ne kadar uzun bekleyişten o kadar iyi ben bazen 45 dk bazen de 2 saat beklettiği oluyo ama şu an saçın hem parlak hem kırikların cogalmiyo hemde kolayca taraniyo .ve de nerdeyse eski boyutuna geldiler sacim gec uzamasina ragmen cok faydali denemebizi tavsiye ederim:))

Nasil bi tarak o. Aslinda benim de tarakta sorun olabilir. Avondan benim taragimda. Normal klasik taraklardan ama kocaman kafam kadar. Bazen taraga dolaniyor sacim. Acaba o mu etkiliyor ki.
o etkiliyodur kesin. valla bendede vardı o taraktan avondan büyük tarak anladım nasıl oldugunu oda benım cok koparıyordu tarakta çok büyük etken gratislerde satılıyor tarak bölümüne bakın
3.jpg

bunun aynısını ben kullanıyorum bundan 15 tl ama çok memnunum bazı bijuteri veya kozmetikçilerde 8 tlye fılan satılıyor bu tarz geniş dişli tarak birde yumuşak dişleri o yüzden çok koparmıyor birde saçınızı dipten taramayın uçlarından yavaş yavaş açarak yukarıya dogru tarayın

Meraba kizlar benimde saçlarım yandı actirmaya caslistirirken ama uçlarını boyattirmamistim Allah'tan daha sonra belime kadar olan saçını boynumun üstüne kadar kestirdim saçlarım düzeldi kötü kısımlar gitti ama kısacık ve azcik kaldı .daha sonra uzatmama ve sacimi güçlendirmek için maske uygiladim 2 yildirda uyguluyorum
Maske
2 yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
1cay kaşığı kuru maya
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Bu maske hafta da bir uygulaniyo ve ne kadar uzun bekleyişten o kadar iyi ben bazen 45 dk bazen de 2 saat beklettiği oluyo ama şu an saçın hem parlak hem kırikların cogalmiyo hemde kolayca taraniyo .ve de nerdeyse eski boyutuna geldiler sacim gec uzamasina ragmen cok faydali denemebizi tavsiye ederim:))
Uzatiyor yani bu karışım. Bal falan yapis yapis yapmiyor mu saci. Ay denesem mi ki. Uzatmak istiyorum. Hem cok dökülüyor sacim hemde kısa :(

o etkiliyodur kesin. valla bendede vardı o taraktan avondan büyük tarak anladım nasıl oldugunu oda benım cok koparıyordu tarakta çok büyük etken gratislerde satılıyor tarak bölümüne bakın
3.jpg

bunun aynısını ben kullanıyorum bundan 15 tl ama çok memnunum bazı bijuteri veya kozmetikçilerde 8 tlye fılan satılıyor bu tarz geniş dişli tarak birde yumuşak dişleri o yüzden çok koparmıyor birde saçınızı dipten taramayın uçlarından yavaş yavaş açarak yukarıya dogru tarayın
Yaa evet gördüm bunlardan. Alip deneyeyim bari. Aslinda tahta tarak oneriyorlar saclara ama hic sevmiyorum tahta olanlari.

Uzatiyor yani bu karışım. Bal falan yapis yapis yapmiyor mu saci. Ay denesem mi ki. Uzatmak istiyorum. Hem cok dökülüyor sacim hemde kısa :KK43:

Valla canım ben memnunum .içinde kuru maya olduğu için direk saça yapışıp kaliyo hiç akmiyo tüm saça da uyguluyorum .eve dediğim gibi belki yapiskan olabilir falan ama bütün maskeler öyle hepsinde bişey var dert edilcek bişey değil .yikayinca tertemiz oluyo nasılsa hiç biseyi kalmiyo .ben bu yöntemle gerçekten baya uzattım saçlarımı ve daha sağlıklı artık saclarim denemeni tavsiye ederim içindeki her maddenin saça ayrı bu faydası var zaten

Back