Bu diyetisyenle devam etmek zorunda mı hissediyorsunuz, neden değiştirmiyorsunuz?
Doktor Mustafa Üye'nin tavsiye ettiği sürdürülebilir bir beslenme stili var. Hem çok esnek hem çok kilo veriliyor hem de insülin dengesi sağlandığı için çabuk kilo alma sorunu da çözülüyor. Youtubeda ve instagramda detaylı videoları var. Yine instagramdan başarı öyküleri paylaşıyor bir bakın derim. Öyle kaynana gibi diyetisyenle de ben olsam asla devam etmezdim. Yani kaynana konusu gibi kusura bakmayın, para verip hizmet aldığınız bir profesyonelin size böyle davranmasına izin vermeyin. Belli ki çok içe atan, hayır demeyen, sınırlarını korumakta zorlanan birisiniz. Diyetisyene vereceğiniz parayla bu konuda psikolog desteği alabilirsiniz. Belki kilo almaya yatkınlığınızın duygusal kaynağı budur.
teşekkür ederim yorumunuz için.
Ben bu diyetisyene 9- 10 sene önce gitmiştim ve iyi sonuç almıştım. O zaman çok diyetisyen gezmiştim, ilk gittiğim diyetisyen çok iyiydi ama o çalıştığı kurumdan ayrılıp başka bir yere gitti ve nereye gittiğini de bana söylemediler, izini kaybettim. Yerine gelen yeni mezun bir kızdı ve onunla hiç anlaşamadım. Sonra başka diyetisyenlere gittim, ilki ile kıyaslayınca beğenmedim en son bu kadına benim arkadaşım gidiyordu ve iyi sonuç almıştı üstelik çikolata yiyordu, ben de gittim. Beğendim ve o zaman çok iyi sonuç almıştım. Ama 9 yılda yine kilo aldım, evlendim, menopoza girdim, pandemi girdi vs. Tabi bahsettiğiniz gibi duygusal sebeplerle yemek suretiyle de kilo aldım.
Pandemide psikolojik destek aldım sonra kilo vermeye de karar verdim. Bu diyetisyenime yeniden başladım. 9yıl önce de biraz kaynana gibiydi ama pek takmıyordum o zaman. Arkadaşım da bu arada tekrar kilo aldı yine ona gitti ama bıraktı sinir olduğu için. O aralıklı oruç yapan bir diyetisyene gitti ama kilo veremedi. Bana aralıklı oruç fikri pek uymadı, bu diyetisyene devam ettim ve 16 kilo verdim. Bu arada o ilk gittim ve çok beğendiğim diyetisyeni eşim bir şekilde internetten buldu, kadın Almanya'ya taşınmış, onunla 1 seans online görüşme yaptım. Baktım verdiği program hemen hemen aynı Diyetisyenlere gittiğiyseniz bilirsiniz işte benim diyetisyenim 8,5 birim ekmek ve meyve grubu, 6et grubu, 4yağ grubu 2,5da süt grubu veriyor, Almanya'daki de 9birim ekmek /meyve, 4et grubu, 2süt grubu, yağı da sayma ama yağsız ye dedi. Boşver dedim yine bildiğime devam edeyim. Aslında dinlemeyeceğim o laflarını ama "işte böyle böyle yaparsan kilon aynı kalsa da vücudunun yağ oranı artar" vs gibi laflar ederek motivasyonumu düşürüyor. Söylediği şey gerçek mi? bilmiyorum çünkü kadının uzmanlık alanı ya. Aslında bu diyetisyeni bırakıp, verdiği programa devam edip pilatese başlamak istiyorum bir türlü vaktim olmadı. Şimdi bu diyetisyene gelen herkes kilo veriyor ama bir kaç sene sonra tekrar kilo almış olarak geri geliyor, arkadaşım da öyle ben de öyle olmuştum, kadın sohbet esnasında başka danışanlardan örnek veriyor, "daha önce de gelmişti bana" vs diye kendi ağzı ile söylüyor. Niye herkes tekrar kilo alıp geliyor? gerçek hayatta sürdürülebilir şeyler değil çünkü verdiği öneriler. Kadın hiç evlenmemiş, bir evlense görecek anyayı konyayı

Bu arada o önerdiğiniz uzmanı bir araştıracağım. Teşekkür ederim.