Demirtaş, ‘Kaos yaratmak istiyorlar’ deyip sükunet çağrısı yaptı
Diyarbakır’da HDP mitinginde gerçekleşen iki patlamanın ardından HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır halkına, “Tüm Diyarbakır halkına sesleniyorum, duyarlılık ve disiplin bu seçimin kaderini belirleyecektir” diye seslenerek, herkesi parti il binası önüne çağırdı.
Fotoğraf: DHA
İMC TV’nin canlı yayınına katılan Demirtaş, “Henüz patlamanın neden kaynaklandığını bilmiyoruz. Diyarbakır halkıyla görkemli bir miting gerçekleştiriyorduk. Tüm Diyarbakır halkına sesleniyorum, duyarlılık ve disiplin bu seçimin kaderini belirleyecektir. Bütün arkadaşlarımı hiçbir provokasyona mahal vermeden il binasının önüne davet ediyorum. Bunun dışında yapılacak her şey bize zarar verir. Zaten bunu yapmak istiyorlar, Sağduyuyu elden bırakmayın. Diyarbakır’ı karıştırmak istiyorlar” diye konuştu.
Demirtaş, “Daha ilk günden beri bunu söylüyoruz. Ne olursa olsun bizler bu seçimi kazanacağız. Bu seçimde barış kazanacak. Panik yaratmak istiyorlar. Kaos yaratmak istiyorlar. Bütün halkımızı sükunete davet ediyorum. Vali beyle, emniyet müdürü beni aradılar. Boşaltmamızı bekliyorlar. Patlamanın neden kaynakladığını söyleyecek durumda değiliz” dedi.
Kısa süre sonra HDP İl Binası’nın önünde açıklama yapacağını duyuran Demirtaş, bunun yeterli olacağını, mitinge devam etmeyeceklerini duyurdu. Demirtaş, henüz hükümet yetkililerinden kimsenin kendilerini aramadığını açıkladı.
Demirtaş, özellikle gençlere seslenerek gerilim istemediklerini belirtti.