arkadaşlar benim saçlarım çok dökülüyo kel kalcam diye çok korkuyorum ayrıca tırnaklarımda kırılıyor diyet yaptım ve o yzden olduğunu düşünüyorum doktora gittim tahlil temiz çıktı kansızlık yok ne yapabilirim lütfen tecrübelerinizi paylaşın.Minoxil kullanıyorum neredeyse 1 aydır fayda etmedi.Zinco aldım 16.günüm faydası olmadı .Sarımsaklı şampuan aldım 3. yıkama fark yok saçlarımda sizce başka ne yapabilirim çok kuru cansız ve kırılıyoEvde sarımsak yağı çam telebntin badem yağı hint yağı falan var bunları mayayla karıştırıp bakım mı yapsam acaba ? ayrıca mayayı sütle içemeye çalışıyorm işe yarar mı sizce ?psikolojim bozuldu eski günlerimi çok özledimmm
ay ben de diyete gireceğim ve en ama en korktuğum şey bu canım:18:
beslenmeni düzenlersen geçmesi, saçlarının zamanla düzelmesi lazım.
aynı sorun bende de var saçlarım çok dökülüyor sonbahara grecegız onunda etkısı var tabi. acaba doktora gittiğinizde hangı tahlıller yapılıyor bende çinko eksıklıgı olabılır diye dusunuyrm bende bır ara dıyet yapmıstım malesef ondan da dokuluyor sımdı bıoblas kullanıyorum ıkı aydır ama fayda etmedı pek. geçmesse bende doktora gideceğim.
bana kan tahlili yaptı canım ve temiz dedi pek ilgilenmedi direk minoksil verdi.Zinco aldım(çinko takviyesi)
bioblası 1 sene kullandım bir işe yaramadı.hemen git doktora canım.geçmiş olsun hepimize
tşk ederım canım benımde bundan bır ay once kan tahlılı yapılmstı kan degerlerm normaldı o zamanda saclarım dokulyrdu bence kansızlıkla alakalı degıl çinko eksıklıgınden olabılır bayramdan snra gtcgm doktora bakalım sana da geçmiş olsun canım bır de saç analızını her eczane yapıyor mu
canım şampuanı kaça aldın ? ayrıca herkese hayırlı bayramlar :))
tirnaklarin kiriliyorsa bu genelde biotin ve diger B vitamini eksikliklerinden olur. diger sebepleri demir eksikligi cinko eksikligi ve c vitamini eksikligi.
oncelikle biotin b vitamini takviyelerine basla. B kompleks vitamini alabilirsin, icinde biotin de oluyor.
demir eksikligim yok diyorsun ama tahlillerinden demir (ferritin) degerine bakabilir misin bi? bunun normal araligi 13-300 yaziyor oyuzden 30 bile olsa normal sanarsin. ama aslinda 100un uzerinde olmasi gerekiyor sacin dokulmemesi icin. ferritin degerin 100un altindaysa demir ilaci alman gerekir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?