doğal doğum bambaşka

musbet

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2010
295
9
68
Kocaeli
Doğal doğum, anne ve bebeğinin yaşamlarında önceden belirlenmiş olan bir süreci, "doğum"u; programı bozmayacak bir şekilde gerçekleştirmek, bu süreçte anne ve bebeğe saygılı davranmaktır.

Doğal Doğum Nedir?
"Anneciğim, 9 ay boyunca beni titizlikle koruyup kolladığın, beslediğin, büyüttüğün yerden ayrılarak; kollarına, benim için hazırlanan en leziz gıdayla, sütünle şefkatli kollarında beslenme zamanım geldi. Lütfen bu yolculuğuma izin ver.

Biliyorum ki babamla sevginizi senin vücudunda cisimlendiren, beni yaratan güç; ikimiz için de rahat bir şekilde, seni yormadan bu yolcuğumu tamamlamamı sağlayacak. Yolcuğulum için bana her şey öğretildi. Ben emin bir şekilde yolumda ilerlerken, lütfen senin çevrende bulunanlar; doktor ve ebe teyze ve amcalar da rahat olsunlar ve yolculuk sürecime, hızıma karışmasınlar. Ben bu yolculuğumu biçimlendiren güce güveniyorum, umarım sen de güvenirsin ve buna izin verirsin.

Anneciğim, eğer sen de benim gibi teslim olursan; sadece ikimize özel, eşi benzeri olmayan bu anı kimsenin bozmasına izin vermemiş olacağız.

Sevgiyle ve kusursuz olarak senin rahiminde hayat bulmam gibi, dokuz ayımı da aynı şekilde nasıl geçirdiğimi en iyi sen biliyorsun. Lütfen bu mükemmelliği bozma ve senin kollarına doğru zamanda gelmeme izin ver.

Seni seviyorum anneciğim."

Doğal doğum bebeğinizin bu haklı isteğine saygı göstermektir.

Doğal doğum, bir anne ve bebeğinin yaşamlarında önceden belirlenmiş olan bir süreci, "doğum"u; programı bozmayacak bir şekilde gerçekleştirmek, bu süreçte anne ve bebeğe saygılı davranmaktır.
Bu doğal sürece böyle bir bilinçle yaklaşmak; bebeğin doğum zamanına, doğum hızına ve anneye ihtiyaç olan dışında hiç bir müdahalede bulunulmaması demektir.

Doğal Doğum

Hipnozla ağrısız doğum, hamileliği daha eğlenceli bir hale getirerek, bebeğinizin doğumunu kolaylaştırmasıyla, bebeğinize ve ailenize sunulan güzel bir hediyedir.

Hipnozla Ağrısız Doğum
Hipnoz, hem hamilelik döneminizde hem de doğum anında daha ağrısız, daha keyifli bir süreç yaşamanız için tercih edilen bir yöntemdir. Hipnoz, anneyi rahatlatırken, baba adayında da huzur sağlar.
Hipnotik süreçte öğrenilen, olaylara doğru yaklaşım bilincini, çiftler hayatları boyunca kullanırlar.
Bir anne adayı, eğitim sürecinde aldığı pozitif mesaj ve telkinlerle, doğum konusundaki kaygılardan etkilenmez. Bu durum doğum anında da daha rahat olmasını sağlar.
Hipnozla doğum yönteminde; korku, stres ve acı sendromu ortadan kalktığı için anne adaylarının çoğuna bu yöntemde daha az ilaç kullanılıyor olması bu yöntemin en öneminli artılarından biridir. Bir kısmında ise hiçbir kimyasal ajana ihtiyaç duyulmaz. Bu da sizi ve bebeğinizi kimyasal ajanların riskinden korumuş oluyor. Doğum anında anne ve bebeğe, hekim tarafından daha az müdahale olduğu için komplikasyon riski azalır.
Hipnotik durumda acı ve korku ortadan kaldırıldığı için doğum kasları doğum eylemine direnç göstermez. Bu durum annelerin ağrısız bir doğum süreci yaşamasını sağlar. Hipnoz anneleri, doğum sürecinde rahat oldukları için doğumun birinci ve ikinci aşamasında ihtiyaç duydukları enerjiyi kaybetmemiş olurlar.
Bu yöntem hamileliği daha eğlenceli bir hale getirerek, bebeğinizin doğumunu kolaylaştırmasıyla, bebeğinize ve ailenize sunulan güzel bir hediyedir.
Siz normal doğum yapan anneler; rahat, sakin ve huzurlu olduğunuzda etrafınızdaki her şey sizin ve bebeğiniz için daha rahat ve huzur verici olacaktır.

ben hipnozla doğal doğum yaparak bebeğimi rahat ve huzurlu bir şekilde dünyaya getirmiş mutlu bir anneyim ve bu yöntemin yaygınlaşmasını,annelerin artık gereksiz acılara ve gereksiz müdahalelere maruz kalmamasını istiyorum

Bu şekilde doğumu hiç duymamıştım nerede yaptırdınız bilgilendirirseniz sevinirim

Merhaba musbet,
hipnoz sırasında bilinç kapanıyor mu? yoksa sadece rahatlama ve telkine mi dayalı bir yöntem?
bir de kaçıncı aydan itibaren başlamak lazım? seanslar ne kadar sürüyor?

canım geç gördüm msjını kusuruma bakma
hipnoz sırasında bilinciniz tamamen açık oluyor sizinde dediğiniz gibi rahatlama ve telkine dayaalı bir yöntem 6.aydan başlanıyor ama ben 36 haftalıkken tanıştığım için dokrorumla doğal olarak geç başladık seanslar yarın saat ile 1 saat arası sürüyor ben doğumdan önce 2 seans hipnoz yaptık bir kezde doğum eylemi başladığında yaptık. inanılmaz rahatlatıyor insanı,korkularınızı ortadan kaldırıp bebeğinizin doğacağı anı iple çekiyorsunuz
seanslar tek kişilik oluyor eğer eşiniz isterse oda katıılabiliyor eşinizin katılmasında çok fayda var oda telkinleri dinleyerek rahatlıyor ve doğum eylei başladığında nasıl davranması gerektiğini öğreniyor
başka merak ettiğiniz şeyler varsa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım

hipnozla doğum nasıl birşey hiçbilmiyorum ama doğal doğum derken anlayamadım
yani sancı çekmiyormusunuz hipnozla
bende madical parkta normal doğumla dünyaya getirdim kızımı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…