Diz yapan eşofman!

M I N E R V A

İzaha gerek yok, gördünüz yürüdüm çıktım. 🚶🏻‍♀️
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2017
3.615
9.650
88
Merhaba,

Diz yapan eşofman illeti oldum olası içimde yara. Milletin eşofmanlarına bakıyorum gıcır gıcır, benimkiler iki-üç giymede kendilerini salıyorlar. Yeni eşofman almaktan bıktım. Hayır en çok sinirimi bozan eşiminkiler asla diz yapmıyor. Daha bir ay olmadı dört tane yeni eşofman aldım, yine dizleri bağımsızlık ilan etmiş. Marka da alsam aynı şeyi kısır bir döngü gibi yaşayıp duruyorum. Ben aldıkça onlar dizleniyor. Benim dizlerimde mi bir problem var artık bilmiyorum. Sinirim bozuluyor böyle oldukça.

Bunu mu kafaya takıp, kendine dert ettin Allah aşkına diyeceksiniz. Doğru bakıldığı zaman koca koca dertlerin yanında dert değil belki ama az önce makineyi boşalttım eşofmanları asarken dizlerinin pörtlemiş ve eşofmanlarında tüylenme yaptığını görünce gözüm seğirecek gibi oldu. Çamaşır makinesinin bile bana garezi var. Mesela benim eşofmanlarım tüylenme yapıyor yıkama sonrası eşiminkilerde yok. Siyah pantolon atarım benimkilerin üstünde beyaz beyaz iplik gibi tozlar olur, onunkilerde olmaz. Bir ben mi yaşıyorum bu diz illetini, yoksa millet evinde gizli bir köşede eşofman stoğu ile mi yaşıyor? Bir defa giydiğim eşofmanın toto kısmında ufak bir delik oluştuğunu da görünce sinirlerim gerildi iyice. Dünya para verdim, bir defa giyindim hem diz yapmış, hem de yırtılmış. Nedir çözümü sürekli yenisini mi almak?

Kumaş cinsi ile alakalı olduğunu düşünüyorum.
Bende eşofman giyerim fazlaca,adidaslarda diz yapma sorunu yaşamadım. Puma eşofmanımın kumaşı daha esnek olduğu için onda oluyor biraz bahsettiğiniz diz yapma sorunu.
Makinede yıkanan şeyler içinde aynısı geçerli,kumaş cinsiyle alakalı o toz,tüy toplama konusu. O tip kumaşları ters cevirip yıkayın.

Kumaş cinsi ile alakalı olduğunu düşünüyorum.
Bende eşofman giyerim fazlaca,adidaslarda diz yapma sorunu yaşamadım. Puma eşofmanımın kumaşı daha esnek olduğu için onda oluyor biraz bahsettiğiniz diz yapma sorunu.
Makinede yıkanan şeyler içinde aynısı geçerli,kumaş cinsiyle alakalı o toz,tüy toplama konusu. O tip kumaşları ters cevirip yıkayın.
Bende istisnasız hepsi diz yapıyor ne hikmetse. Oturma şekliyle mi alakalı ne anlamadım artık. Çok ironik 6 sene önce Lcwdan temizlik yaparken giyinmek için 25 liraya aldığım eşofmanda o kadar temizliğe rağmen ne diz yapma var, ne aman aman bir solma ne de tüylenme. O da temizlik kurbanı oldu zaten. Kıyafetleri her zaman ters yıkarım ama yine de tüylenme oluyor maalesef. Çamaşır makinemizin bana özel bir espri anlayışı var. 😬

Pamuklu, yünlü eşofmanlar diz yapıyor, daha sentetik olanlar; naylon, polyester içerenler yapmıyor genelde ama onunla mı ilgili acaba? Eşiminkilerden öyle düşündüm, ben giymem. Aman tayt ve şort candır. Boş verin eşofmanı filan diye çözüm sunsam, çözüm gibi olmaz sanırım. Bu arada tüylenme olan şeyleri jiletliyorum, tertemiz oluyorlar. Siz yapmıyor musunuz öyle?

kumaşı biraz sert olsun. markasız eşofmanımın da kumaşı sert feneriumdan aldığım eşofmanın da. ki ikisi de nerden baksanız 3 yıllık
Sert kumaşta maalesef diz yapıyor 😭 Benim de ts clubtan aldığım sert kumaş eşofmanlar var ama az giyindiğimden kaynaklı sanırım çok dizleri olmadı.

Oturma şeklinizden olabilir Bnm hiç eşofmanlarım diz yapmaz hemde marka değiller ama Bn hep düz oturuyorum siz bagdaş kurup otuyorsanız yada dizinizi kırırak oturuyorsanız ondan olabilir.

Eşimde diz sorunu olmuyor diyorsun ayni markanin esofmanlari mi???

Hiç diz yapan esofmanim olmadi, hafif dar esofmanlar mi kullaniyorsunuz acaba diye dusundum.
Aynı marka eşofmanlarmızda var. Benimkiler hep dizleniyor. Belki darlıktan olabilir. Çünkü kalçam ile belim fazla orantısız s beden eşofmanlar belime oturmuyor o yüzden xs almak zorunda kalıyorum. Fakat hani üzere yapışan eşofmanlar olur ya dar jeanler gibi benimkiler öyle bacaklarıma falan yapışacak kadar dar değiller ama oluyor işte.

Pamuklu, yünlü eşofmanlar diz yapıyor, daha sentetik olanlar; naylon, polyester içerenler yapmıyor genelde ama onunla mı ilgili acaba? Eşiminkilerden öyle düşündüm, ben giymem. Aman tayt ve şort candır. Boş verin eşofmanı filan diye çözüm sunsam, çözüm gibi olmaz sanırım. Bu arada tüylenme olan şeyleri jiletliyorum, tertemiz oluyorlar. Siz yapmıyor musunuz öyle?
Taytta giyiyorum, şort kışın giyinmem şu sıralar çünkü çok üşüyorum ama eşofmanı da çok seviyorum. Tüy toplama makinem var bu arada tüylendikçe tüylerini temizliyorum. Israrla yine yeniden tüyleniyorlar.

Back
X