Geçtiğimiz Temmuz ayında başlayıp 3 ay süreyle bir diyet uyguladım. Diyetisyene gitmeden kendi yöntemlerimle devam ettim programıma. Her sabah hiç aksatmadan 45 dakika yürüyüp,15 dakika koştum, hiç çikolata, cips ve kola kullanmadım. Alkol ve sigara zaten yoktu. Eylül ayında da Ramazan olmasına rağmen hem orucumu tutup hem de yine her sabah koşuma çıktım. Bu süre zarfında 61 kilodan 49-50 kiloya düştüm. Sonuç mükemmeldi. 40 bedenden 36ya inmiştim. Her gören inanılmaz buluyordu beni ve asla kilo alma harika olmuşsun diyorlardı. Ben de havalı havalı "Herhalde yani, o kadar emeğim boşa mı gitsin" diye cevap veriyordum.
Diyetim boyunca kahvaltıda sadece 1 dilim ekmek tükettim. Ara öğünlerimde 1kase reçel veya balla karıştırılmış yoğurt, 10 adet fındık, 1 adet muz, 1 adet elma gibi seçenekleri kullandım. Akşamları ise sadece salata ve zeytinyağlı bir tür ile beslendim. Yaz aylarına da denk geldiği için saat 9-10 gibi sade ve light dondurma yedim.
Çikolata ve cips raflarının önüne gidip süpermarkette ağladığımı biliyorum. Arkadaşlarla fast-food restaurantlarına gittiğimizde ise hepsi menü söylerken ben 1 bardak kahve içiyordum. Çok işkenceli bir dönemdi. Sadece sonuca kiliyliydim. Zayıflayayım da gerekirse aç yaşarım,ölürüm giderim mantığındaydım. Tek mutlu eden şey sabah sporumdu. İnanılmaz zinde oluyordum, 500 metre yürüyünce nefes alamayan ben 2 km koşabilir hale gelmiştim. Güne erken başlayıp, miskin miskin yatakta öğleni yapmadan sporla ayılmak hayatımda çok şeyi değiştirdi.
Neyse.. Kilo verdim,dal gibi oldum ama mutsuzlaştım. İstediğim hiçbir şeyi yiyemez hale geldim. Hassaslaştım,en ufacık şeyde ağlar durumdaydım. Giydiğim yakışıyordu,erkek arkadaşım yeni görüntüme bayılıyordu, ama ben olmak istediğim ben değildim.
Nitekim vücut fonksiyonlarım bozuldu. Bayılmalar yaşamaya başladım. Diyeti bıraktıktan sonra 3 ay regl olmadım. Ve durdurulamaz şekilde iştahım açıldı. Havalar soğuduğu için sporu da bıraktım. Vücudum hantallaştı. Kaybettiğim şey sağlığım oldu,kazandığım tek şey ise zayıfken edilen birkaç iltifat, ve şuan geri almış olduğum 10 kilom. Evet ben yine 60 kiloyum.
Neden bu kadar uzun yazdım bilmiyorum,sizinle paylaşmak istedim,kilo vermek marifet değil gerçekten. Önemli olan sağlıklı ve işkence çekmeden verebilmeniz. Benim gibi aç yaşayarak,oruçluyken bile diliniz damağınız kurumuş şekilde sokaklarda koşarak değil. Bir de şu erkekler çenelerini kapatsınlar,bizi bu hal,imizle de sevsinler. Her şey biraz da böyle başladı.
Bu başlıkla yazdıklarımın ilgisi nedir? Evet şudur ki, diyetlerin,özellikle de hızlı kilo vermek hevesiyle başlanan diyetlerin sonucu kısa vadede mükemmel olsa da,uzun vade de bir kâbus. Ben yine başladığım yere döndüm. Ama vücut fonksiyonlarımda ki aksamalar,ve regl düzensizliğim hala devam etmekte.