• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Diyet Listeme El Atar mısınız Lütfen...

Dumadumadum

Verdiğim değer kadarsın..
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2010
5.342
39
108
İstanbul
Önceki konumda da söylemiştim.6-7kilo fazlam var.
Sıkıntım basen ve göbek kısmında :47:
Diyetisyene gitmedim.Kendim bir liste hazırladım.
Ancak neyi nasıl yapacağımı.bilmiyorum :26:
Mesela bu akşam tavuk pirzola yapıcam ama ne kadar yemem gerekiyor bilmiyorum :26:

Listem şu şekilde eksiğim fazlam varsa lütfen uyarın beni.
Öneriler bekliyorum..:3:

SABAH:
1Kibrit kutu peynir / 5zeytin / salatalık domates / 1dilim.çavdar yada kepek

KUŞLUK:
4Kepek bisküvi ve çay

ÖĞLEN :
1Tane activia yoğurt
Lahana salatası -marul salatası- bir tane patates haşlaması -tavuk nuget (6adet) -burger köftesi -çorba..bunlardan biri
1Dilim.kepek yada çavdar

İKİNDİ ;
2Adet grissini ve form çayı

AKŞAM;
Yarım kaseden braz fazla yoğurt
8kaşık ıspanak yemeği( kabak yemeği semiz otu yemeği yada fasülye yada başka sebze yemeği)
1dilim.çavdar yada kepek ekmeği

YADA ikinci seçenek olarak.;
Yarım kaseden biraz fazla yoğurt
1dilim ekmek yada iki kaşık makarna pilav vs..
2tane tavuk.pirzola

Öğlen sebze yiyorsam akşam tavuk et vs yiyorum.
Öğlen et yiyorsam.akşam sebze yemeği yiyorum.

Sizce listem nasıl.
Bu listeyle kaç kilo veririm ayda.
Bir de meyveyi hangi öğüne eklemeliyim :26:

ara öğününe meyva ve kuruyemiş olarak ceviz bademde ekliyebilirsin
zeytin suda beklettuzödem yapar,maydanoz çiğ tüketmeye çalış çok güzel yağ yakar,yoğurtta iyiyağ yakar,kepek ekmeği tüketme kansızlık yapar tam buğdayyada çavdar hatta dönüşümlü ye,yemeklerini az zeytinyağında yap tuzu ölçülü kullan light ürünler kullanma, yarım yağlı şeyler tüket ,(yarım yağlı yoğurt, süt,peynir gibi)

en az 1.5 su
yeşil çay
ve aktivite mesela ip atla,pilates yap,dışarda yürü,leslie yap,dans et ama illede yap

bunlarla haftada 1 kg verirsin ayda 4 kg metabolizman çalışıyorsa dahada fazla olabilir azçalışıyorsa dahada az

başarılarrr...

haa bidee yemeklerin yanında ayran iç evde kendin yap yarım yağlı yoğurttan inanılmaz şişiriyor yemek yiyemiyorsun ben bi çorba bi bardak ayranla pizza yemiş kadar tok oluyorum:))))

Kuruyemiş olarak fındık eklesem kaç tane ekleyebilirim peki..

Bir de akşam yemeğime yarım saat var.
Şunları yesem fazla olmaz değil mi..

2-3 kaşık makarna
2tane tavuk pirzola
ayran yada yoğurt

Bu kadar.

Bir de akşam çayın yanına beyaz leblebi yada başka birşey ne yiyebilirim.

ZAYIFLAMA DİYETİ

KAHVALTI
Çay (şekersiz)
2 kibrik kutusu PEYNİR (60 gr.)
Salata
2 ince dilim ekmek (60 gr) = Haftada 3 gün 1 adet simit

VEYA

1 Su bardağı SÜT (şekersiz)
8-9 Çorba kaşığı Corn Fleks

PAZAR KAHVALTI :
1 kibrit kutusu PEYNİR
5-6 adet ZEYTİN
1 tatlı kaşığı bal-reçel
2 ince dilim ekmek

ARA ÖĞÜN
1 porsyon MEYVA veya 1-2 adet GALETE

ÖĞLE :
1 kase ÇORBA
Salata
2 ince dilim ekmek

8-9 yemek kaşığı SEBZE YEMEĞİ
Salata
2 ince dilim ekmek

8-9 yemek kaşığı PİLAV veya MAKARNA
1 su bardağı YOĞURT
Salata

ÖZEL SALATA (Peynirli, Ton Balıklı, Tavuklu, 2 Adt.Yumurtalı)
2 ince dilim ekmek

ARA ÖĞÜN :
1 porsyon MEYVE + 2 k.k.PEYNİR + 2 adet GALETE =
veya
3-5 adet CEVİZ = 8-10 adet FINDIK veya BADEM

AKŞAM :
* Öğlenin Benzeri
* 3 Köfte kadar et, tavuk, balık (150-180 gr)
* 8-9 yemek kaşığı kurubakliyat
Salata
2 ince dilim ekmek

ARA ÖĞÜN :
1 porsyon MEYVE + 3-5 adet Ceviz = 8-10 adet Fındık = Badem

bak canım bana yukarıdaki listeyi diyetisyenim verdi ilk 15 günde 4 kilo verdim. ay'ın 30.da yine gidip tartılacağım bakalım kaç kilo vermişim.
asla aç kalmıyorsun bayıldım listeye.. önceden inanamıyordum böyle nasıl kilo vercem diye ama yaptıkca daha iyi anlıyorum listemi.
dilersen gel benim sayfamdanda takip et.. herzaman yardımcı oluruz sana.

Kuruyemiş olarak fındık eklesem kaç tane ekleyebilirim peki..

Bir de akşam yemeğime yarım saat var.
Şunları yesem fazla olmaz değil mi..

2-3 kaşık makarna
2tane tavuk pirzola
ayran yada yoğurt

Bu kadar.

Bir de akşam çayın yanına beyaz leblebi yada başka birşey ne yiyebilirim.

fındık,fıstık ceviz,badem bunlar yararlı olduğu gibi fazlası kalori deposu kararında mesela bir ceviz içi ile ara öğün yaparım her saat ağzıma küçücük birşey atmaya çalışırım busıvı olurkatıolur atarım onusen ayarlıcan azı yararçoğu zararr
akşamki menün iyi pirzolanın yağını ayıkla,makarnada sorun yok nasıl yapacağında sorun olabilir mesela ben aldante kıvamında pişiririm yani fazla haşlamam ve sos ağırlıklı yaparım mesela domatesli sarımsaklı maydanozlu kekikli bir sos bazen 1kaşık zeytinyağkoyarım,yada sarımsaklı yoğurtu yaparım,üstüne biraz zeytinyağında salça eritirim aynı mantı gibi olur,kısacası yağ oranıönemli
leblebi bende sip.ettim eşime ondada azı yarar çoğu zarar ekşimeyialır,tokluk hissiverir

Son düzenleme:
Ceviz yersem bir tane yeter o zaman.
Fındık da 5tane olabilir zannımca...

Akşam çayının yanında birşey yiyor musun peki?

Bir kg verirsem sabah kahvaltı ederim normal.az birşey akşama da bir tane orta pizza yerim.
Of çok canım çekti ya :26:

yanlış bir liste hazırlamışsınız, size öneri olarak yazılan liste de yanlış, simitteki kalori çok fazla çünkü.
her hangi bir sağlık sorununuz yoksa, lütfen benim diyet listeme bakın, açtığım konular arasında görürsünüz zaten çok fazla değil açtığım konular.
kaç kilo vermek istiyorsunuz bilmiyorum ama 1 dilim ekmek az, karnınız kazınır. arada yemeği planladığınız eti form gibi kepekli bisküviler ekmek yerine geçer. 5 tanesi 1 dilim ekmek yerine.

ara öğünde muz haricinde orta büyüklükteki meyvelerden tüketin, üstüne ya ayran ya da bir kase yoğurt.
akşam yemeği saati en geç 20.30 olmalı. eğer o gün geç yatacaksanız 1-2 gibi 21.00e kayabilir.

Önceki konumda da söylemiştim.6-7kilo fazlam var.
Sıkıntım basen ve göbek kısmında :47:
Diyetisyene gitmedim.Kendim bir liste hazırladım.
Ancak neyi nasıl yapacağımı.bilmiyorum :26:
Mesela bu akşam tavuk pirzola yapıcam ama ne kadar yemem gerekiyor bilmiyorum :26:

Listem şu şekilde eksiğim fazlam varsa lütfen uyarın beni.
Öneriler bekliyorum..:3:

SABAH:
1Kibrit kutu peynir / 5zeytin / salatalık domates / 1dilim.çavdar yada kepek

KUŞLUK:
4Kepek bisküvi ve çay

ÖĞLEN :
1Tane activia yoğurt
Lahana salatası -marul salatası- bir tane patates haşlaması -tavuk nuget (6adet) -burger köftesi -çorba..bunlardan biri
1Dilim.kepek yada çavdar

İKİNDİ ;
2Adet grissini ve form çayı

AKŞAM;
Yarım kaseden braz fazla yoğurt
8kaşık ıspanak yemeği( kabak yemeği semiz otu yemeği yada fasülye yada başka sebze yemeği)
1dilim.çavdar yada kepek ekmeği

YADA ikinci seçenek olarak.;
Yarım kaseden biraz fazla yoğurt
1dilim ekmek yada iki kaşık makarna pilav vs..
2tane tavuk.pirzola

Öğlen sebze yiyorsam akşam tavuk et vs yiyorum.
Öğlen et yiyorsam.akşam sebze yemeği yiyorum.

Sizce listem nasıl.
Bu listeyle kaç kilo veririm ayda.
Bir de meyveyi hangi öğüne eklemeliyim :26:

diyetisyen listesine çok yakın bu liste, 6 porsiyon ekmek grubun var bu olması gereken zaten...
ama çorba ekmek grubuna dahil olduğu için,çorba içtiğin öğünlerde ekmeğini yeme bence...
öğle et grubu akşam sebze grubu daha mantıklı olur,ölçülerin de bence sorun yok...
ama et grubunu hazır gıdalardan seçmeni tavsiye etmem ben yaptım aynı hatayı kilo verememeye başladım o dönem...
birde sabah bir kibrit kutusu peyniri iki porsiyona çıkarabilir yada bir haşlanmış yumurta ekleyebilirsin...
ölçü olarak yarım paket diyet büskivi bir dilim ekmek yerine geçiyor, ben sabah iki dilim ekmek yiyip ara öğünü sütle geçiştirmeni önerebilirim sana,sabah kahvaltın daha sağlam olmuş olur böylece...
meyveyi 3 yaş 1 kuru porsiyon olarak ayarlayabilirsin... ben 1 yaş porsiyonu(4 kuru kayısı) akşam üzeri alıyorum... 3 porsiyon yaş meyvemi de akşam yemeğinden sonra ara ara tüketiyorum...

Ceviz yersem bir tane yeter o zaman.
Fındık da 5tane olabilir zannımca...

Akşam çayının yanında birşey yiyor musun peki?

Bir kg verirsem sabah kahvaltı ederim normal.az birşey akşama da bir tane orta pizza yerim.
Of çok canım çekti ya :26:

nasıl yaa kaçmağı akşammı yapcan ben pizzayı asla akşam yemem en geçöğleden sonraa
çay içmediğim için birşey aramam ama illede bir şey yiceksem yağsıztuzsuz patlamış mısır teflon tencerede patlatırım tabi yine sınırlı ,birde erken yatarım fazla kaçırmam

duyfer sen kaç kilosun canım...
Kaç kalorilk diyet yapıyorsun.
Listeni yazar mısın...

ben şuan67,4 kgyum
benim diyet listem yok zatenbirşeye bağlıkalmayı sevmem, ben dikkat ediyorum abur cubur yemem,beyaz ekmek yemem,tuzölçülükullanırım,şeker,hamur işi uzak durarım,fasfood yemiyorum onun yerine dışardayiyorsam ızgara köfte ızgara tavuk yada şiş yerim,ekmek her öğünde 1 dilim yerim en az 1.5LT su tüketirim yemeklerimi 1kaşık zeytin yağında yaparım,kızartma yemem onun yerine fırında yaparım ara öğün mutlaka yerim ,ceviz,meyva vs.. ara öğün yaparım yeşil çay mutlaka tüketirim,yapay ürünler kullanmam(kahve kreması,tatlandırcı,vs) içeceklerimi şekersiz içerim,gazlıiçecekelrden uzak dururum birde hergün aktivite yaparım bu kadarr böylece 85den 67,4 düştüm

Son düzenleme:
Back
X