Dizlerinin üstünde yürüyor

Mrsduygusl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2017
1.348
1.879
Merhabalar kk üyeleri 1,5 yasinda kizim var daha kendi basina yuruyemiyor doktora goturduk bi sorun gormemisti yurur zamanla demisti ha bugun ha yarin haftaya derken iyice moralim bozulur oldu cok korkuyor dusmekten hep kendini garantiye aliyor cesaretlendirmeye calisiyorum ama elini biraktigim an yere cokuyor siralamasinda tutunup kalkmasinda sorun yok simdi dizlerinin uzerinde yurumeye basladi boyle bir durum yasayan var mi bi umut boyle yuruyunce yakinda yuruyecek diye umutlaniyorum..😕😕

aynı şeyleri yaşadım kızım 18 aylık oldu dizlerinin üstünde yürüyodu ama bir türlü normal yürümesini sağlayamadım hep inat etti , 19 aylık olunca bi mağazada koltuğun yanında ayakta durdu sonra elimden tuttu yürümeye başladı o gün hiç kucağıma gelmek istemedi, şuan 21 aylık çok güzel yürüyor dans ediyor, ama hala dışarda yürümeyi sevmiyor çekiniyor bende zorlamıyorum onu da kendi can ıstediğinde yapacak 😄 sağlık problemi yoksa endişe etmeyn 💛

aynı şeyleri yaşadım kızım 18 aylık oldu dizlerinin üstünde yürüyodu ama bir türlü normal yürümesini sağlayamadım hep inat etti , 19 aylık olunca bi mağazada koltuğun yanında ayakta durdu sonra elimden tuttu yürümeye başladı o gün hiç kucağıma gelmek istemedi, şuan 21 aylık çok güzel yürüyor dans ediyor, ama hala dışarda yürümeyi sevmiyor çekiniyor bende zorlamıyorum onu da kendi can ıstediğinde yapacak 😄 sağlık problemi yoksa endişe etmeyn 💛
Benimkiside ayni sekilde tek elinden tuttugumda bile yurumuyordu onceleri simdi tek parmagimla bile tutsam yuruyor karsisina geciyorum dizinin ustunde geliyor illa bi yerden destek alacak elleri bosta olunca yere cokuyor insallah dediginiz gibi bi bakmisim benim yavrum da yuruyor.. Nerde bi yuruyen minik gorsem Allahim benim yavrumda yurusun diyorum cok uzuluyorum uzun oldu ama kusura bakmayin kimseye anlatamiyorum icimdekini

Benimkiside ayni sekilde tek elinden tuttugumda bile yurumuyordu onceleri simdi tek parmagimla bile tutsam yuruyor karsisina geciyorum dizinin ustunde geliyor illa bi yerden destek alacak elleri bosta olunca yere cokuyor insallah dediginiz gibi bi bakmisim benim yavrum da yuruyor.. Nerde bi yuruyen minik gorsem Allahim benim yavrumda yurusun diyorum cok uzuluyorum uzun oldu ama kusura bakmayin kimseye anlatamiyorum icimdekini
çok iyi anlıyorum dediğim gibi aynı sıkıntıları bende çektim, insanların bir sorun mu var acaba bakışlarıda iyice üzüyor. Belki tembellikten belki korkudan eğer doktor sıkıntı görmemişse yürür inşallah. Siz en fazla teşvik edebilirsiniz. oyuncaklarını sehpanın üstüne koyun almak için sürekli ayağa kalkmak zorunda kalsın, şarkı açın hareketler yaparak dans edin kendinde cesaret hissettikçe yavaş yavaş açılır

9 aylikken desteksiz oturdu benim kizim genelde ondan sonra hep surundu yasina dogru normal emeklemeyi ogrendi siralamaya basladi

Ne zaman sürünmeye başladı peki 9.ay desteksiz otrmayı öğrendi bnmkide ama hala sürğnme yok emekleme yada tutunarak yürüme

Meraba benim kızımda öyle şuan tam 18 aylık. Ve ben süreç böyle olmasına rağmen tam 15 gündür hastanelerdeyim. Önce çocuk sağlığına gittim ortapedi dedi ortapediye gittim film muayene bişey tok nöroloji dedi nörolojiye gittim muayene güzel ama emar dedi emarı çektirdim çok önemsencek bir durum yok ama gecikmiş miyelinizasyon diye bişey çıktı. Çocuklarda 18 yaşına kadar devam edebilirmiş bu miyelenme beyin zarını kaplayan liflerde tam gelişememe gibi bir şey dedi dr. ( tam doğru ifade de etmiyor olabilirim) ben şuan beneğinizi yürüyor kabul ediyorum bol bol egzersiz yaptırın ve d vitamini verin dedi. Bir yaşında emeklemeye başladı uzun zamandır sıralıyor koltuklara inip çıkıyor ilk adım arabası sürüyor ama bağımsız 10 sn den fazla ayakta durmuyor. Nasıl olacak çok merak ediyorum. Tabi ki Allah yürü ya kulum diyecek ama bu bebekleri geç yürüyen anneler böyle hiç ayakta durmuyoken birden mi adım atıyorlar yani.

Hiç bilmiyorum bende dort gozle bekliyorum yavrucagimin kendi kendine yuruyecegi zamanlari o kadar yoruldum ki.. hep biseyler soylenmesinden oturmasinda bi ayri emeklemesinde bi ayri siralamasinda bi ayri yurumesinde bi ayri hepsi geriden geldi bizim simdi de yurumemesi dert oldu herkese

Biz kalca gelisim geriligi yasadik 3 4 aylikken pavlik bandaj vs kullandik 2 ay bunun etkisi uzun surdu bizde sonra da düsmeleri oluncacok korkuyor dusmekten hep kendini garantiye aliyor elimi birakmak istemiyor yururken

X