• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

DİYETE BAŞLADIM İYİ GİDİYOR

20_KELEBEK

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2013
1.955
2.190
133
34
Merhabalar,
Bende 31 ekim 2015 tarihinden bu yana diyetteim. Diyetisyen kontrolünde yaklaşık olarak 5 kg verdim. Ve günlerdir buradaki hikayeleri okuyorum. Haftaya salı yani ayın 17 sinde tekrar doktor kontrolüm var bakalım listemde değişiklikler olacakmı? diyete başladığımda 70 kg dım şu an sabah itibari ile 65 kg olmuşum yaklaşık 12 günde.

Nasıl bir diyet programınız var?
D
dr.öncelikle 17 günlük bir program verdi ara öğün yok üç öğün var sadece ekmek sadece tam çavdar ekmeği bol su şekersiz çay kahve istediğin kadar içebiliyorsun. Öğünlerde mutlaka bir porsiyon sebze 1.5 porsiyon proteim ancak hiç bir şekilde yağ kullanımı yok şimdilik. herşey yağsız yeniyor.

Harika gerçekten tebrik ederim.
Seni yormak istemiyorum ama sormam lazım lokma lokma neler yedin yaz lütfen....
Ayrıca spor yaptın mı?

Harika gerçekten tebrik ederim.
Seni yormak istemiyorum ama sormam lazım lokma lokma neler yedin yaz lütfen....
Ayrıca spor yaptın mı?
Teşekkürler cnm spor yapmıyorum maalesef çalıştığım için 2yasinda bir kızım var asmaları çok haeeketliyiz ama
Kahvaltı
Şekersiz çay iki dilim peynir haşlanmış bir yumurta yada bir yumurta ile yapılan yağsız omlet
Öğle
Marul yada domates salata yanında yoğurt
Ya da karnabahar haşlama yogurt

Akşam
Tavuk haşlama yada ızgara yanında salata
Yağsız balık salata
Et haşlama ya da yağsız ızgara
Protein yanında mutlaka sebze
Her öğün bir dilim çavdar ekmeği var tabi
Benim relence kapaklı tavadan var bunlar için çok ideal oldu hanı reklamlara çıkan var ya ondan
Öğle ile akşam isteğe gore yer değişebiliyor

En az 2litre su var birde listemde
Umarım yardımcı oluşumdur.

canım ben de senınkıne benzer beslenme düzenıyle kılo vermeye basladım ınsallah verecek çok kılo var.Senın kadar veremem ama yine de haftada bır kılo versem razıyım.

canım ben de senınkıne benzer beslenme düzenıyle kılo vermeye basladım ınsallah verecek çok kılo var.Senın kadar veremem ama yine de haftada bır kılo versem razıyım.
bende veremem diyordum canım ama dikkat edince veriyor insan ya inşallah istediğimiz kiloya sağlıklı bir şekilde ulaşırız

Ben de zayıflamak istiyorum ama yumurtasız bir diyet yok mu ya? Yumurta yiyemiyorum midem almıyor çok zorladım kendimi olmuyor bir türlü...

Ben de zayıflamak istiyorum ama yumurtasız bir diyet yok mu ya? Yumurta yiyemiyorum midem almıyor çok zorladım kendimi olmuyor bir türlü...
Yemeyebilirsin yumurtayı ondaki proteini peynir ile tamamlarsın. Benim dr listeye yumurta olacak diye bir zorunluluk koymadı. Değişiklik yapmak istersen haftada iki kere yumurta yiyebilirsin demişti. Bu illaki kahvaltı değil öğle yemeği şeklinde de olabilir. Ama yumurta yemesende mutlaka peynir ya da yoğurt yemelisin....

Yemeyebilirsin yumurtayı ondaki proteini peynir ile tamamlarsın. Benim dr listeye yumurta olacak diye bir zorunluluk koymadı. Değişiklik yapmak istersen haftada iki kere yumurta yiyebilirsin demişti. Bu illaki kahvaltı değil öğle yemeği şeklinde de olabilir. Ama yumurta yemesende mutlaka peynir ya da yoğurt yemelisin....

Yoğurt ve peynir zaten vazgeçilmezim bayılırım. Yoğurdumu evde yaparım günde en az 1 kase yoğurt yerim çok sevindim bu habere :)

merhaba kızlar.bence her diyet kişiye özeldir.ben de diyetisyene gidiyorum ve bana doktor tamamen farklı bir liste verdi.protein çok az sebze ağırlıklı.çünkü daha önce protein diyeti yapmıştım.doktor dediki zamanında yaptığın protein diyeti metabolizmanı aşırı yavaşlatmış.15 kilo vermiştim o zaman ama 1 sene sonra yavaş yavaş geri aldım.yaşım 29 ama metabolizma yaşım 44 e yükselmiş.durum bu yani :( ama çok iyi kilo vermişsiniz tebrik ederim.demekki siz de bu liste işe yarayacak.

merhaba kızlar.bence her diyet kişiye özeldir.ben de diyetisyene gidiyorum ve bana doktor tamamen farklı bir liste verdi.protein çok az sebze ağırlıklı.çünkü daha önce protein diyeti yapmıştım.doktor dediki zamanında yaptığın protein diyeti metabolizmanı aşırı yavaşlatmış.15 kilo vermiştim o zaman ama 1 sene sonra yavaş yavaş geri aldım.yaşım 29 ama metabolizma yaşım 44 e yükselmiş.durum bu yani :KK43: ama çok iyi kilo vermişsiniz tebrik ederim.demekki siz de bu liste işe yarayacak.
Teşekkür ederim. Bu 17 günlük bir liste tekrar gideceğim ve listeyi değiştirecek nasıl bir liste verecek bilmiyorum. Bu bir bakıma vücudu arındırmak amaçlı sıfır yağ ile vücutta biriken yağların tüketimini hızlandırmak adına bir uygulama. Ama dediğiniz gibi testler ve tahliller sonucu kişiye özel oluyor listeler..

merhaba kızlar.bence her diyet kişiye özeldir.ben de diyetisyene gidiyorum ve bana doktor tamamen farklı bir liste verdi.protein çok az sebze ağırlıklı.çünkü daha önce protein diyeti yapmıştım.doktor dediki zamanında yaptığın protein diyeti metabolizmanı aşırı yavaşlatmış.15 kilo vermiştim o zaman ama 1 sene sonra yavaş yavaş geri aldım.yaşım 29 ama metabolizma yaşım 44 e yükselmiş.durum bu yani :KK43: ama çok iyi kilo vermişsiniz tebrik ederim.demekki siz de bu liste işe yarayacak.

Haklısınız aslında... Sonuç olarak her bünye farklı. Ben yeni anneyim. Bebeğim çok küçük doğduğu için emziremedim. Emziremeyince sütüm azaldı kesilmesin diye de elimden geleni yaptım o da bana sadece kilo olarak geri döndü. En mantıklısı en kısa zamanda diyetisyene gitmek...

benim maalesef haftada bir kilo anca gidiyor :( ben daha çok gitsin istiyorum ama maalesef.kalıcı olur inşallah...

benim maalesef haftada bir kilo anca gidiyor :KK43: ben daha çok gitsin istiyorum ama maalesef.kalıcı olur inşallah...
Zaten ilk başlarda hızlı verirsin kiloyu sonra duraklar bence hafta da bir kilo vermek gayet başarılı ayda 4 kilo yapar. Benimde duraklamaya gireceğini tahmin ediyorum ama o dönemde yılmadan devam etmek gerek. Umarım öyle de olur. :)

Back