• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diz, Dirsek ve Topuk Bakımı

• Konu Sahibi Konu Sahibi tılsım33
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
T

tılsım33

Ziyaretçi
Uzun süre ayakta kalmaktan, deniz suyunun tuzundan dizleriniz ya da ayak topuklarınız kurup çatlaklar oluşuyor mu? Ayak topuklarınızdaki çatlaklar sizi hem görsel hem de fiziksel olarak rahatsız mı ediyor? Evinizde bulunabilecek malzemelerle hazırlayabileceğiniz diz ve topuk bakımı maskesi kurtarıcınız olacak.

Malzemeler,
Herhangi bir markanın temizleme sütü ya da jeli
Peeling (vücut veya yüz )
Vazelin
Limon (2–3 damla)
Hazırlanışı ve Uygulaması

Diz, dirsek ya da ayak topuklarınızı temizleme ürünüyle temizleyin.

Uygulama yaptığınız bölgedeki temizleyiciyi ıslak süngerle (havlu, bez)silin.

Kullanmadığınız bir diş fırçası ile iyice peeling yapın.

Uygulama yaptığınız bölgeye yetecek kadar aldığınız vazelinin içine 2–3 damla limon sıkın bunu karıştırın ve sürün.

Üstünü streç film ile sarın.

En az 20 dk bekletip açın.

Nemlendirici krem ile tekrar nemlendirin.

Rengi açılmış ve yumuşacık olacaktır.

Not : Topuk bölgesine peeling yaparken ponza taşı kullanın.

begendikleriniz icin rep ve tesekkur butonlarini kullaniniz

tılsım33 verdiğin paylaşım için sağol benimde dirseklerim çok çatlıyor vermiş olduğun tarifi deneyeceğim.

rica ederim inşallah faydası olur

bende hergun dirseklerime ve ellerime(dizler için e olur) sunları yapıyorum çokta faydasını goruyorum.1 dolu cay kasıgı tuz ve bol limonu surup 5 dakika ovuyorum.sonuc mukemmel :)

deneyeceğim bende çok rahatsız oluyorum..teşekkürler..

Diz ve dirsekleriniz kuruyup renginde kararlamalar mı görülüyor? Dizlerinizdeki kuruluktan dolayı etek giymekten çekiniyor musunuz?

Doğal bakım yöntemleriyle diz ve dirseklerinize ihtiyaç duyduğu ilgiyi gösterebilirsiniz.

Diz ve dirseklerde yağ bezleri olmadığı için dışarıdan nemlendirme gerekmektedir. Her banyo sonrasında ve günlük olarak diz ve dirseklerinize nemlendirici krem sürmelisiniz. Krem kullanımını alışkanlık haline getirdiğinizde; diz ve dirseklerinizdeki olumlu değişim sizi mutlu edecektir

$0B1FBF765B2BFDDD7838411D19BE.jpg
Banyo yaparken doğal lif kullanmak hem cildinizdeki ölü derileri arındırır hem de diz ve dirseklerinizin yumuşaklık kazanmasını sağlar. Sevdiğiniz bir duş jelini lif üzerine döküp, diz ve dirseklerinizi tahriş etmeden, hafif bastırarak ovalayın.

Diz ve dirsekleri yumuşatmak, renk farklılıklarını ortadan kaldırmak için haftada 2 gün 10 dakikanızı ayırmanız yeterli olacaktır! Bakım diz ve dirsekler için limon suyu maskesini mutlaka deneyin…

$54FB9987C47DD21CBBEE3FE415B19E.jpg

3 adet limonun suyu ve 1 su bardağı süt tozunu iyice karıştırın. Karışım, macun kıvamına gelene kadar su ekleyin. Elde ettiğiniz karışımı diz ve dirseklerinize masaj yaparak uygulayın. 20 dakika sonra durulayın.

$D6B9E42AC380EBEBC2B97DBBC399DB.jpg

Diz ve dirseklerinizi nemlendirmek, yumuşacık bir görünüme kavuşturmak için patates maskesi kullanabilirsiniz. Patates; cildi dinlendirip nemlendirir. Haftada 1 kez uygulamanız yeterli olacak

1 adet haşlanmış patatesi çatalla ezip püre haline getirin. 1 yemek kaşığı süzme bal ekleyip karıştırın. Karışımı, diz ve dirseklerinize sürüp ovalayın. 20 dakika bekleyip durulayın.

Son düzenleme:
benim dizlerim aşırı kuruydu, oğlumla oynarken yerlerde çok sürünüyorum :) beyaz pul pul ve kalın bir tabaka vardı dizlerimde. Doktora göründüm ürederm diye bir losyon önerdi 2 kullanımda çok faydasını gördüm, b,rde ara sıra limonla ovuyorum o da çok iyi geliyor

Back