Romatoloji - Romatizmal Hastalıklar Dizlerde güçsüzlük agrı

ybay

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2010
74
0
merhaba kızlar .ben 28 yaşındayım ve çok fazla diz agrısı çekiyorum.Bu konuda benim gibi olup çözüm bulan varmı.?Merdiven çıkıp inemiyorum yürüyüş yapmakta bile zorlanıyorum.Dans etmesini çok seven biriyim eskiden 4 saat yorulmadan dans ederken şimdi bacaklarımdaki ve dizlerimdeki güçsüzlük nedeni ile çok yoruluyorum.Yürürken ayaklarım hep birbirine dolanır burkulur.Bacaklarımdaki güçsüzlük problemini kollarımda da yaşıyorum bazen. Doktora gittim egzersiz verdi ve diz kapakta gevşeklik var dedi.Egzersiz yapmaya çalışıyorum ama sık yapamıyorum henüz bir düzelme yok. Aynı sorunu yaşayanlar bilgilendirebilirmi beni.

canım aynı sorunlar arkadasımda vardı oda 25 yasında dizleri ozellıkle cok agrıyordu bacaklarından sırtınada vuruyodu onun ki bel fıtıgı teshısı kondu bılmıyorum ne kadar benzer senınde belıne vuruyormu agrı?

Hayır agrı belime vurmuyor.Güçsüzlük halsizlik hissediyorum sürekli.Doktora gittim 2 kez doktorların agzından laf almak sorun malesef.ılk gittigim doktor dizlerim yaşlı bayanın dşizleri gibi dedi.egzersiz verdi 2.doktorda diz kapaklarında gevşeklik var dedi egzersiz verdi.Ama geçmiyor

meraba canım benimde son 2 aydır dizimde ağrı var henüz doktora gitmedim geçer diye ama artık gitmeme gerekecek benim dizim özellikle katlayınca çok ağrıyo ayakta kalınca ne olduğunu bende anlamadım yaşlı kadınlar gibi oturunca zor kalkıyorum dizim tutuluyo resmen.

dizine röntgen çekilmedimi doktor nasıl teşhis koydu dizindeki ağrıya.

Bendeki bu rahatsızlık çok uzun zamandır var.agrıya karşı dayanıklı oldugum için önceleri tınlamadım.Evet haklısın oturdunmu kalkması zor oluyor.yokuş merdiven çıkamıyorum.ılk olarak diz kapaklarımın arkadasında yumurta gibi bir şişlik oldu.Ben geçer dedim ama 6 seneyi geçmiştir devam ediyor geçmiyor. Rontgen çekildim doktor dizlerin yaşlı bir kadının gibi dedi. Ama nedenini bende sormayı akıl edemedim oda söylemedi.Egzersiz verdi.2.kez doktora gittgimde Kum torbası al ayak bilegine beglıcaksın 2,5-3 kg günde 20 kez tekrarlıcaksın dedi. pek sık tekrarlayamasamda denedim 4-5 aydır bir gelişme yok

benim eşimde aynı anlattığınız gibi.Tahlilleri hep temiz çıkıyor,ama ağrıyor işte.En iyi ilacı egzersiz,ihmal etmeyin

benim eşimde aynı anlattığınız gibi.Tahlilleri hep temiz çıkıyor,ama ağrıyor işte.En iyi ilacı egzersiz,ihmal etmeyin

Evet haklısın.egzersiz yapmak lazım sürekli.İhmal ediyoruz.Çok uzun bir süreç olucak sanırım iyileşmesi.

selam aynı sorun bendede var cok acı cekıyorum.dizimin arka kısmında yumurta gıbı sıslık var gecmıyor onceden ara ara dızımın hemen ustunde cok agrıdıgı ıcın sısıyordu bacakları uzatsam agrı kırsam agrıyordu ve suan hala agrılarım devam edıyor oturdugum zaman kalkamıyorum bılegımden guc alıyorum bu defada bıleklerım agrımaya basladı öylekı topluluk ıcınde veya çalısırken oturdugum yerden kalkarken bıryere tutunmadan kalkamıyorum ve ınsanlar bana bakıyo zannedıp utanıyorum çok uzucu bır durum ssk olmadıgı ıcın tedavıde olamıyorum bu acıyı böyle cekıyorum ALLAH yardımcımız olsun çok zor cok acı bışey hayatta en col ıstedıgım sey araba kullanmak ama dızlerım gıt gıde hıssızlesıyor ve araba kullanamada sakat kalıcam dıye cok korkuyorum
Bendeki bu rahatsızlık çok uzun zamandır var.agrıya karşı dayanıklı oldugum için önceleri tınlamadım.Evet haklısın oturdunmu kalkması zor oluyor.yokuş merdiven çıkamıyorum.ılk olarak diz kapaklarımın arkadasında yumurta gibi bir şişlik oldu.Ben geçer dedim ama 6 seneyi geçmiştir devam ediyor geçmiyor. Rontgen çekildim doktor dizlerin yaşlı bir kadının gibi dedi. Ama nedenini bende sormayı akıl edemedim oda söylemedi.Egzersiz verdi.2.kez doktora gittgimde Kum torbası al ayak bilegine beglıcaksın 2,5-3 kg günde 20 kez tekrarlıcaksın dedi. pek sık tekrarlayamasamda denedim 4-5 aydır bir gelişme yok

Son düzenleme:
X