Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar diyet yüzünden dökülen saçlar :(

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

__love__

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2010
58
1
36
İzmir
arkadaşlar benim saçlarım çok dökülüyo kel kalcam diye çok korkuyorum ayrıca tırnaklarımda kırılıyor diyet yaptım ve o yzden olduğunu düşünüyorum doktora gittim tahlil temiz çıktı kansızlık yok ne yapabilirim lütfen tecrübelerinizi paylaşın.Minoxil kullanıyorum neredeyse 1 aydır fayda etmedi.Zinco aldım 16.günüm faydası olmadı .Sarımsaklı şampuan aldım 3. yıkama fark yok saçlarımda sizce başka ne yapabilirim çok kuru cansız ve kırılıyo Evde sarımsak yağı çam telebntin badem yağı hint yağı falan var bunları mayayla karıştırıp bakım mı yapsam acaba ? ayrıca mayayı sütle içemeye çalışıyorm işe yarar mı sizce ?psikolojim bozuldu eski günlerimi çok özledimmm

tirnaklarin kiriliyorsa bu genelde biotin ve diger B vitamini eksikliklerinden olur. diger sebepleri demir eksikligi cinko eksikligi ve c vitamini eksikligi.
oncelikle biotin b vitamini takviyelerine basla. B kompleks vitamini alabilirsin, icinde biotin de oluyor.
demir eksikligim yok diyorsun ama tahlillerinden demir (ferritin) degerine bakabilir misin bi? bunun normal araligi 13-300 yaziyor oyuzden 30 bile olsa normal sanarsin. ama aslinda 100un uzerinde olmasi gerekiyor sacin dokulmemesi icin. ferritin degerin 100un altindaysa demir ilaci alman gerekir.

yorum için çok teşkkürler tatlım.

tahlil sonuçları
demir=65 normal değer=49-167
ansatüre demir bağlama kapasitesi=293 normal dğer=155-355
total demir bağlama kapasitesi=358 normal değer=228-428

benim de bir ara çok dökülüyordu yanlış diyet yüzünden...diyeti bıraktığım zaman geçmişti

Bende bıraktım ama geçibileceğini düşünmüyorum canım çünkü et balık meyve falan hiç yemem çinko takviyesi kullanıyorum biotin almayı düşünüyorum

ay ben de diyete gireceğim ve en ama en korktuğum şey bu canım:18:

beslenmeni düzenlersen geçmesi, saçlarının zamanla düzelmesi lazım.

aynı sorun bende de var saçlarım çok dökülüyor sonbahara grecegız onunda etkısı var tabi. acaba doktora gittiğinizde hangı tahlıller yapılıyor bende çinko eksıklıgı olabılır diye dusunuyrm bende bır ara dıyet yapmıstım malesef ondan da dokuluyor sımdı bıoblas kullanıyorum ıkı aydır ama fayda etmedı pek. geçmesse bende doktora gideceğim.

ay ben de diyete gireceğim ve en ama en korktuğum şey bu canım:18:

beslenmeni düzenlersen geçmesi, saçlarının zamanla düzelmesi lazım.

Düzenledim tatlım bol bol peynir süt yumurta falan tüketiyorum fındık kuru üzüm kuru kayısı fıstık falanda cabası yani bulduğumu yiyorum artık ama az az tabiki canım diyete başlıcaksan bi diyetisyene danış derim devlet hastanelerinde oluyomuş ben hata yaptım bak şimdi her gün oturup ağlıyorum bi vitamin falan önerebilir yanında

bana kan tahlili yaptı canım ve temiz dedi pek ilgilenmedi direk minoksil verdi.Zinco aldım(çinko takviyesi)
bioblası 1 sene kullandım bir işe yaramadı.hemen git doktora canım.geçmiş olsun hepimize

Arkadaşlar dün biotin almak için eczaneye gittim saç analizi yaptı eczacı ve bi sorun yok ama saç derisi tıkalı dedi bana ducray anaphase diye bir şampuan verdi ben bunu kullanıyorum dökülme için en iyi şampuan dedi.ayrıca çinko kullandığımı söledim çok güzel 3 ay kesintisiz devem et faydasını görüceksin dedi ayrıca bayramdan sonra bir vitamin gelcekmiş içinde biotin keratin b vitaminleri falan varmış onuda gel al mutlaka faydasını görürsün dedi.Aranızda bu şampuanı kullanan varmı acaba ?

Son düzenleme:
bana kan tahlili yaptı canım ve temiz dedi pek ilgilenmedi direk minoksil verdi.Zinco aldım(çinko takviyesi)
bioblası 1 sene kullandım bir işe yaramadı.hemen git doktora canım.geçmiş olsun hepimize

tşk ederım canım benımde bundan bır ay once kan tahlılı yapılmstı kan degerlerm normaldı o zamanda saclarım dokulyrdu bence kansızlıkla alakalı degıl çinko eksıklıgınden olabılır bayramdan snra gtcgm doktora bakalım sana da geçmiş olsun canım bır de saç analızını her eczane yapıyor mu

Teşekkürler canımm.Saç analizi her eczanede olmuyo maalesef tatlım.

arkadaşlar yanlış anlamayın da, saç analiziyle ne işiniz var. saçlarınız dökülüyorsa dermatoloğa gidin. vitamin eksikliği, özellikle b vitamini eksikliği saçların dökülmesine neden olur. iyi beslenin.
belki saçınızın dökülmesinin sebebi bir hastalıktır. bunu saç analizi yapanlar hem nedenini anlayamaz hem de sorunu çözemez.

Gittim ama hiç bir eksiklik çıkmadı arkadaşım ne yapabiliriz kendimize göre bi çözüm arıyoruz gerçekten çok zor bu saç dökülmesi hiç aklımdan çıkmıyo iyice sinirlerim bozuldu yaa

Benim ferritin değerim 17.1. olması gereken 11-306.8 yazıyor. işin ilginç olanı tırnaklar için gitmiştim doktora. bütün değerler normal dedi. demir için neden ilaç vermedi ki o zaman :44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…