Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Dnsenize "eer bu kaza lkemizde olsayd ka tane l olurdu"Peki, NEDEN?
bence sayıda bı sınırlama olmazdı.. olabılecegının en fazlası olurdu sanırım.. Rabbım korusun.. kesınlıkle emnıyet kemerı kullanımı ulkemızde yaygın degıl malesef..
öncelikle tebrik ederim seni canım.... yine duyarlılığını gösterdin.... vereliniortak alkisalkisalkis
dün biz tatilden eve dönerken, otobanda bilirsiniz arabalar çok hızlı hareket giderler... biz normal hızda ilerlerken birden otobanda trafik sıkıştı... allah allah ne oluyor neden tarfik sıkıştı diye eşimle birbirimize sorarken karşımıza bir kamyonun arkasından yarısına kadar girmiş bir araba ve 2 ceset çıktı....!!!!! :1shok: eşim ve ben kızımız görmesin diye hızla oradan uzaklaştık ama direksiyonda gördüğümüz ezilmiş insanı görünce çok tuhaf olduk... kafamçokkarıştı diğer cesedi ceset torbasına koymuşlardı bile.... hızlı bir şekilde şerit değiştirirken kamyonun altına yarısına kadar girmiş araba.... mafoldumben ibret verici bir manzaraydı.... mafoldumben
diyeceğim o ki, gideceğin yere bir saat geç git ama sağlam git.... benneyaptımki
her zaman emniyet kemerimizi takmalı ve normal hızla yolumuza devam etmeliyiz.... a.s
Türkiye’de verilen kaza haberlerinde insanlar masumdur. Suçlu olan hep TRAFıK CANAVARIDIR. Gelin buna kanmayın. Aşağıdaki sloganlar gerçek trafik canavarını bakın ne güzel tarifliyor. Tüm kaza haberlerini ”TRAFıK CANAVARI YOLLARDA” diye veren medyayı protesto etmeliyiz. TRAFıK CANAVARINI önce kafamızın içinde bitirmemiz gerekiyor. Yanlış düzenlenmiş yollar, ışıklar, kavşaklar, bilerek kaygan bırakılan yollar, çok aşınmış lastikler,… Bunların trafik dilindeki adı; ıHMAL… SLOGANIMIZ şu olmalı
KENDıNı GÜVENDE
HıSSETMıYORSAN, YAVAŞLA, UYAR ve DUR
Kırmızıda geçti, ama artık çok geçti.
Yol ver, bir dakika kaybet, ya da boş ver, her şeyini kaybet.
Hatalı sollama, diğer dünyaya yollama.
Hayali bir canavar yarattılar, tüm suçu ona attılar.
Şu karşıdan karşıya geçen, bir Albert Einstein olabilir.
Yaşama hakkımı lastiklerinle çiğneyemezsin.
Fast driving – Last driving!
Arabanızla değil, aklınızla yarışın.
Sevdiğin kişi de yolları kullanıyor.
Her trafik kuralı, en az bir hayat kadar değerlidir.
Her yolcunun bekleyeni, her yolun canavarı vardır.
Hırsız malımızı, hız canımızı alır.
Unutmayalım ki, trafikte dikkatsizliğin telafisi yoktur.
Trafik kurallarına uyun, olmaz ölümle oyun.
Yaya iken ne isen, sürücü iken de o’sun.
Ne hızlı ne yavaş, her an dikkat vatandaş.
Biz slogan aramaktan yorulduk, siz “kaza” yapmaktan yorulmadınız.
Arabana güvenip hızınla övünme, hatalı sollayıp sonradan dövünme.
En iyi şoför, yalnız sürücü belgesi ve gerekli evrakları olan değil, trafik kurallarına uyandır.
Çiğnemez isen kuralı, ne ölü ne yaralı.
Trafiğe tedbirsiz çıkma, hayatını riske atma.
Trafikte kaderin direksiyonu iradedir, kötü kullanılan irade kader değil cinayettir.
Yolculuk bir savaş mı ki ölürsek şehit, kalırsak gazi olalım.
Sürat yapma felakettir, sabrın sonu selamettir.
Trafik kurallarına uyun, sevdiklerinizi yanınızda bulun.
Trafik kazası doğal bir afet değildir ama, en az onun kadar can yakar.
Sayın sürücü, alkolü satın alabilirsin ama hayatını asla.
Trafik kültürü kanunlarla değil, saygıyla gelişir.
Trafik canavarı ile azrail kol kola dolaşıyorlar, dikkatli olalım.
Alkollü yola çıkarsan, tabutla geri dönersin.
Uyarsan trafik levhalarına, sağ salim gidersin yoluna.
Araç değil, dikkatsizlik öldürür.
Bazıları hızı seçer, siz yaşamayı seçin.
Yargısız infazın kurbanı olma.
Trafik; sevgi, saygı ve hoşgörüyle güzeldir.
Uymazsan trafik kuralına, uyarlar hazır olan imama.
Yaşamayı severim, kurallara uyarım.
Savaş diyor ki; tek rakibim trafik terörü.
Trafik kurallarına, sadece “insanlar” uyar !
Atalarına kavuşmak istiyorsan “hızlı”, çocuklarına kavuşmak istiyorsan “yavaş”.
Hızını azalt, ömrünü uzat.
Durayım derken “hızla”, yorulmuş anlık duygularını, bile bile uçuruma atma, geri döndüremeyeceğin tatlı canını.
ıçersen bile bile bir an dalgınlık vesile, ne yaptım deme sonrası nafile.
Sana trafik canavarı diyorlar, beni yanılt.
Yavaş git hız yapma, ecel kavşağına sapma.
Hayat ucuz değil, trafik kuralları lüzumsuz değil.
Yollar bizimse kurallar da bizimdir.
Emniyet kemerini bağla, hayat güvencesini sağla.
çok güzel payaşımın bende izinsiz birşeyler eklemek istedim umarım sakıncası olmamıştır.
bizde olsaydı.ooooo,resmen afet derecesinde olmuştu.
batıyormu bu emniyet kemeri anlamış değilim .
takın işte ne hayatlar kurtarıyor ,bildikleri halde,niye bu inat..
isde sardus farki
yine cok duyarli bi konuya parmak basmis
az evvel haberlerde izledim sok oldum duyunca ama sonundada cok sevindim ölü sayisi olmamasina
tr de olsaydi bu kaza sanirim kan gölüne dönerdi ki rabbim kazalardan belalardan korusun hepimizi
kessinlikle katiliyorum eminyet kemerine önem verilmeli cocuklar arkada cocuk koltuklarinda oturtulmali
1saniyelik bir hata nelere mal olabilir
paylaşımın için teşekkürler canım :)çok önemli bir konuya değinmişsin...keşke herkes kurallara uysa ama ülkemizde ,bilhassa istanbulda kurallara uyan çok az kişi görüyorum...kemer takana hatta hiç rastlamıyorum bile diyebilirim...inş herkes bu konuda daha duyarlı olur ve daha fazla canlar yanmaz....
öncelikle tebrik ederim seni canım.... yine duyarlılığını gösterdin.... vereliniortak alkisalkisalkis
dün biz tatilden eve dönerken, otobanda bilirsiniz arabalar çok hızlı hareket giderler... biz normal hızda ilerlerken birden otobanda trafik sıkıştı... allah allah ne oluyor neden tarfik sıkıştı diye eşimle birbirimize sorarken karşımıza bir kamyonun arkasından yarısına kadar girmiş bir araba ve 2 ceset çıktı....!!!!! :1shok: eşim ve ben kızımız görmesin diye hızla oradan uzaklaştık ama direksiyonda gördüğümüz ezilmiş insanı görünce çok tuhaf olduk... kafamçokkarıştı diğer cesedi ceset torbasına koymuşlardı bile.... hızlı bir şekilde şerit değiştirirken kamyonun altına yarısına kadar girmiş araba.... mafoldumben ibret verici bir manzaraydı.... mafoldumben
diyeceğim o ki, gideceğin yere bir saat geç git ama sağlam git.... benneyaptımki her zaman emniyet kemerimizi takmalı ve normal hızla yolumuza devam etmeliyiz.... a.s
canımsın çok teşekkürler....size çok geçmiş olsun .....
tabiki emniyet kemeri tek başına yeterli değil sürat ve araç takip mesafesi de çok ama çok önemli....
maalesef aşırı hız ve öndeki aracı tamponuna yapışarak takip etme ülkemizde usta şoförlük sayılıyor...
kurallar belli ama uyan yok...
TAKIP MESAFESı
Sürücüler, önlerinde giden araçlarla, kendi araçları arasında belirli bir mesafe bırakmak zorundadırlar. Bu mesafe en az km. cinsinden saatteki hızının en az yarısı kadar olmalıdır .
Örneğin, 90 km ./s hızla giden bir aracın öndeki aracı en az 45 mt. takip etmelidir. Buna takip mesafesi denir .Takip mesafesi ayni zamanda, takip eden aracın 2 saniyede kat edeceği yol uzunluğu kadardır.
Saatte 90 km. hızla giden bir araç saniyede 25 mt. yol almaktadır. ıki saniyede 50 mt. yol alır. Yani 90 km. hızla giderken önümüzdeki araçla 45 -50 mt. mesafe olması gereklidir.
Bu sürenin tespitinde, 88-89 yöntemi kullanılır. (Bu sayılar aralıksız söylendiğinde aradan iki saniye geçmektedir). -Kol ve grup halinde giden araçlar, araçları arasında diğer araçların güvenle gidebilecekleri açıklıklar bulundurmak zorundadırlar. Bu açıklıkların ölçüsü takip mesafesinden az olamaz.
Tehlikeli madde taşıyan araç sürücüleri, yerleşim yerleri dışında hızları ne olursa olsun diğer araçları 50 m . den daha yakin takip edemezler.